10 sep 2018 08:15

12 sep 2018 08:48

Hur räknar Next Skövde?

DEBATT: Matfestivalen

Årets Matfestival är över och i tidningen uttalar sig Next Skövdes vd, Mats Olsson: ”Totalt tror jag vi hade ungefär 50 000 besökare.”

Vän av ordning frågar sig naturligtvis: Jaså verkligen? Hur kom du fram till den siffran Mats? Hur räknar du då?

Förra året påstod du att Matfestivalen hade 70 000 besökare och i år 50 000. Siffror som inte kan ses som något annat än rena fantasier!

Du kan väl börja med att öppet redovisa hur många matfestivalbiljetter som såldes? Siffror ni vägrat redovisa de senaste åren. Orsaken att ni mörkar dessa siffror har sin naturliga förklaring i att det då skulle avslöjas att de påstådda besökssiffrorna ligger mycket långt från sanningen.

Snart är det också Sweden Outdoor Festival. Då blir det fler fantasisiffror vad gäller antalet besökare som kommer att redovisas av Next Skövde. Förra året påstod de att den hade 9 000 besökare, men varken 2016 eller 2017 har Next Skövde velat redovisa antalet sålda festivalarmband. Är det inte det som är det intressanta?

Bara en enkel jämförelse: Tänk om Göteborgsvarvet skulle påstå att de har 250 000 besökare, men hålla hemligt att det var 50 000 som anmälde sig till loppet och 40 000 som kom till start? Eller att Stockholm Marathon skulle påstå att de har en halv miljon besökare, men aldrig redovisa att det var 21 000 som betalade anmälningsavgiften?

Nej, Next Skövde, sluta upp med era påhittade siffror! Våga redovisa verkligheten istället! Fast det är klart, då skulle de ha svårt att motivera sin existens?

Matematikern

Vän av ordning frågar sig naturligtvis: Jaså verkligen? Hur kom du fram till den siffran Mats? Hur räknar du då?

Förra året påstod du att Matfestivalen hade 70 000 besökare och i år 50 000. Siffror som inte kan ses som något annat än rena fantasier!

Du kan väl börja med att öppet redovisa hur många matfestivalbiljetter som såldes? Siffror ni vägrat redovisa de senaste åren. Orsaken att ni mörkar dessa siffror har sin naturliga förklaring i att det då skulle avslöjas att de påstådda besökssiffrorna ligger mycket långt från sanningen.

Snart är det också Sweden Outdoor Festival. Då blir det fler fantasisiffror vad gäller antalet besökare som kommer att redovisas av Next Skövde. Förra året påstod de att den hade 9 000 besökare, men varken 2016 eller 2017 har Next Skövde velat redovisa antalet sålda festivalarmband. Är det inte det som är det intressanta?

Bara en enkel jämförelse: Tänk om Göteborgsvarvet skulle påstå att de har 250 000 besökare, men hålla hemligt att det var 50 000 som anmälde sig till loppet och 40 000 som kom till start? Eller att Stockholm Marathon skulle påstå att de har en halv miljon besökare, men aldrig redovisa att det var 21 000 som betalade anmälningsavgiften?

Nej, Next Skövde, sluta upp med era påhittade siffror! Våga redovisa verkligheten istället! Fast det är klart, då skulle de ha svårt att motivera sin existens?

Matematikern

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.