10 jan 2018 08:19

10 jan 2018 08:19

Sansa er Skövdepolitiker!

Billingsryd:

Hur har ni kvinnliga kommunalråd hamnat i denna försvarsställning? På vilket sätt tänker ni lyssna på oss väljare? Varför lyssnar ni inte längre?

Skanskas stenbrytning och det intrång som den av dem önskade nya vägen skulle göra i naturen har lett till att ni kommunalråd försöker dribbla bort farhågor, frågor och synpunkter och ni verkar redan ha bestämt er. Ni skriver att det skulle bli ”en mindre väg som minimalt påverkar områdets natur”. Ni försöker också med försåtlig retorik få oss att tro att två promille är en struntsak eller en obetydlighet i det hela. Men fråga den rattfyllerist som blev av med körkortet med två promille i blodet! Hen tyckte nog inte att konsekvenserna blev så obetydliga! Och det är väl också så med den ”mindre” vägen att det är den totala effekten som räknas?! Försåtligheter och alternativa fakta!

Varför kan ni kommunalråd inte undervisa oss även i ”vikt och volym” och inte bara i ”yta och promille”? 200 000–300 000 ton brytningsmassa per år genom naturreservatet! Är det mycket eller lite? Eller obetydligt och för vem? 80 lastbilstransporter per dygn och eventuellt också annan tung trafik! Är det mycket eller lite? Och skulle en ”mindre” väg hålla för det? Naivt att tro! Försök inte lura oss!

Den sansade debatten har försvunnit i mygel, mörkningar av fakta och härskarteknik! De inledande försäkringarna från Centern och Moderaterna att vägen inte är aktuell verkar inte ha någon betydelse för er längre! Löften behöver man tydligen inte hålla?

När vi flyttade till Skövde valde vi att bosätta oss i utkanten av stan för den vackra och värdefulla naturens skull. För våra barn har det varit en fantastisk uppväxtmiljö.

Naturområdet vid Aspö har i stort sett försvunnit till förmån för bostäder och Rånna/Ryd är nu det sista orörda! Jag vädjar därför för hela Skövdes skull:

Förstör inte Rånna/Ryds dyrbara och unika natur!

Margareta Larsson

Skanskas stenbrytning och det intrång som den av dem önskade nya vägen skulle göra i naturen har lett till att ni kommunalråd försöker dribbla bort farhågor, frågor och synpunkter och ni verkar redan ha bestämt er. Ni skriver att det skulle bli ”en mindre väg som minimalt påverkar områdets natur”. Ni försöker också med försåtlig retorik få oss att tro att två promille är en struntsak eller en obetydlighet i det hela. Men fråga den rattfyllerist som blev av med körkortet med två promille i blodet! Hen tyckte nog inte att konsekvenserna blev så obetydliga! Och det är väl också så med den ”mindre” vägen att det är den totala effekten som räknas?! Försåtligheter och alternativa fakta!

Varför kan ni kommunalråd inte undervisa oss även i ”vikt och volym” och inte bara i ”yta och promille”? 200 000–300 000 ton brytningsmassa per år genom naturreservatet! Är det mycket eller lite? Eller obetydligt och för vem? 80 lastbilstransporter per dygn och eventuellt också annan tung trafik! Är det mycket eller lite? Och skulle en ”mindre” väg hålla för det? Naivt att tro! Försök inte lura oss!

Den sansade debatten har försvunnit i mygel, mörkningar av fakta och härskarteknik! De inledande försäkringarna från Centern och Moderaterna att vägen inte är aktuell verkar inte ha någon betydelse för er längre! Löften behöver man tydligen inte hålla?

När vi flyttade till Skövde valde vi att bosätta oss i utkanten av stan för den vackra och värdefulla naturens skull. För våra barn har det varit en fantastisk uppväxtmiljö.

Naturområdet vid Aspö har i stort sett försvunnit till förmån för bostäder och Rånna/Ryd är nu det sista orörda! Jag vädjar därför för hela Skövdes skull:

Förstör inte Rånna/Ryds dyrbara och unika natur!

Margareta Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.