10 jul 2018 08:15

10 jul 2018 08:15

Det är det här du röstar på

Politik: SD-väljare:

Replik till SD-insändare (SLA 5/7) som i sin tur replikerade Kent Rhodin (SLA 30/6).

Den senaste tidens insändare där SD-väljare försvarar sitt val består idel av punkter som de är missnöjda med. Jag ser dock inga argument som förklarar varför just SD förtjänar rösten. Om man ska rösta på SD behöver man känna till vad det är man röstar på.

Partiets historia är en sak, det är ren fakta att de är ett i grunden rasistiskt parti. Men om vi bortser från historian då. Vi kan också bortse från alla knäppskallar inom partiet som ständigt dyker upp trots partiets ”nolltolerans” och ser på vad de pysslat med i partiets toppskikt de senaste åren. Här kommer lite exempel:

På sajten Avpixlat (numera samhällsnytt) sprids rasism, muslimhat och främlingsfientlighet. Sajten är en grogrund för rasism likväl som för SD att vinna fler väljare. Sajten startades 2011 av bland andra Jimmie Åkesson och Kenth Ekeroth. Något de förnekar. Men bankkontot dit donationer till sajten går är Kenth Ekeroths privata. Dessutom är det han personligen som registrerat varumärket. Flera högt uppsatta inom SD har skrivit hatiska inlägg på sajten under falska namn, de har nekat först men erkänt efter att det bevisats.

Counter-jihadrörelsen som förespråkar kraftigt våld mot muslimer och står som inspirationskälla för mängder av hatbrott grundades av bland andra Kenth Ekeroth. Efter dåden i Utøya fördömde SD rörelsen. Två månader senare tipsade de sina läsare på Avpixlat om organisationens bloggare och hyllade den istället. Rörelsen har inspirerat terrorister över hela världen, Anders Breivik och Peter Mangs är två av dem.

2014 gick SD ut med en hård reklamkampanj mot EU-migranter. Innan dess lämnades de i fred, efter kampanjen ökade våldet mot tiggare. De misshandlades, spottades på och föll offer för falska angivelser. Ytterligare exempel på hur SD föder våld och skyller på människor på grund av sitt ursprung.

Inför valet 2014 portades tidningen Expressen från SD:s valvaka. Skälet var att de veckorna innan avslöjat politiker som skribenter på Avpixlat där de spridit sin rasism. Låter det som ett demokratiskt parti?

2012 ville SD slå tillbaka mot sin nya fiende, så kallade ”pk-media”. De uppmanade då läsarna till Avpixlat att filma, förfölja och avslöja privata detaljer om journalister vilket ledde till mängder av hot och våld mot journalister i Sverige. Hur tror du yttrandefriheten kommer bli i SD:s Sverige?

2015 när flyktingströmmarna pågick såg SD sin chans och målade ut alla flyktingar som arga unga kriminella män som inte respekterar kvinnor. Man skrämde återigen upp befolkningen och hetsade till hat mot flyktingarna. SD höll ett torgmöte den 17 oktober där Kenth Ekeroth manade till kamp inför lyriska nazistiska organisationer och sympatisörer. Tre timmar senare brann det första flyktingboendet. Den närmsta tiden brann det mer eller mindre i hela Sverige på olika boenden. Om SD gjorde något för att fördöma dåden eller manade till lugn? Nej. Man svarade med att lägga ut listor på partiets Facebooksida med adresser på planerade flyktingboenden.

Alla får rösta på vad de vill. Men med rösten kommer också ett ansvar. SD är ett parti som gång på gång ställer människor mot varandra och där de föder och sprider hat. Jag vägrar tro att det är vad alla SD:s väljare vill ha. Jag tror helt enkelt inte ni vet vad ni röstar på. Att ni röstar mer mot de andra partierna än för SD.

Till dig som av olika skäl lutar åt att lägga din röst på SD: Läs Gellert Tamas lysande bok ”Det svenska hatet”, där många av dessa exempel kommer ifrån, innan du röstar. Då vet du åtminstone vad du röstar på.

