04 feb 2014 19:15

23 jan 2015 15:38

Det perfekta badrummet

Vi renoverar badrummet hemma. Under tiden letar vi inredning och jag mäter från golv till tak så att allt ska passa innan det ska in. Eftersom jag gillar att inreda åker jag runt på olika ställen och försöker hitta det perfekta så att det ska bli som vi har tänkt oss. Det finns en djungel av grejer till badrum. Det bara snurrar i huvudet när jag ser allt snyggt. Jag gillar dock det enkla eleganta och bestämmer mig till slut för ett snyggt handfat med skåp. När vi mäter känns det som om det kan bli något större men jag tror det ska fungera.

När jag hittar något känner jag oftast direkt om jag gillar det eller inte, och även tjejerna tyckte om det.

Det jag var mest orolig över var om det skulle bli för trångt från toalettstolen till skåpet, då det står mitt emot varandra. Jag funderar lite på lådorna, kan man sitta på toaletten om man måste dra ut lådorna samtidigt eller krockar de med knäna? Å andra sidan beror det på hur lång man är, och vi är ju ganska korta i vår familj. Så jag struntar i att det blir på håret att allt får plats. Det var ju så snyggt.

En spegel hittar jag, en spegel som inte är en vanlig badrumsspegel utan en gigantisk elegant sak som jag bestämde mig för direkt när jag såg den. Jag gillar när man får en personlig känsla och man måste inte ha det som alla andra. Det jag oroar mig för är om väggen håller men eftersom vi har duktiga hantverkare litar jag på dessa. Krokar ska upp och även där letar jag överallt för att hitta de snyggaste. Min kille skrattar åt att jag inte bara kan åka till ett och samma ställe, utan lägger flera timmar på att försöka hitta några krokar. Det är skillnad på krokar och krokar svarar jag, och när jag väl hittade dem blev det fantastiskt snyggt, även om det tog mig några timmar extra.

Jag är nog en kontrollmänniska. Jag gillar att ha koll, men kan heller inte vara på alla ställen samtidigt. Jag är kanske till och med ganska jobbig och frågar om allt. Men då får jag lägga på min extra charmiga sida, och då brukar jag kunna göra vem som helst glad igen.

När jag åker till Stockholm för ett möte just i slutfasen av renoveringen känner jag en ångest över att inte kunna vara på plats när allt ska in. Jag ber då istället elektrikern och rörmokaren att skicka en bild till min telefon när de ställt in allt, så att jag får se om det verkligen får plats innan de åker därifrån.

När bilden kommer sitter jag med min kollega Linda och äter frukost på hotellet, och jag sätter nästan ägget i halsen när bilden kommer. Kan man ens komma in i badrummet? Det ser ut som om det blir väldigt trångt mellan toalettstolen och skåpet, så jag frågar om man kan sitta ner utan att slå i knäna? Jag frågar snällt om han kan skicka en bild till med lådorna utdragna och det bästa vore om han satte sig och fotograferade så att jag fick se exakt hur det blev. Jag kan inte sluta skratta och funderar på hur långa vi egentligen är i vår familj? Det blir väldigt trångt. Det kan hända att när extra långa gäster är på besök, så får de inte plats att sitta med benen rakt ut. Men det gör ju också att det inte blir några långsittningar, och toan blir därmed ledig snabbare.

Johanna Toftby

Hiss Skönt med ett snyggt badrum!

Diss Damm överallt

Vi renoverar badrummet hemma. Under tiden letar vi inredning och jag mäter från golv till tak så att allt ska passa innan det ska in. Eftersom jag gillar att inreda åker jag runt på olika ställen och försöker hitta det perfekta så att det ska bli som vi har tänkt oss. Det finns en djungel av grejer till badrum. Det bara snurrar i huvudet när jag ser allt snyggt. Jag gillar dock det enkla eleganta och bestämmer mig till slut för ett snyggt handfat med skåp. När vi mäter känns det som om det kan bli något större men jag tror det ska fungera.

När jag hittar något känner jag oftast direkt om jag gillar det eller inte, och även tjejerna tyckte om det.

Det jag var mest orolig över var om det skulle bli för trångt från toalettstolen till skåpet, då det står mitt emot varandra. Jag funderar lite på lådorna, kan man sitta på toaletten om man måste dra ut lådorna samtidigt eller krockar de med knäna? Å andra sidan beror det på hur lång man är, och vi är ju ganska korta i vår familj. Så jag struntar i att det blir på håret att allt får plats. Det var ju så snyggt.

En spegel hittar jag, en spegel som inte är en vanlig badrumsspegel utan en gigantisk elegant sak som jag bestämde mig för direkt när jag såg den. Jag gillar när man får en personlig känsla och man måste inte ha det som alla andra. Det jag oroar mig för är om väggen håller men eftersom vi har duktiga hantverkare litar jag på dessa. Krokar ska upp och även där letar jag överallt för att hitta de snyggaste. Min kille skrattar åt att jag inte bara kan åka till ett och samma ställe, utan lägger flera timmar på att försöka hitta några krokar. Det är skillnad på krokar och krokar svarar jag, och när jag väl hittade dem blev det fantastiskt snyggt, även om det tog mig några timmar extra.

Jag är nog en kontrollmänniska. Jag gillar att ha koll, men kan heller inte vara på alla ställen samtidigt. Jag är kanske till och med ganska jobbig och frågar om allt. Men då får jag lägga på min extra charmiga sida, och då brukar jag kunna göra vem som helst glad igen.

När jag åker till Stockholm för ett möte just i slutfasen av renoveringen känner jag en ångest över att inte kunna vara på plats när allt ska in. Jag ber då istället elektrikern och rörmokaren att skicka en bild till min telefon när de ställt in allt, så att jag får se om det verkligen får plats innan de åker därifrån.

När bilden kommer sitter jag med min kollega Linda och äter frukost på hotellet, och jag sätter nästan ägget i halsen när bilden kommer. Kan man ens komma in i badrummet? Det ser ut som om det blir väldigt trångt mellan toalettstolen och skåpet, så jag frågar om man kan sitta ner utan att slå i knäna? Jag frågar snällt om han kan skicka en bild till med lådorna utdragna och det bästa vore om han satte sig och fotograferade så att jag fick se exakt hur det blev. Jag kan inte sluta skratta och funderar på hur långa vi egentligen är i vår familj? Det blir väldigt trångt. Det kan hända att när extra långa gäster är på besök, så får de inte plats att sitta med benen rakt ut. Men det gör ju också att det inte blir några långsittningar, och toan blir därmed ledig snabbare.

Johanna Toftby

Hiss Skönt med ett snyggt badrum!

Diss Damm överallt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.