13 okt 2017 08:09

13 okt 2017 08:09

Sök medel till en cykelväg

Väg 195:

Uppmaning till Hjo och Karlsborgs kommuner:

Den 9 oktober till den 9 november pågår en ny omgång av ansökningar om medel till ”Klimatklivet”. Ansökan går till Naturvårdsverket. Klimatklivet ger investeringsstöd till klimatsmarta åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid på lokal nivå och stöttar åtgärder som har en hög klimatnytta per investerad krona, exempelvis infrastruktur och kommunikationsinsatser.

Väg 195 är mycket trafikfarlig för oss som tvingas cykla på den obefintliga vägrenen. Samtidigt är vi många som antingen vill motionscykla eller ta elcykeln till jobbet längs med denna väg. Det finns redan cykelväg mellan Mölltorp och Karlsborg och på flera andra sträckor runt Vättern.

Ta chansen att minska klimatutsläppen lokalt – samtidigt som ni gör en insats för att skapa en sammanhållen cykelväg runt Vättern och främjar cykelturismen i området! Gå ihop och ansök om medel!

Ann-Sofie Andersson

boende utmed väg 195

Den 9 oktober till den 9 november pågår en ny omgång av ansökningar om medel till ”Klimatklivet”. Ansökan går till Naturvårdsverket. Klimatklivet ger investeringsstöd till klimatsmarta åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid på lokal nivå och stöttar åtgärder som har en hög klimatnytta per investerad krona, exempelvis infrastruktur och kommunikationsinsatser.

Väg 195 är mycket trafikfarlig för oss som tvingas cykla på den obefintliga vägrenen. Samtidigt är vi många som antingen vill motionscykla eller ta elcykeln till jobbet längs med denna väg. Det finns redan cykelväg mellan Mölltorp och Karlsborg och på flera andra sträckor runt Vättern.

Ta chansen att minska klimatutsläppen lokalt – samtidigt som ni gör en insats för att skapa en sammanhållen cykelväg runt Vättern och främjar cykelturismen i området! Gå ihop och ansök om medel!

Ann-Sofie Andersson

boende utmed väg 195

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.