14 sep 2018 08:15

14 sep 2018 08:15

Viktiga frågor ska inte lösas med mobbning

Politik:

Det är mobbning! Sju politiska partiföreträdare utsätter Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson för vuxenmobbning. Det kunde kallas ohederligt spel. Men det har gått för långt. Det rör tillsättandet av Sveriges regering. Mobbning tillhör skolgården. Det vet vi allt för väl. Då nu vuxna människor utsätter en hederlig kollega för mobbning i rikets viktigaste demokratiska fråga är det en skam.

Jimmie Åkesson behöver inget försvar. Rakryggat har han stått emot de återkommande anklagelserna om rasism och fascism. Ingen av de sju partiledarna anser sig vuxen att ta en hederlig intern debatt med Jimmie Åkesson i denna för demokratin viktiga fråga – fascismen. Det är en stor fråga i sig. Den ska inte lösas med vuxenmobbning. Till och med public service var på väg att ansluta sig. Jimmie Åkesson klarade både SVT och sig själv ur den svåra situationen.

På alliansfriheten.se skrev Anders Björnsson, en av utgivarna av sajten, den 8 september: ”Försvarshögskolan, Totalförsvarets Forskningsinstitut, Kungl. Krigsvetenskapsakademien har alla blivit sambandscentraler för den svenska Nato-lobbyns ihärdiga propagandaverksamhet. Det finns ytterligare ett antal inrättningar av den sorten. Det har fått till följd att den försvars- och säkerhetspolitiska debatten i Sverige har kommit att präglas av en kolossal ensidighet. Grupptryck gör att personer med avvikande uppfattningar rättar in sig i ledet.”

Ja, så uttrycker sig en bildad person. Våra politiker har alltför länge tillsammans med okunniga journalister använt tystnaden att bemöta sakkunniga militärer i säkerhetspolitiken. Generallöjtnanten Carl Björeman har skrivit fyra böcker och klargjort det grova felet med att satsa ensidigt på SAAB och utvecklingen av stridskrafter för nationell duellstrid. Björeman har rätt! Han får inget svar! Det är vuxenmobbning om rikets säkerhet.

Nuvarande försvarsminister och ÖB kan möjligen skylla på okunnighet. Ja, okunnigheten är onekligen parad med denna orimliga vuxenmobbning, som förekommit sedan kalla kriget i försvars- och säkerhetspolitiken. De ledande journalisterna i DN och SvD deltar i ohederlig säkerhetspolitik, vilket avslöjades i boken Björnen kommer av redaktören Mattias Göransson.

Personligen undvek jag att i SLA direkt stödja SD i försvars- och säkerhetspolitiken, viket hade varit berättigat. Fegt? Ja, möjligen. Men jag hoppades på att någon ur vårt statsbärande parti, Socialdemokraterna, skulle stödja militär alliansfrihet och värnpliktsförsvaret, kort sagt försvar av vårt markterritorium. Där bor medborgarna och där finns alla resurser för fred och mot krig. Varför hade jag denna förhoppning på S? Därför att det är innebörden i militär alliansfrihet som hela S-kongressen utan reservation stod bakom våren 2017.

Byt regering – så har ropen skallat. Men denna vuxenmobbning berör både regeringsbildningen och rikets säkerhet, och då är det hederligt med ett nyval.

Per Blomquist

Ledamot i Kungl. Krigsvetenskapsakademien

Det är mobbning! Sju politiska partiföreträdare utsätter Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson för vuxenmobbning. Det kunde kallas ohederligt spel. Men det har gått för långt. Det rör tillsättandet av Sveriges regering. Mobbning tillhör skolgården. Det vet vi allt för väl. Då nu vuxna människor utsätter en hederlig kollega för mobbning i rikets viktigaste demokratiska fråga är det en skam.

Jimmie Åkesson behöver inget försvar. Rakryggat har han stått emot de återkommande anklagelserna om rasism och fascism. Ingen av de sju partiledarna anser sig vuxen att ta en hederlig intern debatt med Jimmie Åkesson i denna för demokratin viktiga fråga – fascismen. Det är en stor fråga i sig. Den ska inte lösas med vuxenmobbning. Till och med public service var på väg att ansluta sig. Jimmie Åkesson klarade både SVT och sig själv ur den svåra situationen.

På alliansfriheten.se skrev Anders Björnsson, en av utgivarna av sajten, den 8 september: ”Försvarshögskolan, Totalförsvarets Forskningsinstitut, Kungl. Krigsvetenskapsakademien har alla blivit sambandscentraler för den svenska Nato-lobbyns ihärdiga propagandaverksamhet. Det finns ytterligare ett antal inrättningar av den sorten. Det har fått till följd att den försvars- och säkerhetspolitiska debatten i Sverige har kommit att präglas av en kolossal ensidighet. Grupptryck gör att personer med avvikande uppfattningar rättar in sig i ledet.”

Ja, så uttrycker sig en bildad person. Våra politiker har alltför länge tillsammans med okunniga journalister använt tystnaden att bemöta sakkunniga militärer i säkerhetspolitiken. Generallöjtnanten Carl Björeman har skrivit fyra böcker och klargjort det grova felet med att satsa ensidigt på SAAB och utvecklingen av stridskrafter för nationell duellstrid. Björeman har rätt! Han får inget svar! Det är vuxenmobbning om rikets säkerhet.

Nuvarande försvarsminister och ÖB kan möjligen skylla på okunnighet. Ja, okunnigheten är onekligen parad med denna orimliga vuxenmobbning, som förekommit sedan kalla kriget i försvars- och säkerhetspolitiken. De ledande journalisterna i DN och SvD deltar i ohederlig säkerhetspolitik, vilket avslöjades i boken Björnen kommer av redaktören Mattias Göransson.

Personligen undvek jag att i SLA direkt stödja SD i försvars- och säkerhetspolitiken, viket hade varit berättigat. Fegt? Ja, möjligen. Men jag hoppades på att någon ur vårt statsbärande parti, Socialdemokraterna, skulle stödja militär alliansfrihet och värnpliktsförsvaret, kort sagt försvar av vårt markterritorium. Där bor medborgarna och där finns alla resurser för fred och mot krig. Varför hade jag denna förhoppning på S? Därför att det är innebörden i militär alliansfrihet som hela S-kongressen utan reservation stod bakom våren 2017.

Byt regering – så har ropen skallat. Men denna vuxenmobbning berör både regeringsbildningen och rikets säkerhet, och då är det hederligt med ett nyval.

Per Blomquist

Ledamot i Kungl. Krigsvetenskapsakademien

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.