07 apr 2014 04:00

23 jan 2015 15:41

Jag har det så spännande!

Petra Lundgren

Jag vet inte vem som startade trenden med att lägga ut fem vardagsbilder på Instagram. Däremot trodde jag länge att jag skulle klara mig undan att bli utmanad att göra detta. Till slut åkte jag så klart dit. Tack för det Gabriella! Så nu kan mina följare se min otroligt spännande vardag. (Där kan jag ha varit ironisk.)

Min första bild blev inte direkt rolig. Men jag gillar frukost. Så jag fotograferade väl min frukost då. En smoothie, en bit proteinbröd med ost, fyra fincrisp med ost och ett ägg (som inte kom med på bild). Bredvid detta la jag SLA lite snyggt ihopvikt. Frukost och tidning hör ihop i min värld. Bilden såg mer ut som en annons än en vardagsbild, jag får leva med det.

Denna första rafflade dag följdes av dag två. Jag åker mycket tåg. Jag får också ofta frågor om resvägar. Så också denna gång. Det var en amerikanska med en blå jätteväska och en mindre svart väska. Hon såg ut som Britney Spears, fast med mörkt hår.

– Ursäkta, pratar du engelska? frågade hon på engelska och jag svarade ja och då visade hon mig sin biljett och frågade hon om hon var på rätt tåg och jag svarade ja.

Ohyggligt spännande konversation. Sedan tänkte jag att det här kan man ju ta en bild på och så stängde jag av ljudet på mobilen och fotade hennes Uggs (skor) och en bit av den stora blå väskan. Men glömde stänga av blixten. Hon sa inget och jag låtsades som om det regnade. Sedan fick jag agera översättare ett tag för konstiga tågutrop och en konduktör som måste ha låtit som svenske kocken i Mupparna i hennes öron.

Dag tre i mitt spännande liv inspirerades jag av Gabriella som lagt ut singelstrumpor som vardagsbild. Lite kul var det att det bland dem fanns en strumpa som jag också bara har en av. Så jag skrev en lapp: Dejta? och tog en bild på den och strumpan. Dessvärre var detta efter jag redan hade tagit min vardagsbild på mitt äkta omaka par med randiga strumpor som jag valde att ha på mig. Man har inte roligare än man gör sig. Dejtbilden skickade jag bara till Gabriella och hon hälsade att hennes strumpa tackade ja.

Dag fyra och dag fem har ännu inte passerat när jag skriver detta. Jag funderar på att fotografera mitt tangentbord dag fyra och något med träning dag fem. Men vi får se. Hur ser din vardag ut? Vad skulle du fotografera?

Hiss: Våren

Diss: Pollenallergi

Jag vet inte vem som startade trenden med att lägga ut fem vardagsbilder på Instagram. Däremot trodde jag länge att jag skulle klara mig undan att bli utmanad att göra detta. Till slut åkte jag så klart dit. Tack för det Gabriella! Så nu kan mina följare se min otroligt spännande vardag. (Där kan jag ha varit ironisk.)

Min första bild blev inte direkt rolig. Men jag gillar frukost. Så jag fotograferade väl min frukost då. En smoothie, en bit proteinbröd med ost, fyra fincrisp med ost och ett ägg (som inte kom med på bild). Bredvid detta la jag SLA lite snyggt ihopvikt. Frukost och tidning hör ihop i min värld. Bilden såg mer ut som en annons än en vardagsbild, jag får leva med det.

Denna första rafflade dag följdes av dag två. Jag åker mycket tåg. Jag får också ofta frågor om resvägar. Så också denna gång. Det var en amerikanska med en blå jätteväska och en mindre svart väska. Hon såg ut som Britney Spears, fast med mörkt hår.

– Ursäkta, pratar du engelska? frågade hon på engelska och jag svarade ja och då visade hon mig sin biljett och frågade hon om hon var på rätt tåg och jag svarade ja.

Ohyggligt spännande konversation. Sedan tänkte jag att det här kan man ju ta en bild på och så stängde jag av ljudet på mobilen och fotade hennes Uggs (skor) och en bit av den stora blå väskan. Men glömde stänga av blixten. Hon sa inget och jag låtsades som om det regnade. Sedan fick jag agera översättare ett tag för konstiga tågutrop och en konduktör som måste ha låtit som svenske kocken i Mupparna i hennes öron.

Dag tre i mitt spännande liv inspirerades jag av Gabriella som lagt ut singelstrumpor som vardagsbild. Lite kul var det att det bland dem fanns en strumpa som jag också bara har en av. Så jag skrev en lapp: Dejta? och tog en bild på den och strumpan. Dessvärre var detta efter jag redan hade tagit min vardagsbild på mitt äkta omaka par med randiga strumpor som jag valde att ha på mig. Man har inte roligare än man gör sig. Dejtbilden skickade jag bara till Gabriella och hon hälsade att hennes strumpa tackade ja.

Dag fyra och dag fem har ännu inte passerat när jag skriver detta. Jag funderar på att fotografera mitt tangentbord dag fyra och något med träning dag fem. Men vi får se. Hur ser din vardag ut? Vad skulle du fotografera?

Hiss: Våren

Diss: Pollenallergi

  • Petra Lundgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.