17 apr 2018 08:11

17 apr 2018 08:11

Platserna räckte inte till

Möjligheternas Värld:

Replik till ”Varför inte Stöpenskolans åttor?” av signaturen ”Föräldrar” i SLA 14 april.

Vi som anordnar Möjligheternas Värld tackar insändarskribenterna för deras engagemang gällande Stöpenskolans elever och vikten av en praktisk inblick i sitt framtida yrkesval! Vi vill dock rycka in till Stöpenskolans försvar. Samtliga åttondeklassare från skolan anmäldes till Möjligheternas Värld – precis som 2017 – men i år fanns det inte tillräckligt med platser kvar till Stöpens elever. Majoriteten av platserna var uppbokade bara någon dag efter anmälan öppnades.

Med dagens förutsättningar får cirka 1 200 åttondeklassare plats på Möjligheternas Värld. Långt fler skolor anmäler sig än vad vi i nuläget kan ta emot. Helt klart finns ett mycket stort intresse från lärare och elever att få praktisk kunskap gällande tekniska utbildningar. Detta tål att satsas på av både Skövde kommun och övriga Skaraborg.

Förhoppningsvis träffar vi Stöpenskolans elever igen på Möjligheternas Värld 2019!

Josefine Lund

projektledare Möjligheternas Värld Skaraborg

Lotta Engelbrektsson

processledare Teknikcollege Skaraborg

Vi som anordnar Möjligheternas Värld tackar insändarskribenterna för deras engagemang gällande Stöpenskolans elever och vikten av en praktisk inblick i sitt framtida yrkesval! Vi vill dock rycka in till Stöpenskolans försvar. Samtliga åttondeklassare från skolan anmäldes till Möjligheternas Värld – precis som 2017 – men i år fanns det inte tillräckligt med platser kvar till Stöpens elever. Majoriteten av platserna var uppbokade bara någon dag efter anmälan öppnades.

Med dagens förutsättningar får cirka 1 200 åttondeklassare plats på Möjligheternas Värld. Långt fler skolor anmäler sig än vad vi i nuläget kan ta emot. Helt klart finns ett mycket stort intresse från lärare och elever att få praktisk kunskap gällande tekniska utbildningar. Detta tål att satsas på av både Skövde kommun och övriga Skaraborg.

Förhoppningsvis träffar vi Stöpenskolans elever igen på Möjligheternas Värld 2019!

Josefine Lund

projektledare Möjligheternas Värld Skaraborg

Lotta Engelbrektsson

processledare Teknikcollege Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.