05 nov 2013 16:13

23 jan 2015 15:34

Skadevi är större än VM!

Johanna Toftby

Jag är långt från en sportkrönikör, men måste förstås skriva om helgens härliga vinst för våra duktiga tjejer i Skövde HF 99. Vilken prestation!

Att växa upp med intressen tror jag är som en fostran för våra barn, och jag tror deras gemenskap gör deras självförtroende ännu starkare i framtiden och de kämpar tillsammans.

När jag växte upp var jag långt från bollspel, men däremot var hästar hela mitt liv. Hade inte mina föräldrar ställt upp så mycket som de gjorde hade jag inte haft mitt stora intresse som även har påverkat mig som människa och gjort mig till den jag är i dag.

Mina hästar var allt och gemenskapen i ridhuset med de andra var ovärderlig. Sedan måste föräldrarna alltid finnas och stötta både i motgångar och framgångar. Jag minns när jag tävlade på en hög nivå och ramlade av några gånger och slog mig rejält. Sedan vågade jag mig knappt upp på hästryggen igen även fast det var det jag ville mest av allt och självförtroendet blev sämre.

Men även i motgångar måste vi finnas och peppa våra barn. Man måste kämpa och brinner de för något måste vi låta våra barn fortsätta med det dom gillar mest av allt. För det kommer alltid finnas någon som är bättre, i alla sporter. I ett lag är man ett team och man kämpar tillsammans, jag har fått peppa mina barn många gånger och det jag försöker med är att lyssna på vad de vill och sedan får vi bara stötta och finnas, även om jag inte fattar ett dugg om just den sporten de har valt.

Men hur mycket ska vi som föräldrar påverka våra barn när de väljer sina aktiviteter? Jag tror det är oerhört viktigt att vi inte försöker påverka barnen med våra egna ouppfyllda drömmar, utan låta dem välja det de själva vill. Jag fick ett skämtsamt sms av en kompis häromdagen om var Marilyn hade fått sin bolltalang ifrån då min kompis vet att jag duckar och blir rädd om en boll kommer flygandes. Det är roligt när barnen har ett intresse och även om jag är totalt värdelös i den sporten och inte förstår så mycket, lär jag mig mer och mer. Det är roligt att stå och heja på dem från läktaren och jag blir så nervös och lever mig in i sporten, så det känns som om det är en stor VM-final. Fast Skadevi Cup-final är betydligt större.

Grattis grymma tjejer Skövde HF 99 till guldet!

Hiss: Skadevicup är en rolig cup på hemmaplan!

Diss: SJ:s ständiga förseningar

Jag är långt från en sportkrönikör, men måste förstås skriva om helgens härliga vinst för våra duktiga tjejer i Skövde HF 99. Vilken prestation!

Att växa upp med intressen tror jag är som en fostran för våra barn, och jag tror deras gemenskap gör deras självförtroende ännu starkare i framtiden och de kämpar tillsammans.

När jag växte upp var jag långt från bollspel, men däremot var hästar hela mitt liv. Hade inte mina föräldrar ställt upp så mycket som de gjorde hade jag inte haft mitt stora intresse som även har påverkat mig som människa och gjort mig till den jag är i dag.

Mina hästar var allt och gemenskapen i ridhuset med de andra var ovärderlig. Sedan måste föräldrarna alltid finnas och stötta både i motgångar och framgångar. Jag minns när jag tävlade på en hög nivå och ramlade av några gånger och slog mig rejält. Sedan vågade jag mig knappt upp på hästryggen igen även fast det var det jag ville mest av allt och självförtroendet blev sämre.

Men även i motgångar måste vi finnas och peppa våra barn. Man måste kämpa och brinner de för något måste vi låta våra barn fortsätta med det dom gillar mest av allt. För det kommer alltid finnas någon som är bättre, i alla sporter. I ett lag är man ett team och man kämpar tillsammans, jag har fått peppa mina barn många gånger och det jag försöker med är att lyssna på vad de vill och sedan får vi bara stötta och finnas, även om jag inte fattar ett dugg om just den sporten de har valt.

Men hur mycket ska vi som föräldrar påverka våra barn när de väljer sina aktiviteter? Jag tror det är oerhört viktigt att vi inte försöker påverka barnen med våra egna ouppfyllda drömmar, utan låta dem välja det de själva vill. Jag fick ett skämtsamt sms av en kompis häromdagen om var Marilyn hade fått sin bolltalang ifrån då min kompis vet att jag duckar och blir rädd om en boll kommer flygandes. Det är roligt när barnen har ett intresse och även om jag är totalt värdelös i den sporten och inte förstår så mycket, lär jag mig mer och mer. Det är roligt att stå och heja på dem från läktaren och jag blir så nervös och lever mig in i sporten, så det känns som om det är en stor VM-final. Fast Skadevi Cup-final är betydligt större.

Grattis grymma tjejer Skövde HF 99 till guldet!

Hiss: Skadevicup är en rolig cup på hemmaplan!

Diss: SJ:s ständiga förseningar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.