04 jun 2014 04:00

23 jan 2015 15:45

Johanna Beijbom: Folk stod på stolarna och skrek

Som ett barn på julafton väntandes på Kalle Anka satt jag bänkad framför tv:n. Tisdagar klockan 20.00 var de mest heliga stunderna för mig varje sommar. Med full entusiasm sjöng jag med i ledmotivet, Stockholm i mitt hjääärta, låt mig besjunga dig nu. Hade någon annan än min familj sett mig under denna timme hade de verkligen trott att jag gått och blivit knäpp...

Jag kunde varenda allsångslåt utantill och jag applåderade givetvis efter varje gästartist, precis som om jag satt med i publiken. Jag säger bara det, Allsång på Skansen. Vilket underbart program.

Glömmer aldrig den sommaren då jag var elva år och blev medbjuden till min kompis husvagn i Örlen. Åhh, vi skulle ha så roligt, bada, leka och .gaaahhaaa... neeeej... det var ju tisdag. Ingen tv i husvagnen gav mig plötsligt panik. Detta går ju inte, jag kunde ju inte missa allsången. Jag övervägde verkligen att åka hem, men efter många om och men fick jag sitta med i en grannes husvagn och glatt sjunga med denna tisdagskväll också, vilken lättnad.

Jag fick alltid höra –Johanna, det är bara DU och alla äldre som gillar allsång. Så var det tills den dagen då tv-programmet började blanda in lite nyare låtar och gästartister. Pang. I publiken stod flera hundra ungdomar som till slut insåg att allsång är coolt.

För exakt åtta år sedan slog mitt band Showkanalen och Husaren i Skövde sina kloka huvuden ihop och startade Allsång på krogen. De tänkte att det här med att samla människor och sjunga tillsammans är ju en vinnande idé.

Musik gör mig lycklig helt enkelt.

Inför premiären som allsångsledare var jag så nervös över om detta verkligen skulle gå hem i en krogmiljö? Det var kanske nu jag skulle få konstaterat för mig att jag var världens största tönt som gillade sånt här. Beviset för att jag kunde lugna mina dumma tankar fick jag rätt fort då folk redan första kvällen stod på bord och stolar och i extas sjöng eller skrek med i låtarna vi spelade. Succé!

Efter alla dessa år fylls fortfarande Husarens bakgård varje allsångsfredag med glada gäng som vill sjunga tillsammans. Det mest underbara i det hela är att både gammal som ung sitter i publiken, ungdomar går dit med sina föräldrar och släktingar, och det tycker jag är det största beviset på ett lyckat koncept.

Vi är nu helt säkra på att vi startat en tradition för många runt om i Skaraborg.

Och se där, jag var inte dum i huvudet, jag var fullkomligt normal. Nästan alla älskar allsång.

Jag kunde varenda allsångslåt utantill och jag applåderade givetvis efter varje gästartist, precis som om jag satt med i publiken. Jag säger bara det, Allsång på Skansen. Vilket underbart program.

Glömmer aldrig den sommaren då jag var elva år och blev medbjuden till min kompis husvagn i Örlen. Åhh, vi skulle ha så roligt, bada, leka och .gaaahhaaa... neeeej... det var ju tisdag. Ingen tv i husvagnen gav mig plötsligt panik. Detta går ju inte, jag kunde ju inte missa allsången. Jag övervägde verkligen att åka hem, men efter många om och men fick jag sitta med i en grannes husvagn och glatt sjunga med denna tisdagskväll också, vilken lättnad.

Jag fick alltid höra –Johanna, det är bara DU och alla äldre som gillar allsång. Så var det tills den dagen då tv-programmet började blanda in lite nyare låtar och gästartister. Pang. I publiken stod flera hundra ungdomar som till slut insåg att allsång är coolt.

För exakt åtta år sedan slog mitt band Showkanalen och Husaren i Skövde sina kloka huvuden ihop och startade Allsång på krogen. De tänkte att det här med att samla människor och sjunga tillsammans är ju en vinnande idé.

Musik gör mig lycklig helt enkelt.

Inför premiären som allsångsledare var jag så nervös över om detta verkligen skulle gå hem i en krogmiljö? Det var kanske nu jag skulle få konstaterat för mig att jag var världens största tönt som gillade sånt här. Beviset för att jag kunde lugna mina dumma tankar fick jag rätt fort då folk redan första kvällen stod på bord och stolar och i extas sjöng eller skrek med i låtarna vi spelade. Succé!

Efter alla dessa år fylls fortfarande Husarens bakgård varje allsångsfredag med glada gäng som vill sjunga tillsammans. Det mest underbara i det hela är att både gammal som ung sitter i publiken, ungdomar går dit med sina föräldrar och släktingar, och det tycker jag är det största beviset på ett lyckat koncept.

Vi är nu helt säkra på att vi startat en tradition för många runt om i Skaraborg.

Och se där, jag var inte dum i huvudet, jag var fullkomligt normal. Nästan alla älskar allsång.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.