Sverigevän

Replik till SD-insändare (SLA 5/7) som i sin tur replikerade Kent Rhodin (SLA 30/6).

Den senaste tidens insändare där SD-väljare försvarar sitt val består idel av punkter som de är missnöjda med. Jag ser dock inga argument som förklarar varför just SD förtjänar rösten. Om man ska rösta på SD behöver man känna till vad det är man röstar på.

Partiets historia är en sak, det är ren fakta att de är ett i grunden rasistiskt parti. Men om vi bortser från historian då. Vi kan också bortse från alla knäppskallar inom partiet som ständigt dyker upp trots partiets ”nolltolerans” och ser på vad de pysslat med i partiets toppskikt de senaste åren. Här kommer lite exempel:

På sajten Avpixlat (numera samhällsnytt) sprids rasism, muslimhat och främlingsfientlighet. Sajten är en grogrund för rasism likväl som för SD att vinna fler väljare. Sajten startades 2011 av bland andra Jimmie Åkesson och Kenth Ekeroth. Något de förnekar. Men bankkontot dit donationer till sajten går är Kenth Ekeroths privata. Dessutom är det han personligen som registrerat varumärket. Flera högt uppsatta inom SD har skrivit hatiska inlägg på sajten under falska namn, de har nekat först men erkänt efter att det bevisats.

Counter-jihadrörelsen som förespråkar kraftigt våld mot muslimer och står som inspirationskälla för mängder av hatbrott grundades av bland andra Kenth Ekeroth. Efter dåden i Utøya fördömde SD rörelsen. Två månader senare tipsade de sina läsare på Avpixlat om organisationens bloggare och hyllade den istället. Rörelsen har inspirerat terrorister över hela världen, Anders Breivik och Peter Mangs är två av dem.

2014 gick SD ut med en hård reklamkampanj mot EU-migranter. Innan dess lämnades de i fred, efter kampanjen ökade våldet mot tiggare. De misshandlades, spottades på och föll offer för falska angivelser. Ytterligare exempel på hur SD föder våld och skyller på människor på grund av sitt ursprung.

Inför valet 2014 portades tidningen Expressen från SD:s valvaka. Skälet var att de veckorna innan avslöjat politiker som skribenter på Avpixlat där de spridit sin rasism. Låter det som ett demokratiskt parti?

2012 ville SD slå tillbaka mot sin nya fiende, så kallade ”pk-media”. De uppmanade då läsarna till Avpixlat att filma, förfölja och avslöja privata detaljer om journalister vilket ledde till mängder av hot och våld mot journalister i Sverige. Hur tror du yttrandefriheten kommer bli i SD:s Sverige?

2015 när flyktingströmmarna pågick såg SD sin chans och målade ut alla flyktingar som arga unga kriminella män som inte respekterar kvinnor. Man skrämde återigen upp befolkningen och hetsade till hat mot flyktingarna. SD höll ett torgmöte den 17 oktober där Kenth Ekeroth manade till kamp inför lyriska nazistiska organisationer och sympatisörer. Tre timmar senare brann det första flyktingboendet. Den närmsta tiden brann det mer eller mindre i hela Sverige på olika boenden. Om SD gjorde något för att fördöma dåden eller manade till lugn? Nej. Man svarade med att lägga ut listor på partiets Facebooksida med adresser på planerade flyktingboenden.

Alla får rösta på vad de vill. Men med rösten kommer också ett ansvar. SD är ett parti som gång på gång ställer människor mot varandra och där de föder och sprider hat. Jag vägrar tro att det är vad alla SD:s väljare vill ha. Jag tror helt enkelt inte ni vet vad ni röstar på. Att ni röstar mer mot de andra partierna än för SD.

Till dig som av olika skäl lutar åt att lägga din röst på SD: Läs Gellert Tamas lysande bok ”Det svenska hatet”, där många av dessa exempel kommer ifrån, innan du röstar. Då vet du åtminstone vad du röstar på.

Sverigevän

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.