17 feb 2014 04:00

23 jan 2015 15:38

Jag fick vara med om något historiskt unikt

Jag tror inte att min bil gillar lördagar. Nästan varenda gång jag kört min bil på lördagar så börjar varningslampan för abs-bromsarna att lysa. Det är inte säkert att den lyser första gången jag startar bilen, oftast är det när jag varit någonstans och ska hem igen. Ibland när jag startar den tredje gången.

Pling-plong säger det och i displayen står det abs fault. Och då tänker jag:

– Dumma bil, inte nu igen!

Sedan driver bilen med mig lite genom att släcka lampan för att sedan tända den igen när hastigheten kommit över 30.

Det lustiga är att det inte är så här på söndagar. Eller måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar.

– Du får ställa om datumet så att det aldrig blir lördag, fick jag som tips.

Jag vet inte om det skulle funka. Bilen känns för smart för det.

Ibland när bilen busat med mig så där någon lördag så har jag ringt till min bilmek i hopp om han ska vara där trots att det är lördag. Men det är aldrig någon som svarar.

Det är bland det svåraste som finns att laga ibland-fel. Det måste ju helst vara fel på bilen när man lämnar in den. Om jag förstått det hela rätt, jag kan inte speciellt mycket om bilar.

Men förrförra veckan hände något historiskt unikt. Det var lördag (det var inte det som var unikt), jag körde bilen (inte heller unikt), lampan tändes (ej unikt) och så blev det söndag. Det är i och för sig inte heller unikt att veckodagar byts. Men - tada! - lampan slocknade inte. Den sken så fult och grant fastän det var söndag. Och inte blev det bättre när det var måndag.

Pling-plong sa det och i displayen stod det abs fault. Och då tänkte jag:

– Jippie! Nu ska jag åka till bilmeken!

Och så gjorde jag och min bil det och hela vägen (som är ganska kort) tänkte jag att nu slocknar väl lampan. Men se det gjorde den inte.

– Det är abs-lampan, den lyser, sa jag och berättade om problemet med lördagarna.

– Du får sluta köra bilen på lördagar, sa bilmeken och lovade att se över problemet.

Själv funderade jag på att läsa instruktionsboken väldigt nogsamt. Jag har en fransk bil och de är ju rätt speciella. Kanske står det någonstans där att de måste vila på lördagar och frossa i baguetter eller nåt.

Hiss

Våren, våren, våren. Jag längtar efter vitsippsbackar.

Diss

Folk utan reflex som kastar sig ut på övergångsställen.

Jag tror inte att min bil gillar lördagar. Nästan varenda gång jag kört min bil på lördagar så börjar varningslampan för abs-bromsarna att lysa. Det är inte säkert att den lyser första gången jag startar bilen, oftast är det när jag varit någonstans och ska hem igen. Ibland när jag startar den tredje gången.

Pling-plong säger det och i displayen står det abs fault. Och då tänker jag:

– Dumma bil, inte nu igen!

Sedan driver bilen med mig lite genom att släcka lampan för att sedan tända den igen när hastigheten kommit över 30.

Det lustiga är att det inte är så här på söndagar. Eller måndagar, tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar.

– Du får ställa om datumet så att det aldrig blir lördag, fick jag som tips.

Jag vet inte om det skulle funka. Bilen känns för smart för det.

Ibland när bilen busat med mig så där någon lördag så har jag ringt till min bilmek i hopp om han ska vara där trots att det är lördag. Men det är aldrig någon som svarar.

Det är bland det svåraste som finns att laga ibland-fel. Det måste ju helst vara fel på bilen när man lämnar in den. Om jag förstått det hela rätt, jag kan inte speciellt mycket om bilar.

Men förrförra veckan hände något historiskt unikt. Det var lördag (det var inte det som var unikt), jag körde bilen (inte heller unikt), lampan tändes (ej unikt) och så blev det söndag. Det är i och för sig inte heller unikt att veckodagar byts. Men - tada! - lampan slocknade inte. Den sken så fult och grant fastän det var söndag. Och inte blev det bättre när det var måndag.

Pling-plong sa det och i displayen stod det abs fault. Och då tänkte jag:

– Jippie! Nu ska jag åka till bilmeken!

Och så gjorde jag och min bil det och hela vägen (som är ganska kort) tänkte jag att nu slocknar väl lampan. Men se det gjorde den inte.

– Det är abs-lampan, den lyser, sa jag och berättade om problemet med lördagarna.

– Du får sluta köra bilen på lördagar, sa bilmeken och lovade att se över problemet.

Själv funderade jag på att läsa instruktionsboken väldigt nogsamt. Jag har en fransk bil och de är ju rätt speciella. Kanske står det någonstans där att de måste vila på lördagar och frossa i baguetter eller nåt.

Hiss

Våren, våren, våren. Jag längtar efter vitsippsbackar.

Diss

Folk utan reflex som kastar sig ut på övergångsställen.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.