10 mar 2014 06:00

23 jan 2015 15:39

Full fart på läsarmaterialet

Som ni säkert märkt har det på sista tiden varit ovanligt mycket material under vinjetten ”Från läsarna” som publiceras på familjesidorna. Mejlen från alla föreningar och privatpersoner strömmar in och det är förstås jätteroligt. En anledning till detta är alla årsmöten som ska klaras av så här års.

Några av er som skickat in material har ringt och undrat varför referatet från just er förening inte kommit in ännu. Och till er kan jag bara säga att ni får ha lite tålamod. Vi tar in alla referat så fort som det bara är möjligt, men som sagt, det är många i kön och vi har begränsat med utrymme i tidningen.

Här kommer lite råd i all välmening till er som skickar in:

• När det gäller texterna är det bra om de inte är alltför långa – det ökar chansen till en snabb publicering. Undvik också att skriva förkortningar, till exempel ordf, osv, bl a, mm. Skriv i stället ut hela orden; ordförande, och så vidare, bland annat, med mera. Detta för att göra texterna tydligare för läsarna.

• Skicka helst era texter per mejl. Är det omöjligt så skriv på maskin och skicka in. Detta på grund av att vi har begränsade möjligheter att skriva in texter och då kan det dröja innan de kommer in i tidningen.

• Skicka referaten till mejl-korgen familj@sla.se så kommer det till rätt ställe direkt.

Bilder är alltid trevligt när ni skickar med, det förhöjer läsvärdet. Men tänk på några saker:

• Ta gärna en bild på framträdandet, om sådant förekommer på mötet/träffen, men försök att gå nära fotoföremålet. Bilder på en massa ryggar och någon som står på en scen längst fram blir sällan bra eftersom bilderna i tidningen av utrymmesskäl kan bli ganska små.

• Be gärna de som ska fotograferas att följa med till någon annan del av rummet där ljuset är bättre.

• Om det är ett möte där det serveras mat eller kaffe: Sikta in er på ett bord och försök även där komma så nära som möjligt. Bättre att några personer syns bra än att många finns med på bilden men ingen syns tydligt.

Tänk också på att bilder ska skickas som en bifogad jpg-fil och texter kan antingen skrivas direkt i mejlet eller som en bifogad doc- eller docx-fil.

Ha en trevlig vecka!

Som ni säkert märkt har det på sista tiden varit ovanligt mycket material under vinjetten ”Från läsarna” som publiceras på familjesidorna. Mejlen från alla föreningar och privatpersoner strömmar in och det är förstås jätteroligt. En anledning till detta är alla årsmöten som ska klaras av så här års.

Några av er som skickat in material har ringt och undrat varför referatet från just er förening inte kommit in ännu. Och till er kan jag bara säga att ni får ha lite tålamod. Vi tar in alla referat så fort som det bara är möjligt, men som sagt, det är många i kön och vi har begränsat med utrymme i tidningen.

Här kommer lite råd i all välmening till er som skickar in:

• När det gäller texterna är det bra om de inte är alltför långa – det ökar chansen till en snabb publicering. Undvik också att skriva förkortningar, till exempel ordf, osv, bl a, mm. Skriv i stället ut hela orden; ordförande, och så vidare, bland annat, med mera. Detta för att göra texterna tydligare för läsarna.

• Skicka helst era texter per mejl. Är det omöjligt så skriv på maskin och skicka in. Detta på grund av att vi har begränsade möjligheter att skriva in texter och då kan det dröja innan de kommer in i tidningen.

• Skicka referaten till mejl-korgen familj@sla.se så kommer det till rätt ställe direkt.

Bilder är alltid trevligt när ni skickar med, det förhöjer läsvärdet. Men tänk på några saker:

• Ta gärna en bild på framträdandet, om sådant förekommer på mötet/träffen, men försök att gå nära fotoföremålet. Bilder på en massa ryggar och någon som står på en scen längst fram blir sällan bra eftersom bilderna i tidningen av utrymmesskäl kan bli ganska små.

• Be gärna de som ska fotograferas att följa med till någon annan del av rummet där ljuset är bättre.

• Om det är ett möte där det serveras mat eller kaffe: Sikta in er på ett bord och försök även där komma så nära som möjligt. Bättre att några personer syns bra än att många finns med på bilden men ingen syns tydligt.

Tänk också på att bilder ska skickas som en bifogad jpg-fil och texter kan antingen skrivas direkt i mejlet eller som en bifogad doc- eller docx-fil.

Ha en trevlig vecka!

  • Annica Henriksson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.