20 jun 2014 04:00

23 jan 2015 15:46

Flemming Mouritsen: Njutningar att minnas med glädje

Så är det då midsommar igen. Sill och snaps och allt vad som hör till skall konsumeras. Förhoppningsvis med ett stabilt och glatt humör och i glada vänners lag. Då är midsommar en njutning av rang. Är sedan vädret soligt och hyfsat varmt så känner vi oss alla mycket nöjda medan vi står och balanserar på stegen under det att vi ritar korset i taket.

Men det finns fler njutningar att minnas med glädje. För några veckor sedan så for min familj till Danmark för att fira ett gäng födelsedagar. Detta på grund av att min syster fyllde så otroligt... jämt, så det var hon som firades mest. Svågern och jag fick ett stilla hurra! på kanten.

I alla fall så for vi till ett spa i utkanten av Helsingör där vi firade hela helgen med god mat och dryck och mysigt sällskap. Jag är djupt tacksam över att min familj kan träffas och umgås en hel helg utan att det uppstår osämja och split, för det är tydligen inte alla förunnat.

Mitt i allt detta skulle fästmön och jag ha våra spa-behandlingar. Var sin helkroppsmassage som vi utstod under skrik av smärta varvat med stön av njutning. Vi hade båda en hel del spänningar här och där, mest i axlar och nacke. Men gudars vad skönt det var i kroppen efteråt.

Sedan hände det som är den egentliga grunden till denna text. Vi upptäckte att det även fanns natur-spa för fötterna. Det består av sitsar där man sitter och dinglar med benen ner i ett akvarium med en massa småfisk i. Doktorfisk kallas de.

De äter tydligen rent på all död hud på fötterna och gör dem lena och mjuka. Vi tyckte det verkade häftigt och nappade direkt.

Jag vet inte vad jag förväntade mig men inte var det att alla fiskarna skulle kasta sig handlöst fram och börja nafsa på fötterna så fort de doppades i vattnet, men det var precis vad som hände och det var lätt chockartat. Fästmön var först och jag har en bild på henne när fiskarna anfaller. Hon fick ett smärre anfall av panik och jag visar gärna bilden mot en liten avgift. Men då det var min tur förstod jag, för den första upplevelsen var mycket underlig. Men man vande sig snabbt och sedan var det ren njutning det här också och vi satt och tittade ner på fiskarna som smaskade och åt av vårt gamla skinn. De är inte så nogräknade de små liven.

Fästmön satt med ett saligt leende på läpparna och tittade på tumultet i vattnet när fritidspedagogen i henne plötsligt kröp fram och hon sa:

-Såja, såja! Bråka inte nu barn! Det finns så det räcker åt alla!

Hiss: Känslan i kroppen efter massage. Man blir hur mjuk som helst.

Diss: Känslan i kroppen dagen efter massagen. Allt gör ont.

Men det finns fler njutningar att minnas med glädje. För några veckor sedan så for min familj till Danmark för att fira ett gäng födelsedagar. Detta på grund av att min syster fyllde så otroligt... jämt, så det var hon som firades mest. Svågern och jag fick ett stilla hurra! på kanten.

I alla fall så for vi till ett spa i utkanten av Helsingör där vi firade hela helgen med god mat och dryck och mysigt sällskap. Jag är djupt tacksam över att min familj kan träffas och umgås en hel helg utan att det uppstår osämja och split, för det är tydligen inte alla förunnat.

Mitt i allt detta skulle fästmön och jag ha våra spa-behandlingar. Var sin helkroppsmassage som vi utstod under skrik av smärta varvat med stön av njutning. Vi hade båda en hel del spänningar här och där, mest i axlar och nacke. Men gudars vad skönt det var i kroppen efteråt.

Sedan hände det som är den egentliga grunden till denna text. Vi upptäckte att det även fanns natur-spa för fötterna. Det består av sitsar där man sitter och dinglar med benen ner i ett akvarium med en massa småfisk i. Doktorfisk kallas de.

De äter tydligen rent på all död hud på fötterna och gör dem lena och mjuka. Vi tyckte det verkade häftigt och nappade direkt.

Jag vet inte vad jag förväntade mig men inte var det att alla fiskarna skulle kasta sig handlöst fram och börja nafsa på fötterna så fort de doppades i vattnet, men det var precis vad som hände och det var lätt chockartat. Fästmön var först och jag har en bild på henne när fiskarna anfaller. Hon fick ett smärre anfall av panik och jag visar gärna bilden mot en liten avgift. Men då det var min tur förstod jag, för den första upplevelsen var mycket underlig. Men man vande sig snabbt och sedan var det ren njutning det här också och vi satt och tittade ner på fiskarna som smaskade och åt av vårt gamla skinn. De är inte så nogräknade de små liven.

Fästmön satt med ett saligt leende på läpparna och tittade på tumultet i vattnet när fritidspedagogen i henne plötsligt kröp fram och hon sa:

-Såja, såja! Bråka inte nu barn! Det finns så det räcker åt alla!

Hiss: Känslan i kroppen efter massage. Man blir hur mjuk som helst.

Diss: Känslan i kroppen dagen efter massagen. Allt gör ont.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.