22 apr 2014 06:00

23 jan 2015 15:41

Om detta vet jag ... ingenting

Följande prat lyssnar jag till ibland:

- Bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla. Bla. Bla, bla och bla.

Och så vidare, och så vidare, och så vidare........

Själv säger jag ingenting, tittar mig omkring lite förstrött, kanske nickar någon gång, kanske säger: ”Jaha, vad bra!” någon enstaka gång och hoppas att ingen ska fråga exakt vad det är jag tycker är bra, jag vill inte bli avslöjad. För jag vet inte. Jag bara håller med för att hålla personens pratande igång ett tag till. Under tiden hinner jag nämligen titta lite på färgerna och hur kanterna ser ut. Men en fråga kan jag, den ställer ibland till det lite för de som pratar. Då måste de till och med ta en titt i sina papper för att kunna svara. Frågan är nämligen lite oväntad, tror jag i alla fall, och definitivt inte en av de tjugo vanligaste i de här sammanhangen.

”Vad väger den?”, lyder frågan som inte alla kan svaret på så där direkt.

När jag har slängt ur mig den frågan - och förhoppningsvis fått ett svar (som jag egentligen inte vet vad jag ska göra med) - har jag spelat ut mina kort. Finns liksom inte mycket annat att säga i ämnet för min del.

Är det någon mer som känner igen sig i hur det är att stå i elektronikaffären, med 50 tv-apparater på väggen framför? Det är i alla fall så här det är för mig.

Jag fattar inget av all teknisk data och alla siffror som de ofta väldigt duktiga säljarna berättar allt om. Ja, priset då, det förstår jag ju. Men det talas om enheter hit och dit, mått på ditt och datt, kapacitet, hastighet, kvalitet...

Jag tittar om färgerna ser bra ut, alltså starka och fina för det gillar jag. Jag kollar alltid kanten på tv-skärmen också, alltså om den är snygg runt om. Viktigt! Och så tyngden då, vi vill ju inte att väggen ska rasa.

Visst är det fantastiskt med dagens tv-apparater som egentligen inte längre är bara det utan så mycket mer. Det är bara det att för mig personligen spelar det ingen roll. Jag vill då och då kunna se på tv. Och jag vill helst kunna knäppa på apparaten själv.

När jag står där i affären och lyssnar på all fakta kring den fina tv-apparaten och jag känner att jag är nöjd med färg, kant och vikt vill jag egentligen bara ställa en enda fråga till: ”Hur sätter man på den?”

Men jag avstår oftast. För att inte avslöja mig för mycket.

Följande prat lyssnar jag till ibland:

- Bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla. Bla. Bla, bla och bla.

Och så vidare, och så vidare, och så vidare........

Själv säger jag ingenting, tittar mig omkring lite förstrött, kanske nickar någon gång, kanske säger: ”Jaha, vad bra!” någon enstaka gång och hoppas att ingen ska fråga exakt vad det är jag tycker är bra, jag vill inte bli avslöjad. För jag vet inte. Jag bara håller med för att hålla personens pratande igång ett tag till. Under tiden hinner jag nämligen titta lite på färgerna och hur kanterna ser ut. Men en fråga kan jag, den ställer ibland till det lite för de som pratar. Då måste de till och med ta en titt i sina papper för att kunna svara. Frågan är nämligen lite oväntad, tror jag i alla fall, och definitivt inte en av de tjugo vanligaste i de här sammanhangen.

”Vad väger den?”, lyder frågan som inte alla kan svaret på så där direkt.

När jag har slängt ur mig den frågan - och förhoppningsvis fått ett svar (som jag egentligen inte vet vad jag ska göra med) - har jag spelat ut mina kort. Finns liksom inte mycket annat att säga i ämnet för min del.

Är det någon mer som känner igen sig i hur det är att stå i elektronikaffären, med 50 tv-apparater på väggen framför? Det är i alla fall så här det är för mig.

Jag fattar inget av all teknisk data och alla siffror som de ofta väldigt duktiga säljarna berättar allt om. Ja, priset då, det förstår jag ju. Men det talas om enheter hit och dit, mått på ditt och datt, kapacitet, hastighet, kvalitet...

Jag tittar om färgerna ser bra ut, alltså starka och fina för det gillar jag. Jag kollar alltid kanten på tv-skärmen också, alltså om den är snygg runt om. Viktigt! Och så tyngden då, vi vill ju inte att väggen ska rasa.

Visst är det fantastiskt med dagens tv-apparater som egentligen inte längre är bara det utan så mycket mer. Det är bara det att för mig personligen spelar det ingen roll. Jag vill då och då kunna se på tv. Och jag vill helst kunna knäppa på apparaten själv.

När jag står där i affären och lyssnar på all fakta kring den fina tv-apparaten och jag känner att jag är nöjd med färg, kant och vikt vill jag egentligen bara ställa en enda fråga till: ”Hur sätter man på den?”

Men jag avstår oftast. För att inte avslöja mig för mycket.

  • Lena Jonsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.