05 maj 2014 06:00

23 jan 2015 15:43

Vägen är mödan värd

Har du någon gång lyckats? Lyckats med just den där utmaningen som ansågs vara nästintill omöjlig. Den där utmaningen som gav dig en sådan lycka! Det har jag, och det var när jag tog mitt körkort.

En känsla jag aldrig glömmer är när jag klev ur bilen efter min uppkörning och insåg att allt slit och kämpande nu var över. Att jag nu stod med ett körkort i min hand.

Vad jag vill nå fram till är att hårt slit lönar sig, allting handlar bara om din inställning till det hela. Jag tyckte att teorin till körkortet var hopplöst och jag la ner all tid jag hade efter skolan till att ”trava” igenom körkortsfrågor efter körkortsfrågor och det satte sig inte till en början.

Det är lätt att ge upp i dessa lägen vilket jag nästan gjorde, det var så mycket lättare att skylla på annat och lägga det åt sidan. Det är så oroväckande lätt att ta upp allt i sista stund, skjuta saker framför sig. Detta gäller inte bara denna situation. Jag går i tvåan på gymnasiet nu, det är den tuffaste tiden i skolan och pressen som förkommer just nu har jag aldrig upplevt innan.

I ettan var allt nytt och roligt men just nu ligger vi mellan perioden från nytt till slutet. Skolan går helt enligt planen och du bara längtar efter den ljusa studenten. Jag vill också vara sådär superduperglad, veva med min studentmössa en varm sommardag.

Men om vi ska se det hela från en annan synvinkel, vad händer efter studenten som är så bra? Visst du kan bestämma dig för att inte gå i skolan alls mer. Men det är nu all din skolgång kommer till användning, den har lagt grunden åt dig. Så jag har själv tänkt på det här både med mitt körkort som jag höll på att ta för en månad sedan lite drygt och studenten. Två saker man är spänd på att klara, men är det inte vägen dit som är mödan värd? Att känna att jag verkligen förtjänar detta efter allt slit.

Så alla ni där ute som är trötta på tillvaron och längtar efter ett slut, tänk på varför du valde detta och vad du vill åstadkomma. För jag lovar dig att du kommer få en positivare inställning till det hela och sedan när du klarat det tuffa, trista och hårda kommer du känna hur oslagbar du är. Vilken vinnare du är! Så alla vinnare där ute ge inte upp, lägg er inte på mållinjen. Utan ta fram kämpen inom er och ta vinsten med storm!

En känsla jag aldrig glömmer är när jag klev ur bilen efter min uppkörning och insåg att allt slit och kämpande nu var över. Att jag nu stod med ett körkort i min hand.

Vad jag vill nå fram till är att hårt slit lönar sig, allting handlar bara om din inställning till det hela. Jag tyckte att teorin till körkortet var hopplöst och jag la ner all tid jag hade efter skolan till att ”trava” igenom körkortsfrågor efter körkortsfrågor och det satte sig inte till en början.

Det är lätt att ge upp i dessa lägen vilket jag nästan gjorde, det var så mycket lättare att skylla på annat och lägga det åt sidan. Det är så oroväckande lätt att ta upp allt i sista stund, skjuta saker framför sig. Detta gäller inte bara denna situation. Jag går i tvåan på gymnasiet nu, det är den tuffaste tiden i skolan och pressen som förkommer just nu har jag aldrig upplevt innan.

I ettan var allt nytt och roligt men just nu ligger vi mellan perioden från nytt till slutet. Skolan går helt enligt planen och du bara längtar efter den ljusa studenten. Jag vill också vara sådär superduperglad, veva med min studentmössa en varm sommardag.

Men om vi ska se det hela från en annan synvinkel, vad händer efter studenten som är så bra? Visst du kan bestämma dig för att inte gå i skolan alls mer. Men det är nu all din skolgång kommer till användning, den har lagt grunden åt dig. Så jag har själv tänkt på det här både med mitt körkort som jag höll på att ta för en månad sedan lite drygt och studenten. Två saker man är spänd på att klara, men är det inte vägen dit som är mödan värd? Att känna att jag verkligen förtjänar detta efter allt slit.

Så alla ni där ute som är trötta på tillvaron och längtar efter ett slut, tänk på varför du valde detta och vad du vill åstadkomma. För jag lovar dig att du kommer få en positivare inställning till det hela och sedan när du klarat det tuffa, trista och hårda kommer du känna hur oslagbar du är. Vilken vinnare du är! Så alla vinnare där ute ge inte upp, lägg er inte på mållinjen. Utan ta fram kämpen inom er och ta vinsten med storm!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.