16 mar 2018 14:20

16 mar 2018 14:20

Välfärden – uppbyggd av vänstern

Vinster i välfärden:

Angående Anders G Johanssons insändare i SLA 16/3.

På sin plats med lite historik för Anders G Johansson (M), som han förmodligen inte kommer att gilla.

Det låter på honom som om Moderaterna (på den tiden Högerpartiet), varit med och byggt upp välfärden i Sverige. Inget kan vara mer fel. Det har Socialdemokraterna gjort, med början på 1930-talet.

Semestrar, pensioner, barnbidrag, osv, osv, listan kan göras ordentligt lång. När detta föreslogs från Socialdemokraternas sida, röstade Anders G:s parti emot vartenda ett av dem. Socialdemokraterna var i majoritet, så de kunde ändå driva igenom dessa sociala reformer.

För borgerligheten finns ett stort mantra. Pengar måste tjänas, och ordet valfrihet används friskt, men missbrukas å det grövsta. Valfrihet, om man kan betala. Alla kan inte det. Inga andra värderingar är av vikt.

Varför måste företagande ingå i alla delar i samhället, inom vissa bör, som sagt, andra värderingar gälla. Att vara företagare innebär att det högsta målet är att tjäna pengar. Inget fel i det, men håll vissa områden utanför.

Ska nu vänstern, som Anders G Johansson påstår, montera ner den välfärd de en gång byggt upp? Det har jag svårt att tro att de vill, men de har andra inriktningar.

För Anders G Johansson gäller inte samma värderingar.

Conny Östling

På sin plats med lite historik för Anders G Johansson (M), som han förmodligen inte kommer att gilla.

Det låter på honom som om Moderaterna (på den tiden Högerpartiet), varit med och byggt upp välfärden i Sverige. Inget kan vara mer fel. Det har Socialdemokraterna gjort, med början på 1930-talet.

Semestrar, pensioner, barnbidrag, osv, osv, listan kan göras ordentligt lång. När detta föreslogs från Socialdemokraternas sida, röstade Anders G:s parti emot vartenda ett av dem. Socialdemokraterna var i majoritet, så de kunde ändå driva igenom dessa sociala reformer.

För borgerligheten finns ett stort mantra. Pengar måste tjänas, och ordet valfrihet används friskt, men missbrukas å det grövsta. Valfrihet, om man kan betala. Alla kan inte det. Inga andra värderingar är av vikt.

Varför måste företagande ingå i alla delar i samhället, inom vissa bör, som sagt, andra värderingar gälla. Att vara företagare innebär att det högsta målet är att tjäna pengar. Inget fel i det, men håll vissa områden utanför.

Ska nu vänstern, som Anders G Johansson påstår, montera ner den välfärd de en gång byggt upp? Det har jag svårt att tro att de vill, men de har andra inriktningar.

För Anders G Johansson gäller inte samma värderingar.

Conny Östling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.