13 mar 2018 08:16

13 mar 2018 08:16

Säkerheten i omsorgen prioriteras högst

Äldreomsorgen:

Replik till Bengt Sjökvist i SLA 10 mars.

Nej, Bengt Sjökvist, Alliansen föredrar inte alls tvång utan just valfrihet. Vi har därför prioriterat valfrihet när det gäller att välja mellan så många rätter som möjligt så att var och en kan få något man gillar att äta i stället för att tvingas äta samma sak som alla andra.

Vi prioriterar också att maten ska vara säker att äta och ska hanteras väl, särskilt som många som får maten levererad hem hör till de mest sköra äldre. Dålig mat skulle kunna bli katastrofal. Att hålla maten tillräckligt varm under leveransen har helt enkelt inte fungerat hittills men vi arbetar ständigt på att ytterligare förbättra valfriheten utan att göra avkall på säkerheten.

Hanteringen av maten har beslutats av en enig nämnd. Det är därför märkligt att den påstått opolitiske före detta S-politikern Sjökvist endast angriper Alliansens ledamöter i nämnden i sin insändare när hans före detta partikamrater inte har haft någon annan åsikt än Alliansens.

Vård- och omsorgsnämnden

Theres Sahlström (M), ordförande

Christer Winbäck (L), 1:e vice ordförande

Börje Johansson (C), ledamot

Isabelle Waldenvik (KD), ledamot

Nej, Bengt Sjökvist, Alliansen föredrar inte alls tvång utan just valfrihet. Vi har därför prioriterat valfrihet när det gäller att välja mellan så många rätter som möjligt så att var och en kan få något man gillar att äta i stället för att tvingas äta samma sak som alla andra.

Vi prioriterar också att maten ska vara säker att äta och ska hanteras väl, särskilt som många som får maten levererad hem hör till de mest sköra äldre. Dålig mat skulle kunna bli katastrofal. Att hålla maten tillräckligt varm under leveransen har helt enkelt inte fungerat hittills men vi arbetar ständigt på att ytterligare förbättra valfriheten utan att göra avkall på säkerheten.

Hanteringen av maten har beslutats av en enig nämnd. Det är därför märkligt att den påstått opolitiske före detta S-politikern Sjökvist endast angriper Alliansens ledamöter i nämnden i sin insändare när hans före detta partikamrater inte har haft någon annan åsikt än Alliansens.

Vård- och omsorgsnämnden

Theres Sahlström (M), ordförande

Christer Winbäck (L), 1:e vice ordförande

Börje Johansson (C), ledamot

Isabelle Waldenvik (KD), ledamot

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.