11 aug 2018 06:00

11 aug 2018 06:00

Ska det vara så svårt?

DEBATT

Stavning.

Ska det vara så svårt att skilja på de och dem? Det är samma sak som att skilja på jag och mig, du och dig eller vi och oss. Om det handlar om klotter på en toalett eller ett från höften skickat sms kan man väl knyta näven i fickan, bita sig i läppen och gå vidare men tyvärr smyger det sig även in i texter skrivna av yrkesmänniskor, suck.

Tycker dig inte att det är jobbigt att läsa när mig har bytt orden? Dig kanske inte bryr du, men mig tycker det blir störande för läsningen. Det kanske inte spelar någon roll för du, men för jag spelar det roll. Oss är många som stör sig på ni som inte kan skilja på detta. Kan er visa vi lite hänsyn?

Vän av ordning

Ska det vara så svårt att skilja på de och dem? Det är samma sak som att skilja på jag och mig, du och dig eller vi och oss. Om det handlar om klotter på en toalett eller ett från höften skickat sms kan man väl knyta näven i fickan, bita sig i läppen och gå vidare men tyvärr smyger det sig även in i texter skrivna av yrkesmänniskor, suck.

Tycker dig inte att det är jobbigt att läsa när mig har bytt orden? Dig kanske inte bryr du, men mig tycker det blir störande för läsningen. Det kanske inte spelar någon roll för du, men för jag spelar det roll. Oss är många som stör sig på ni som inte kan skilja på detta. Kan er visa vi lite hänsyn?

Vän av ordning

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.