12 jan 2018 14:38

12 jan 2018 14:38

Röriga regler gör bilister osäkra

Cirkulationsplats:

I torsdagens SLA stod att en cirkulationsplats är i juridisk mening ingen korsning, därför är det tillåtet att svänga vänster när man ligger i ytterfil. Ligger man i vänsterfil och ska rakt fram och bilen i högerfil ska svänga vänster, vad händer då, ska bilen i vänsterfil stanna? Kräver en förklaring för detta gör bilisterna ännu mer osäkra.

Jag anser att man ska se det som en korsning, då vet folk vad som gäller med att köra höger, köra rakt fram eller svänga vänster och blinka därefter. Kommer detta påhitt från EU eller från en Trafikverksanställd som har eget skrivbord men inget körkort?

X3

I torsdagens SLA stod att en cirkulationsplats är i juridisk mening ingen korsning, därför är det tillåtet att svänga vänster när man ligger i ytterfil. Ligger man i vänsterfil och ska rakt fram och bilen i högerfil ska svänga vänster, vad händer då, ska bilen i vänsterfil stanna? Kräver en förklaring för detta gör bilisterna ännu mer osäkra.

Jag anser att man ska se det som en korsning, då vet folk vad som gäller med att köra höger, köra rakt fram eller svänga vänster och blinka därefter. Kommer detta påhitt från EU eller från en Trafikverksanställd som har eget skrivbord men inget körkort?

X3

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.