15 nov 2017 08:14

15 nov 2017 08:14

Privatbilen är problemet!

Bilism:

I en debatt i SVT Opinion häromdagen visades tydligt att bilmotstånd från, exempelvis f d vänsterpartisten Karin Svensson Smith (idag MP), inte handlar om miljö eller olyckor. Motståndet är minst lika stort trots allt säkrare och renare bilar. Inte ens elbilar klarar sig från kritiken.

För nu är problemet att bilar tar upp plats i våra städer. Någon diskussion om att nästan tomma bussar tar upp ännu mer plats hörs däremot aldrig.

Jag är säker på att även med smarta parkeringslösningar kommer bilmotståndet från vänster att vara lika stort. Inte heller förarlösa bilar kommer att gå fria från kritiken. Det är först när ingen äger bilen själv som bilen kommer att vara okej.

Problemet med bilen är nämligen när den är privat. Med privatbilen så bestämmer vi själva över vårt resande och slipper styras och kontrolleras av politiker. Vi slipper följa kollektivtrafikens tidtabeller och linjekartor.

För de som tycker att politiker ska bestämma allt, är därför bilen ett problem så länge den är privat. För oss andra är bilen den största frihetsmaskinen.

Lennart Bengtsson

www.bilfront.org

För nu är problemet att bilar tar upp plats i våra städer. Någon diskussion om att nästan tomma bussar tar upp ännu mer plats hörs däremot aldrig.

Jag är säker på att även med smarta parkeringslösningar kommer bilmotståndet från vänster att vara lika stort. Inte heller förarlösa bilar kommer att gå fria från kritiken. Det är först när ingen äger bilen själv som bilen kommer att vara okej.

Problemet med bilen är nämligen när den är privat. Med privatbilen så bestämmer vi själva över vårt resande och slipper styras och kontrolleras av politiker. Vi slipper följa kollektivtrafikens tidtabeller och linjekartor.

För de som tycker att politiker ska bestämma allt, är därför bilen ett problem så länge den är privat. För oss andra är bilen den största frihetsmaskinen.

Lennart Bengtsson

www.bilfront.org

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.