13 okt 2017 08:08

13 okt 2017 08:08

Får man ta ut moms på skatt?

Elhandel:

För elförbrukningen betalar man en summa för elnätet och en summa för elhandel. Vad gäller elhandeln ingår en energiskatt, på vilken man även betalar moms. Får man verkligen ta ut moms på en skatt, 25 procent? Vad skulle EU-domstolen säga om det? Kanske något för KO att undersöka.

Jag har fördelen att bli uppskattad både för bostaden och sommarstugan, men tyvärr en negativ uppskattning.

Gösta Carlson

pensionär

För elförbrukningen betalar man en summa för elnätet och en summa för elhandel. Vad gäller elhandeln ingår en energiskatt, på vilken man även betalar moms. Får man verkligen ta ut moms på en skatt, 25 procent? Vad skulle EU-domstolen säga om det? Kanske något för KO att undersöka.

Jag har fördelen att bli uppskattad både för bostaden och sommarstugan, men tyvärr en negativ uppskattning.

Gösta Carlson

pensionär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.