10 jan 2018 08:19

10 jan 2018 08:19

Farligt övergångsställe

Olycksrisk:

Man har satt upp ett övergångställe direkt efter bron från Mörkekorset mot Hjo. Bilarna kommer från trafikljusen och skall då åka mot Hjo eller kommer därifrån och har mycket hög fart. Många gånger har bilarna inte stannat för att släppa förbi mig då jag leder min cykel över vägen. Vågar absolut inte cykla över.

Man borde sätta upp signaler som blinkar då det kommer någon som vill över vägen eller också flytta detta övergångsställe. Bilarna har inte koll på att det finns ett övergångställe där! Något måste göras innan det händer en olycka.

Farten blir 40 strax efter men bilarna håller definitivt inte den farten.

Carina Larsson

Man har satt upp ett övergångställe direkt efter bron från Mörkekorset mot Hjo. Bilarna kommer från trafikljusen och skall då åka mot Hjo eller kommer därifrån och har mycket hög fart. Många gånger har bilarna inte stannat för att släppa förbi mig då jag leder min cykel över vägen. Vågar absolut inte cykla över.

Man borde sätta upp signaler som blinkar då det kommer någon som vill över vägen eller också flytta detta övergångsställe. Bilarna har inte koll på att det finns ett övergångställe där! Något måste göras innan det händer en olycka.

Farten blir 40 strax efter men bilarna håller definitivt inte den farten.

Carina Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.