10 jan 2018 08:19

10 jan 2018 08:19

Bussarna är utrustade med en ramp

Västtrafik:

Replik på insändaren med rubrik ”Enkel lösning bra hjälpmedel” i SLA 30/12.

Tack för dina synpunkter. Västtrafiks mål är att kollektivtrafiken ska upplevas som ett smidigt och bekvämt alternativ för alla som reser med oss. Som du säger kan det vara en höjdskillnad mellan kanten på hållplatsen och bussen. I dessa lägen har föraren möjlighet att sänka bussen för att göra det enklare att kliva på. Samtliga bussar i Skövde stadstrafik är också utrustade med en ramp vid mittendörren för den som behöver.

När det gäller resor till Stallsiken-området går det antingen ta linje 6 och kliva av vid Jonstorpsgatan. Det går också att ta linje 4 och kliva av vid Stallsiken eller Stallsiken Norra. Det finns i dagsläget inga planer att införa fler stopp längs linje 4, då det hade inneburit längre restider. Samtidigt ser vi ständigt över vårt erbjudande och tar med oss dina synpunkter i vårt fortsatta arbete.

Jesper Wiberg

Västtrafik

Tack för dina synpunkter. Västtrafiks mål är att kollektivtrafiken ska upplevas som ett smidigt och bekvämt alternativ för alla som reser med oss. Som du säger kan det vara en höjdskillnad mellan kanten på hållplatsen och bussen. I dessa lägen har föraren möjlighet att sänka bussen för att göra det enklare att kliva på. Samtliga bussar i Skövde stadstrafik är också utrustade med en ramp vid mittendörren för den som behöver.

När det gäller resor till Stallsiken-området går det antingen ta linje 6 och kliva av vid Jonstorpsgatan. Det går också att ta linje 4 och kliva av vid Stallsiken eller Stallsiken Norra. Det finns i dagsläget inga planer att införa fler stopp längs linje 4, då det hade inneburit längre restider. Samtidigt ser vi ständigt över vårt erbjudande och tar med oss dina synpunkter i vårt fortsatta arbete.

Jesper Wiberg

Västtrafik

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.