24 okt 2017 08:15

24 okt 2017 08:15

Den moderata vindflöjeln

Försvaret:

”M ska vara garanten för ett starkt försvar” kunde vi läsa på sidan 2 i SLA den 19 oktober. Inlägget var undertecknat av ett antal ledande moderater i Västra Götaland bl.a. Torbjörn Colling här i Karlsborg.

Två stora försvarsbeslut, 2000 och 2004, har decimerat det svenska försvaret till en skugga av sitt forna jag. I försvarsbeslut 2002–2004, beslut 2001–12–06, röstade M ja till beslutet.

Utöver detta kan konstateras att om Moderaterna tyckte att de tidigare besluten var dåliga så har man haft två mandatperioder på sig att göra något åt detta under åren 2006 till 2014. Men det har man inte gjort.

Nu gör man en 180-graders sväng från sitt tidigare agerande och påstår sig vara en garant för ett starkt försvar. Man blir lätt häpen. Först bidrar man till en totalslakt av försvaret, sedan vill man stå som garant för ett starkt försvar.

Samma agerande återfinns när det gäller svensk invandringspolitik. Efter att tillsammans med sex andra riksdagspartier ha råskällt på SD i snart två mandatperioder tar man nu upp stora delar av SD:s invandringspolitik och gör den till sin egen. Jag antar att väljarna även här ska uppleva M som garanten för en ansvarsfull invandringspolitik. Man kan ju fråga sig hur troligt det är när man tar en titt i historien och minns Fredrik Reinfeldts tal om hur vi ska öppna våra hjärtan och våra plånböcker.

Det enda troliga är att Moderaternas garantier inom olika områden inte varar längre än till dagen efter valet 2018. Därefter upphör sannolikt garantin.

Stefan Hallberg

Sverigedemokraterna Karlsborg

Två stora försvarsbeslut, 2000 och 2004, har decimerat det svenska försvaret till en skugga av sitt forna jag. I försvarsbeslut 2002–2004, beslut 2001–12–06, röstade M ja till beslutet.

Utöver detta kan konstateras att om Moderaterna tyckte att de tidigare besluten var dåliga så har man haft två mandatperioder på sig att göra något åt detta under åren 2006 till 2014. Men det har man inte gjort.

Nu gör man en 180-graders sväng från sitt tidigare agerande och påstår sig vara en garant för ett starkt försvar. Man blir lätt häpen. Först bidrar man till en totalslakt av försvaret, sedan vill man stå som garant för ett starkt försvar.

Samma agerande återfinns när det gäller svensk invandringspolitik. Efter att tillsammans med sex andra riksdagspartier ha råskällt på SD i snart två mandatperioder tar man nu upp stora delar av SD:s invandringspolitik och gör den till sin egen. Jag antar att väljarna även här ska uppleva M som garanten för en ansvarsfull invandringspolitik. Man kan ju fråga sig hur troligt det är när man tar en titt i historien och minns Fredrik Reinfeldts tal om hur vi ska öppna våra hjärtan och våra plånböcker.

Det enda troliga är att Moderaternas garantier inom olika områden inte varar längre än till dagen efter valet 2018. Därefter upphör sannolikt garantin.

Stefan Hallberg

Sverigedemokraterna Karlsborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.