12 jan 2018 14:40

12 jan 2018 14:40

Prova att träna budo

Sport:

För några år sedan fanns det fyra dojos i Skaraborg som tränade aikido. I dag finns det endast två kvar, då de övriga som har funnits har lagts ner på grund av deltagarbrist. Den ena som finns kvar finns nära Falköping, och den andra finns tack och lov mycket närmare mig, i Mariestad. Där tränas både aikido, iaido och hontai. Det innebär att jag har möjligheten att utöva budo, och att vara del av det fantastiska kulturarvet!

Den krympande mängden dojos finner jag väldigt trist, och jag hoppas att de dojos som stängts återigen kan öppna och frodas. Så, nu vid terminsstart, passa på att åka till din närmaste dojo och testa på att träna budo, så att budon återigen kan växa.

Positiv budoutövare

För några år sedan fanns det fyra dojos i Skaraborg som tränade aikido. I dag finns det endast två kvar, då de övriga som har funnits har lagts ner på grund av deltagarbrist. Den ena som finns kvar finns nära Falköping, och den andra finns tack och lov mycket närmare mig, i Mariestad. Där tränas både aikido, iaido och hontai. Det innebär att jag har möjligheten att utöva budo, och att vara del av det fantastiska kulturarvet!

Den krympande mängden dojos finner jag väldigt trist, och jag hoppas att de dojos som stängts återigen kan öppna och frodas. Så, nu vid terminsstart, passa på att åka till din närmaste dojo och testa på att träna budo, så att budon återigen kan växa.

Positiv budoutövare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.