12 jun 2018 08:11

12 jun 2018 08:11

Arabisktalande bara välkomna i Södra Ryd?

Skyltar:

Nu när det är varmt och skönt har jag rört mig en del ute i Skövde. I Södra Ryd skall man bygga om torget och har då satt upp en skylt på arabiska. På Billingehov byggs det om, i centrum byggs det om, o.s.v. men där finns det inga skyltar på arabiska. Innebär det att de arabisktalande bara är välkomna i Södra Ryd? I så fall är det diskriminering på hög nivå. Antingen så skall ju alla skyltar i hela stan vara på både svenska och arabiska eller varför inte alla språk som finns representerade i Skövde, eller så skall det bara finnas skyltar på svenska. Vi bör intrigera alla överallt i vårt samhälle, inte bara i en viss stadsdel!

Skärpning Skövde kommun!

Aoa

Nu när det är varmt och skönt har jag rört mig en del ute i Skövde. I Södra Ryd skall man bygga om torget och har då satt upp en skylt på arabiska. På Billingehov byggs det om, i centrum byggs det om, o.s.v. men där finns det inga skyltar på arabiska. Innebär det att de arabisktalande bara är välkomna i Södra Ryd? I så fall är det diskriminering på hög nivå. Antingen så skall ju alla skyltar i hela stan vara på både svenska och arabiska eller varför inte alla språk som finns representerade i Skövde, eller så skall det bara finnas skyltar på svenska. Vi bör intrigera alla överallt i vårt samhälle, inte bara i en viss stadsdel!

Skärpning Skövde kommun!

Aoa

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.