03 jun 2014 04:00

23 jan 2015 15:45

Lena Jonsson: Jag försökte, det blev inte alls bra....

Jag har gjort det igen. Misslyckats totalt. Och jag visste att det skulle bli så. Egentligen spelar det ingen som helst roll när man lägger mitt problem intill allt elände som händer i världen just nu, men det stör mig ändå.

Och just nu ångrar jag nästan att jag inte lät smutsen sitta kvar på alla rutorna i vår inglasade balkong. För efter att jag varit där med trasa och spray och vispat runt, ser det ut just så. Som att någon kladdat på rutorna, så där som man gör när man har fingerfärg på händerna, fast utan färg.

När det gäller fönsterputsning varken jag är eller har varit någon hejare. Mina närmaste skulle säga att det beror på att jag helt saknar tålamod (fast ärligt – det är absolut ingen av dem som klagar på våra skitiga fönster), jag tycker mest att det handlar om materialfel (kan man skylla på det?).

Och jag bävar alltid för balkongrutorna, för jag är väldigt medveten om att det finns bara en sak som ser värre ut än riktigt smutsiga fönster. Och det är när det syns att det är någon som t r o r att det blivit rent.

Det trodde jag den här gången också, jag hade torkat noga, noga på de rutor som mannen lyft ner (en procedur i sig) och tyckte att det såg bra ut. Rutorna sattes tillbaka och med solens obarmhärtiga strålar liggande på andra sidan av huset, såg allt skinande rent ut. Det var alltså värt allt arbete!

Men när solens obarmhärtiga strålar i går morse sken rakt på fönsterrutorna var det inte lika kul längre. Det var då det tydligt framgick att någon (alltså jag) högst planlöst dragit runt en trasa över rutorna. Och stopp, stopp, stopp! Kom inte med några råd. Jag har fått massor av fönstertvättråd, men jag kan bara konstatera att de inte hjälper mig. Jag har testat dem alla utan framgång.

Nu nästan jag önskar att det blir ett sjuhelsikes oväder, med blåst och regn. Blandat med all pollen som far omkring kan det landa på balkongfönstren.

Då är det åtminstone ”riktig” smuts på rutorna.

Hiss: Att spanska kungen abdikerar. Det kan fler kungar göra.

Diss: Allt som har med den svenska tågtrafiken att göra

Och just nu ångrar jag nästan att jag inte lät smutsen sitta kvar på alla rutorna i vår inglasade balkong. För efter att jag varit där med trasa och spray och vispat runt, ser det ut just så. Som att någon kladdat på rutorna, så där som man gör när man har fingerfärg på händerna, fast utan färg.

När det gäller fönsterputsning varken jag är eller har varit någon hejare. Mina närmaste skulle säga att det beror på att jag helt saknar tålamod (fast ärligt – det är absolut ingen av dem som klagar på våra skitiga fönster), jag tycker mest att det handlar om materialfel (kan man skylla på det?).

Och jag bävar alltid för balkongrutorna, för jag är väldigt medveten om att det finns bara en sak som ser värre ut än riktigt smutsiga fönster. Och det är när det syns att det är någon som t r o r att det blivit rent.

Det trodde jag den här gången också, jag hade torkat noga, noga på de rutor som mannen lyft ner (en procedur i sig) och tyckte att det såg bra ut. Rutorna sattes tillbaka och med solens obarmhärtiga strålar liggande på andra sidan av huset, såg allt skinande rent ut. Det var alltså värt allt arbete!

Men när solens obarmhärtiga strålar i går morse sken rakt på fönsterrutorna var det inte lika kul längre. Det var då det tydligt framgick att någon (alltså jag) högst planlöst dragit runt en trasa över rutorna. Och stopp, stopp, stopp! Kom inte med några råd. Jag har fått massor av fönstertvättråd, men jag kan bara konstatera att de inte hjälper mig. Jag har testat dem alla utan framgång.

Nu nästan jag önskar att det blir ett sjuhelsikes oväder, med blåst och regn. Blandat med all pollen som far omkring kan det landa på balkongfönstren.

Då är det åtminstone ”riktig” smuts på rutorna.

Hiss: Att spanska kungen abdikerar. Det kan fler kungar göra.

Diss: Allt som har med den svenska tågtrafiken att göra

  • Lena Jonsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.