14 sep 2018 14:39

14 sep 2018 14:39

Frågorna kvarstår om Billingen

SKÖVDE

Det mesta som står i det flygblad om Billingesatsningen som nyligen kom i brevlådan är ännu mer förvirrande och inte i en siffra ges någon förklaring. Så frågorna kvarstår och mina kommentarer ges efter respektive punkt i flygbladet, som säkert ger fler frågor:

1. Konstsnöspår byggs. Var kommer vattnet från till det spåret? Vart ska det vatten som ska rinna ner i bäckarna då komma ifrån? Vad kommer det att kosta årligen att producera konstsnö?

2. Billingebacken anpassas för cyklister till Dalvägen. Ska den då gå genom ett för naturen känsligt område och vad kostar den vägen och är det verkligen nödvändigt att lägga vägen just där?

3. En ny lift behövs. Vem har påstått att det behövs en ny lift? Går det inte att underhålla nuvarande lift till en rimlig kostnad? Vilka är ”alla andra”? Man ska ju ha en ny cykelväg upp, då faller ju behovet av en ny lift. Skidåkarna har ju redan nuvarande skidlift, då faller det argumentet också. Åter till ”alla andra” som måste vara allianspolitiker med moderater i spetsen och det blir ju inte många. Då blir det billigare och en häftigare upplevelse att ni i stället flyger helikopter upp till berget när ni så önskar.

4. Ska Vasaloppet i Dalarna upphöra på något sätt eftersom Moderaterna tänker sig konkurrera ut det riktiga Vasaloppet, eller vad är meningen? Snö får ni väl hämta med lastbil från Dalarna om det ska vara värt att kalla det Vasaloppsspår.

Dock är badet helt okej då Skövde ligger långt från badbart vatten.

5. Hotellet ska byggas ut. Vad är det som säger att detta ska lyckas även om det är skidspår på Billingen? Tyvärr kommer det att misslyckas och räkningen kommer tyvärr också att hamna hos Skövde kommun igen... Då kommer väl sossarnas förslag att göra det hela till ett asylboende på plats eftersom det gick som det gick i valet.

6. M med Alliansen investerar 257 miljoner av innevånarnas pengar (mycket nära 7 340 kr/innevånare) på ett blivande misslyckat projekt i stället för att satsa pengar på ungdomsgårdar och på de äldre i kommunen, där behoven är mycket större. Det är lätt att slarva bort andras pengar.

7. Det är klart att S inte vet vad de ska göra med 200 miljoner, de kan ju inte tänka sig något annat än att det bara ska gynna sossar. Men återigen, lägg pengar på något som alla innevånare har behov av, som t.ex. lägre skatt.

Hur i bövelen kan kostnaderna vara 5,3 miljoner kronor/år på sittliften? Någon på kommunen måste ha gjort ett sämre inköp än vad Sjöfartsverket gjort med sina nya helikoptrar. Det innebär att om liften används fyra månader om året så kostar den i underhåll m.m. nästan 50 000 kronor/dag. Då kan vi som alternativ ha minst tio taxibilar som kör skyttetrafik Billingen upp och ner varje dag, gratis för de som åker. Man ska ju inte betala både via åkavgift också.

Något är ju fel och varför är det ingen politiker som reagerar? Något måste göras för detta med satsningen på Billingen är ett falsarium och vi Skövdebor får betala mycket pengar men ingen verkar reagera mer än SD som sagt nej.

NL

Det mesta som står i det flygblad om Billingesatsningen som nyligen kom i brevlådan är ännu mer förvirrande och inte i en siffra ges någon förklaring. Så frågorna kvarstår och mina kommentarer ges efter respektive punkt i flygbladet, som säkert ger fler frågor:

1. Konstsnöspår byggs. Var kommer vattnet från till det spåret? Vart ska det vatten som ska rinna ner i bäckarna då komma ifrån? Vad kommer det att kosta årligen att producera konstsnö?

2. Billingebacken anpassas för cyklister till Dalvägen. Ska den då gå genom ett för naturen känsligt område och vad kostar den vägen och är det verkligen nödvändigt att lägga vägen just där?

3. En ny lift behövs. Vem har påstått att det behövs en ny lift? Går det inte att underhålla nuvarande lift till en rimlig kostnad? Vilka är ”alla andra”? Man ska ju ha en ny cykelväg upp, då faller ju behovet av en ny lift. Skidåkarna har ju redan nuvarande skidlift, då faller det argumentet också. Åter till ”alla andra” som måste vara allianspolitiker med moderater i spetsen och det blir ju inte många. Då blir det billigare och en häftigare upplevelse att ni i stället flyger helikopter upp till berget när ni så önskar.

4. Ska Vasaloppet i Dalarna upphöra på något sätt eftersom Moderaterna tänker sig konkurrera ut det riktiga Vasaloppet, eller vad är meningen? Snö får ni väl hämta med lastbil från Dalarna om det ska vara värt att kalla det Vasaloppsspår.

Dock är badet helt okej då Skövde ligger långt från badbart vatten.

5. Hotellet ska byggas ut. Vad är det som säger att detta ska lyckas även om det är skidspår på Billingen? Tyvärr kommer det att misslyckas och räkningen kommer tyvärr också att hamna hos Skövde kommun igen... Då kommer väl sossarnas förslag att göra det hela till ett asylboende på plats eftersom det gick som det gick i valet.

6. M med Alliansen investerar 257 miljoner av innevånarnas pengar (mycket nära 7 340 kr/innevånare) på ett blivande misslyckat projekt i stället för att satsa pengar på ungdomsgårdar och på de äldre i kommunen, där behoven är mycket större. Det är lätt att slarva bort andras pengar.

7. Det är klart att S inte vet vad de ska göra med 200 miljoner, de kan ju inte tänka sig något annat än att det bara ska gynna sossar. Men återigen, lägg pengar på något som alla innevånare har behov av, som t.ex. lägre skatt.

Hur i bövelen kan kostnaderna vara 5,3 miljoner kronor/år på sittliften? Någon på kommunen måste ha gjort ett sämre inköp än vad Sjöfartsverket gjort med sina nya helikoptrar. Det innebär att om liften används fyra månader om året så kostar den i underhåll m.m. nästan 50 000 kronor/dag. Då kan vi som alternativ ha minst tio taxibilar som kör skyttetrafik Billingen upp och ner varje dag, gratis för de som åker. Man ska ju inte betala både via åkavgift också.

Något är ju fel och varför är det ingen politiker som reagerar? Något måste göras för detta med satsningen på Billingen är ett falsarium och vi Skövdebor får betala mycket pengar men ingen verkar reagera mer än SD som sagt nej.

NL

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.