12 maj 2014 04:00

23 jan 2015 15:43

Ludna tår är väl inte så tokigt?

Knappt hade jag hunnit klart med min förra utmaning (vardagsbilder under fem dagar) förrän jag fick en ny som jag också gått och aktat mig för en smula.

Till skillnad från vardagsbilder verkade den här mycket knepigare. Man ska varje dag lista tre positiva saker som hänt. Under fem dagar. Samt utmana andra att gå med i denna positiva klubb.

Det är säkert jättenyttigt. Men svårt. Det är mycket lättare att komma på saker att gnälla på än saker som är bra. Kanske mest för att saker som är bra är svårare att komma någonstans med i en diskussion, mer än att de var just bra. Dåliga saker kan man ju gnälla och vrida på i all oändlighet. Nästan.

Jag funderade ett tag på om jag skulle strunta i utmaningen. Men eftersom det gamla barnsliga hotet om ludna tår hade skickats med så tänkte jag att det var bäst att följa order.

När jag skulle tänka ut några positiva saker tog det tvärstopp i hjärnkontoret. Jag hade planerat att skriva. 1. Hurra det regnar! Nu blev min pollenallergi mycket bättre.

Det hade jag ju kunnat skriva om det hade stämt. Men det gjorde det inte. Jag tyckte nästan det blev värre. Det kliade konstant i ögonen hela dagen. Det måste vara för att det är så olidligt mycket pollen i år. Inte ens regnet biter på det.

Så det blev ju negativt fast det skulle vara positivt.

När jag var på ett Body balance-pass så fick vi tänka på tre saker som vi var tacksamma för. En sak jag är tacksam över är att jag är frisk. Men det kan man ju inte skriva som positiv grej varenda dag. Eller att man har tak över huvudet och mat på bordet.

Det känns som att det ska vara roligare saker än så. 2. Kom på hur jag skulle stoppa ljuset från att väcka mig halv fem varje morgon, hängde en röd filt och en rosa handduk över gardinen.

Är det positivt? Jag tycker mest det låter tragiskt fult. Så kan jag ju inte ha det. Det stör mitt inredningssinne. Jag måste gå och köpa mig svarta sammetsgardiner. Dystert. Men positivt. Det har ännu inte hänt, så det kan omöjligt bli nummer två på listan.

Så vad blir då nummer tre i denna omöjliga utmaning. Efter att ha bott ett år i Burträsk där det sägs att många var tjuvaktiga och därför hade hår under fötterna så funderar jag på om ludna tår kanske inte är så tokigt ändå. Jag kan leva med det och det går väl att raka tårna om det blir för besvärligt?

Hiss

Kvarg och frysta mosade hallon, blandas ihop, blir som glass.

Diss

Pollen. Funderar på att skaffa rymddräkt.

Till skillnad från vardagsbilder verkade den här mycket knepigare. Man ska varje dag lista tre positiva saker som hänt. Under fem dagar. Samt utmana andra att gå med i denna positiva klubb.

Det är säkert jättenyttigt. Men svårt. Det är mycket lättare att komma på saker att gnälla på än saker som är bra. Kanske mest för att saker som är bra är svårare att komma någonstans med i en diskussion, mer än att de var just bra. Dåliga saker kan man ju gnälla och vrida på i all oändlighet. Nästan.

Jag funderade ett tag på om jag skulle strunta i utmaningen. Men eftersom det gamla barnsliga hotet om ludna tår hade skickats med så tänkte jag att det var bäst att följa order.

När jag skulle tänka ut några positiva saker tog det tvärstopp i hjärnkontoret. Jag hade planerat att skriva. 1. Hurra det regnar! Nu blev min pollenallergi mycket bättre.

Det hade jag ju kunnat skriva om det hade stämt. Men det gjorde det inte. Jag tyckte nästan det blev värre. Det kliade konstant i ögonen hela dagen. Det måste vara för att det är så olidligt mycket pollen i år. Inte ens regnet biter på det.

Så det blev ju negativt fast det skulle vara positivt.

När jag var på ett Body balance-pass så fick vi tänka på tre saker som vi var tacksamma för. En sak jag är tacksam över är att jag är frisk. Men det kan man ju inte skriva som positiv grej varenda dag. Eller att man har tak över huvudet och mat på bordet.

Det känns som att det ska vara roligare saker än så. 2. Kom på hur jag skulle stoppa ljuset från att väcka mig halv fem varje morgon, hängde en röd filt och en rosa handduk över gardinen.

Är det positivt? Jag tycker mest det låter tragiskt fult. Så kan jag ju inte ha det. Det stör mitt inredningssinne. Jag måste gå och köpa mig svarta sammetsgardiner. Dystert. Men positivt. Det har ännu inte hänt, så det kan omöjligt bli nummer två på listan.

Så vad blir då nummer tre i denna omöjliga utmaning. Efter att ha bott ett år i Burträsk där det sägs att många var tjuvaktiga och därför hade hår under fötterna så funderar jag på om ludna tår kanske inte är så tokigt ändå. Jag kan leva med det och det går väl att raka tårna om det blir för besvärligt?

Hiss

Kvarg och frysta mosade hallon, blandas ihop, blir som glass.

Diss

Pollen. Funderar på att skaffa rymddräkt.

  • Petra Lundgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.