14 nov 2017 08:13

14 nov 2017 08:13

Trafiken en lekstuga?

Skövde:

Moderata ledamöter av samhällsbyggnadsberedningen skriver i SLA 6/11 att man vill snabba upp trafiken med tvåfiliga rondeller på Vadsboleden. Snabbheten är det väl inget fel på idag ... Hej, vad det går undan, rena fartsträckan på en racertävling. Har trafiken blivit en lekstuga för okunniga politiker? Kommunen borde anställa en erfaren och kunnig trafikplanerare!

Det man borde bygga om är de trafikfarliga hållplatserna där bussen stannar ”mitt i gatan”, dessa har ju inte på något sätt förbättrat trafiksäkerheten, snarare tvärt om, nu har vi fått vansinniga omkörningar av stressade bilister som inte kan vänta. Här borde verkligen trafikflödet förbättras, det är ju ingen höjdare att hamna i en kö på 10–15 bilar bakom bussen som segar sig upp längs Norra Bergvägen eller Dalvägen, samma elände i Vasastaden. Bygg om dessa hållplatser nu!

Sätt upp belysningen igen på Vadsboleden, nu är det ”rena natta”, kolsvart. Bygg om bullerplanket som reflekterar fordonens belysning, nu kan man tro att man är på ett nöjesfält!

Bilist

Det man borde bygga om är de trafikfarliga hållplatserna där bussen stannar ”mitt i gatan”, dessa har ju inte på något sätt förbättrat trafiksäkerheten, snarare tvärt om, nu har vi fått vansinniga omkörningar av stressade bilister som inte kan vänta. Här borde verkligen trafikflödet förbättras, det är ju ingen höjdare att hamna i en kö på 10–15 bilar bakom bussen som segar sig upp längs Norra Bergvägen eller Dalvägen, samma elände i Vasastaden. Bygg om dessa hållplatser nu!

Sätt upp belysningen igen på Vadsboleden, nu är det ”rena natta”, kolsvart. Bygg om bullerplanket som reflekterar fordonens belysning, nu kan man tro att man är på ett nöjesfält!

Bilist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.