09 jul 2018 08:08

09 jul 2018 08:08

Återställ klubban så vi slipper skämmas

Tibro:

För några år sedan kom det upp en väldigt stor och vacker Tibroklubba helt gjord i trä vid Tideberg utmed 49:an som syntes på långt håll både från Skövde- och Karlsborghållet som en symbol för snickeriet i Tibro sen svunna dagar. Klubban användes främst för att zinka lådor men även till bildhuggeri.

Förlagan till klubban är gjord av finsnickare Josef Andersson, Tibro. Men sen något år tillbaka var det någon som kom på att den skulle ha någon form av tyg över sig (det måste väl ha varit kommunledningen som bestämde), vad blev det? Jo, ett lapptäcke som liknar jag vet inte vad! Då frågar man sig vad symboliserar detta spektakel?

Snälla Tibro kommun, se till att återställa klubban som det var tänkt från början så vi Tibrobor slipper att skämmas när utomstående frågar ”vad finns innanför täcket?”

PS. Hade finsnickare Josef vetat om täcket hade han säkert fått dåndimpen som de sa på den tiden! DS.

Johnny Design

Förlagan till klubban är gjord av finsnickare Josef Andersson, Tibro. Men sen något år tillbaka var det någon som kom på att den skulle ha någon form av tyg över sig (det måste väl ha varit kommunledningen som bestämde), vad blev det? Jo, ett lapptäcke som liknar jag vet inte vad! Då frågar man sig vad symboliserar detta spektakel?

Snälla Tibro kommun, se till att återställa klubban som det var tänkt från början så vi Tibrobor slipper att skämmas när utomstående frågar ”vad finns innanför täcket?”

PS. Hade finsnickare Josef vetat om täcket hade han säkert fått dåndimpen som de sa på den tiden! DS.

Johnny Design

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.