21 jan 2014 17:01

23 jan 2015 15:37

Toftby: Fula miner i morgonrock

Johanna Toftby

Jag ligger på en brits inpackad i tjocka täcken som en kokong och i bakgrunden spelas svag plingplongmusik. Vi är nere på strandbaden i Falkenberg och jag cashar in min fina julklapp som jag fått av min kille. Medan jag får en helkroppsbehandling är det hockey och det var kanske inte en ren slump att jag var inbokad på behandling exakt just då matchen började. Jag ligger hellre på en brits och får massage än att titta på hockey så Janne tänkte nog smart när han bokade.

Att gå omkring på spa med morgonrock och tofflor är ganska komiskt, framförallt en komisk syn för dem som inte gör det. Där går alla omkring likadant klädda och man flyter liksom bara omkring. Det är som att kliva in i en annan värld där man inte bryr sig alls hur man ser ut och det är nästan som om kroppen pausar automatiskt från all stress bara genom att kliva innanför dörrarna. Jag tror till och med att jag andas lugnare och framförallt pratar mindre - säkert till Jannes glädje.

Vi blir guidade genom hela anläggningen och eftersom jag bloggar tar jag en hel del kort för att visa mina läsare. När vi kommer in till deras fantastiska långa varma pool där man har utsikt mot havet finns det även en hel vägg med speglar och direkt kommer kameran fram och jag tvingar Janne att ställa upp med morgonrock och tofflor bredvid mig så vi får ta en rolig bild. Med olika poser och miner smäller jag av ett par stycken och eftersom bloggen även är mitt arbete känner jag inte alls att det är pinsamt att fota.

Dagen efter ska vi göra deras omtalade sparitual där man går genom olika stationer med en mix av världens lyxigaste spatraditioner. Man går i en liten grupp, börjar med fotbad och sedan in i en ångbastu där vi alla också har fått en ansiktsmask som får göra sitt jobb medan vi sitter i bastun. Bara den synen borde fotograferas.

Vi går sedan vidare mot ismaskinen, där man inte blandar drinkar utan den krossade isen ska istället skrubbas in på den varma huden så där vaknar jag till ordentligt. Men nästa station var en aromabastu. Varmt och skönt igen.

Jag undrar dock om alla tänker som jag: hur länge står jag ut i värmen utan att behöva kasta mig ut och kasta mig tillbaka till ishögen? Men jag står ut och redan där är kroppen mer avslappnad än någonsin.

De kommande stationerna är hamam och lerinpackningar, vi är inpackade med rosentvål och lera och jag andas lugnare och lugnare. Jag blir nästan rädd att jag ska sluta andas.

Den näst sista stationen är deras stora eldrelaxrum där det står 15 sängar uppradade framför en 3 meter stor eldstad. Kanske kan tyckas ganska komiskt men man tar sin säng och njuter av den sprakande elden och får plocka på sig nötter och frukt. Vi får även reda på att vi hade ett annat avslappningsrum bokat med utsikt över havet vid deras varma pool. Där fanns det små vip-rum där man kunde slappna av och njuta av utsikten ut mot havet. Hon berättade också att glasväggen är en stor spegel bakom där de andra alltså inte ser in till oss, fast vi ser dem.

Då kommer jag på det. Jag stod på andra sidan och gjorde fula miner i morgonrock. Och på den här sidan stod någon och fick ett riktigt gott skratt.

Jag ligger på en brits inpackad i tjocka täcken som en kokong och i bakgrunden spelas svag plingplongmusik. Vi är nere på strandbaden i Falkenberg och jag cashar in min fina julklapp som jag fått av min kille. Medan jag får en helkroppsbehandling är det hockey och det var kanske inte en ren slump att jag var inbokad på behandling exakt just då matchen började. Jag ligger hellre på en brits och får massage än att titta på hockey så Janne tänkte nog smart när han bokade.

Att gå omkring på spa med morgonrock och tofflor är ganska komiskt, framförallt en komisk syn för dem som inte gör det. Där går alla omkring likadant klädda och man flyter liksom bara omkring. Det är som att kliva in i en annan värld där man inte bryr sig alls hur man ser ut och det är nästan som om kroppen pausar automatiskt från all stress bara genom att kliva innanför dörrarna. Jag tror till och med att jag andas lugnare och framförallt pratar mindre - säkert till Jannes glädje.

Vi blir guidade genom hela anläggningen och eftersom jag bloggar tar jag en hel del kort för att visa mina läsare. När vi kommer in till deras fantastiska långa varma pool där man har utsikt mot havet finns det även en hel vägg med speglar och direkt kommer kameran fram och jag tvingar Janne att ställa upp med morgonrock och tofflor bredvid mig så vi får ta en rolig bild. Med olika poser och miner smäller jag av ett par stycken och eftersom bloggen även är mitt arbete känner jag inte alls att det är pinsamt att fota.

Dagen efter ska vi göra deras omtalade sparitual där man går genom olika stationer med en mix av världens lyxigaste spatraditioner. Man går i en liten grupp, börjar med fotbad och sedan in i en ångbastu där vi alla också har fått en ansiktsmask som får göra sitt jobb medan vi sitter i bastun. Bara den synen borde fotograferas.

Vi går sedan vidare mot ismaskinen, där man inte blandar drinkar utan den krossade isen ska istället skrubbas in på den varma huden så där vaknar jag till ordentligt. Men nästa station var en aromabastu. Varmt och skönt igen.

Jag undrar dock om alla tänker som jag: hur länge står jag ut i värmen utan att behöva kasta mig ut och kasta mig tillbaka till ishögen? Men jag står ut och redan där är kroppen mer avslappnad än någonsin.

De kommande stationerna är hamam och lerinpackningar, vi är inpackade med rosentvål och lera och jag andas lugnare och lugnare. Jag blir nästan rädd att jag ska sluta andas.

Den näst sista stationen är deras stora eldrelaxrum där det står 15 sängar uppradade framför en 3 meter stor eldstad. Kanske kan tyckas ganska komiskt men man tar sin säng och njuter av den sprakande elden och får plocka på sig nötter och frukt. Vi får även reda på att vi hade ett annat avslappningsrum bokat med utsikt över havet vid deras varma pool. Där fanns det små vip-rum där man kunde slappna av och njuta av utsikten ut mot havet. Hon berättade också att glasväggen är en stor spegel bakom där de andra alltså inte ser in till oss, fast vi ser dem.

Då kommer jag på det. Jag stod på andra sidan och gjorde fula miner i morgonrock. Och på den här sidan stod någon och fick ett riktigt gott skratt.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.