24 feb 2014 04:00

23 jan 2015 15:39

Jag har ingen karaktär

Hur plockar du lösgodis? Tar du en sked av varje och häääääver i påsen? Eller tar du antingen jämnt antal av de sorter du väljer eller bara en av varje sort där du tänker lite på färgmatchning och sånt?

Jag kan göra på båda sätten. Fast oftast så plockar jag jämnt antal. Det tar något längre tid att plocka lösgodis då. Ibland inbillar jag mig att det gör att man köper mindre. Det kan mycket väl stämma om jag köper själv. Inte annars.

Härom veckan blev jag lite sugen på godis på kvällskvisten och tillsagd:

– Karaktär! Fast går du får du köpa åt mig också. Men vi har karaktär!

– Jag har ingen karaktär, sa jag.

Sedan tog jag på mig min jacka och frågade:

– Vad ska du ha för godis då?

– Karaktär ... Åh titta här, en tjuga i fickan. Köp lite blandat. Jag tänker att jag kan ta två godisar per kväll och så räcker påsen veckan ut.

– Eller så kan du göra det tandläkarmässigt bra och äta upp allt på en gång, sa jag.

– Och sen borsta tänderna?

– Japp, sa jag och gick i väg till godisbutiken.

Där presenterade jag mig som skickebud eftersom jag sprang fram och tillbaka till vågen några gånger eftersom jag inte visste hur mycket godis man får för en tjuga.

Det är lite skojigt att plocka godis åt någon annan. Man får försöka förstå sig på vad den kan tänkas vilja ha. Nu gick det bra att ta både salt, sött och surt så det var ju inte så svårt.

För att få en extra spännande blandning plockade jag bara en av varje sort. Med den påsen och min egen påse travade jag sedan tillbaka och väl inomhus ställde jag påsen med ett litet triumferande leende på bordet.

Personen med lika dålig karaktär som jag själv öppnade den och tittade lystet på godiset med ett:

– Åh!

– Vad tycker du om blandningen då?

– Ser bra ut!

– Jag har bara plockat en av varje, ja förutom Polly då. Jag tog en mörk och en ljus.

– Ambitiöst!

Hur det gick med att äta två karameller om dagen vet jag inte. Själv valde jag att äta mitt godis på ett tandläkarmässigt bra sätt. Det vill säga allt på en gång. Om jag borstade tänderna ska vi låta vara osagt.

Hiss

Improvisationsteater, det borde alla prova eller se på.

Diss

Känner inte för att dissa något.

Hur plockar du lösgodis? Tar du en sked av varje och häääääver i påsen? Eller tar du antingen jämnt antal av de sorter du väljer eller bara en av varje sort där du tänker lite på färgmatchning och sånt?

Jag kan göra på båda sätten. Fast oftast så plockar jag jämnt antal. Det tar något längre tid att plocka lösgodis då. Ibland inbillar jag mig att det gör att man köper mindre. Det kan mycket väl stämma om jag köper själv. Inte annars.

Härom veckan blev jag lite sugen på godis på kvällskvisten och tillsagd:

– Karaktär! Fast går du får du köpa åt mig också. Men vi har karaktär!

– Jag har ingen karaktär, sa jag.

Sedan tog jag på mig min jacka och frågade:

– Vad ska du ha för godis då?

– Karaktär ... Åh titta här, en tjuga i fickan. Köp lite blandat. Jag tänker att jag kan ta två godisar per kväll och så räcker påsen veckan ut.

– Eller så kan du göra det tandläkarmässigt bra och äta upp allt på en gång, sa jag.

– Och sen borsta tänderna?

– Japp, sa jag och gick i väg till godisbutiken.

Där presenterade jag mig som skickebud eftersom jag sprang fram och tillbaka till vågen några gånger eftersom jag inte visste hur mycket godis man får för en tjuga.

Det är lite skojigt att plocka godis åt någon annan. Man får försöka förstå sig på vad den kan tänkas vilja ha. Nu gick det bra att ta både salt, sött och surt så det var ju inte så svårt.

För att få en extra spännande blandning plockade jag bara en av varje sort. Med den påsen och min egen påse travade jag sedan tillbaka och väl inomhus ställde jag påsen med ett litet triumferande leende på bordet.

Personen med lika dålig karaktär som jag själv öppnade den och tittade lystet på godiset med ett:

– Åh!

– Vad tycker du om blandningen då?

– Ser bra ut!

– Jag har bara plockat en av varje, ja förutom Polly då. Jag tog en mörk och en ljus.

– Ambitiöst!

Hur det gick med att äta två karameller om dagen vet jag inte. Själv valde jag att äta mitt godis på ett tandläkarmässigt bra sätt. Det vill säga allt på en gång. Om jag borstade tänderna ska vi låta vara osagt.

Hiss

Improvisationsteater, det borde alla prova eller se på.

Diss

Känner inte för att dissa något.

  • Petra Lundgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.