14 jun 2018 08:11

14 jun 2018 08:11

Magnifikt saxofonspel

Musik:

Vid ett besök på Junikalaset i Skövde på lördagen hörde jag eleganta arrangemang på populära melodier framförda av en grupp unga saxofonister som kallade sig Magnificent Seven. Saxofon är ett tillsynes enkelt instrument men där det svåra är klang och intonation. Saxofon kan dessvärre låta hur illa som helst men dessa unga saxofonister behärskade verkligen tekniken att klinga rent och snyggt tillsammans med perfekt intonation och bra rytmkänsla och uppfattning om de lite snåriga arrangemangen.

Bra musiköron på samtliga med andra ord!

Dessutom presenterade de programmet själva! Heder åt den barytonspelande saxofonläraren som lät grabbarna att stå på egna ben i alla avseenden. Här såg framtiden ljus ut för inte minst Skövde Storband!

​PerOlof Clifford Johansson

saxofonspelaren

Bra musiköron på samtliga med andra ord!

Dessutom presenterade de programmet själva! Heder åt den barytonspelande saxofonläraren som lät grabbarna att stå på egna ben i alla avseenden. Här såg framtiden ljus ut för inte minst Skövde Storband!

​PerOlof Clifford Johansson

saxofonspelaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.