24 feb 2014 05:00

23 jan 2015 15:39

Var är tidningen?

Ni vet hur det kan vara ibland; man går ut, trött och ännu inte riktigt vaken, öppnar brevlådan och märker att den är tom! Ingen tidning, vad gör jag nu?

Några av er ringer till oss på SLA och undrar vart tidningen tagit vägen. Och då ber vi er att ringa Tidningstjänst i stället. Det är nämligen de som delar ut tidningarna. Tidningstjänst är ett fristående bolag och vi köper deras tjänster. Omkring 45–50 tidningsbud jobbar i Skövdeområdet. De börjar vid tretiden på natten och delar sedan ut tidningar med bil eller cykel fram till klockan sex i staden och sju på landet.

Vill vara osynliga

Det kan finnas många orsaker till att de någon gång missar att dela ut tidningen, eller att den blir försenad, men oftast beror det på att en vikarie snabbt fått hoppa in när det ordinarie tidningsbudet har blivit sjukt.

– Då kan det bli förseningar, säger Malin Nordlund, som är tf distributionschef på Tidningstjänst.

– Det tar ju av naturliga skäl lite längre tid för någon som inte känner till distriktet. Då måste de läsa extra noga i vår budbok där alla adresser till prenumeranterna finns. Det tar sin tid.

Då och då händer det också att läsare ringer och klagar på att de blir väckta när tidningsbudet kommer och kör in bilen i hyresområden. Men så ska det inte vara.

– Vi kör bara med bil i villaområden och på landet. I innerstaden är det cykel som gäller. Är det någon som kör med bil där så har de tagit sin egen och det är inte meningen. Vi vill ju synas och höras så lite som möjligt, säger Malin Nordlund.

Många bra erbjudanden på Förmånskortet

För övrigt så ska alla prenumeranter nu ha fått det nya Förmånskortet. Var rädd om det, för i år har vi laddat upp med många fina erbjudanden. Bland annat kan vi lova rejäla rabatter på resor, shoppingluncher, idrottsevenemang, spaupplevelser, barnaktiviteter, föredrag med intressanta personer och flera restaurangerbjudanden. Så håll utkik i tidningen framöver, där kommer alla kundaktiviteter att presenteras närmare.

En nyhet är också att det på vår webbsida, SLA.se, nu finns en flik med alla de erbjudanden som finns på Förmånskortet. Där kan man klicka på den aktivitet man är intresserad av och läsa mer. Man kan också få Förmånskortet i sin smartphone. Gå in på www.mobil.sla.se och klicka på länken Kundcenter/E-tidning högst upp. Sedan är det bara att följa instruktionerna.

Läs SLA i mobilen

Det här med att läsa SLA i mobilen via en app har vållat några läsare ett visst huvudbry. Men det är inte svårt - enklast går man in på mobil.sla.se. Gå till webbläsaren i din mobil, adressen du ska skriva in är http://mobil.sla.se. Loggar in gör du på samma sätt som för sla.se. Därifrån är det sedan bara att följa instruktionerna. Eller också, om man har en Iphone, hämtar man appen i Appstore eller på Google Play om man har en Android.

Ha nu en riktigt bra vecka, och tänk på tidningsbuden som är uppe mitt i natten för att du ska få din tidning till frukosten!

Ni vet hur det kan vara ibland; man går ut, trött och ännu inte riktigt vaken, öppnar brevlådan och märker att den är tom! Ingen tidning, vad gör jag nu?

Några av er ringer till oss på SLA och undrar vart tidningen tagit vägen. Och då ber vi er att ringa Tidningstjänst i stället. Det är nämligen de som delar ut tidningarna. Tidningstjänst är ett fristående bolag och vi köper deras tjänster. Omkring 45–50 tidningsbud jobbar i Skövdeområdet. De börjar vid tretiden på natten och delar sedan ut tidningar med bil eller cykel fram till klockan sex i staden och sju på landet.

Vill vara osynliga

Det kan finnas många orsaker till att de någon gång missar att dela ut tidningen, eller att den blir försenad, men oftast beror det på att en vikarie snabbt fått hoppa in när det ordinarie tidningsbudet har blivit sjukt.

– Då kan det bli förseningar, säger Malin Nordlund, som är tf distributionschef på Tidningstjänst.

– Det tar ju av naturliga skäl lite längre tid för någon som inte känner till distriktet. Då måste de läsa extra noga i vår budbok där alla adresser till prenumeranterna finns. Det tar sin tid.

Då och då händer det också att läsare ringer och klagar på att de blir väckta när tidningsbudet kommer och kör in bilen i hyresområden. Men så ska det inte vara.

– Vi kör bara med bil i villaområden och på landet. I innerstaden är det cykel som gäller. Är det någon som kör med bil där så har de tagit sin egen och det är inte meningen. Vi vill ju synas och höras så lite som möjligt, säger Malin Nordlund.

Många bra erbjudanden på Förmånskortet

För övrigt så ska alla prenumeranter nu ha fått det nya Förmånskortet. Var rädd om det, för i år har vi laddat upp med många fina erbjudanden. Bland annat kan vi lova rejäla rabatter på resor, shoppingluncher, idrottsevenemang, spaupplevelser, barnaktiviteter, föredrag med intressanta personer och flera restaurangerbjudanden. Så håll utkik i tidningen framöver, där kommer alla kundaktiviteter att presenteras närmare.

En nyhet är också att det på vår webbsida, SLA.se, nu finns en flik med alla de erbjudanden som finns på Förmånskortet. Där kan man klicka på den aktivitet man är intresserad av och läsa mer. Man kan också få Förmånskortet i sin smartphone. Gå in på www.mobil.sla.se och klicka på länken Kundcenter/E-tidning högst upp. Sedan är det bara att följa instruktionerna.

Läs SLA i mobilen

Det här med att läsa SLA i mobilen via en app har vållat några läsare ett visst huvudbry. Men det är inte svårt - enklast går man in på mobil.sla.se. Gå till webbläsaren i din mobil, adressen du ska skriva in är http://mobil.sla.se. Loggar in gör du på samma sätt som för sla.se. Därifrån är det sedan bara att följa instruktionerna. Eller också, om man har en Iphone, hämtar man appen i Appstore eller på Google Play om man har en Android.

Ha nu en riktigt bra vecka, och tänk på tidningsbuden som är uppe mitt i natten för att du ska få din tidning till frukosten!

  • Annica Henriksson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.