16 jul 2014 04:00

23 jan 2015 15:47

Johanna Beijbom: Jag har blivit en badkruka

Nu är premiärdoppet avklarat. Det var en smärre chockupplevelse fast ändå rätt uppfriskande. Och ja, det blev i Boulognersjön. Tack Skövde för detta lilla paradis mitt i centrum. Äntligen. Perfekt för alla barn och oss badkrukor att det är så långgrunt.

Man kan verkligen gå en bra bit ut i sjön utan att behöva doppa magen, vilket är den absolut värsta delen på hela kroppen att kyla ner tycker jag. Fötterna och vaderna går alltid bra, sen börjar pinan. Ju länge upp vattnet kommer på kroppen så börjar man till slut ta till flaxandet med armarna likt en hungrig liten fågelunge. Och kan även meddela att ljuden som kommer kan man nog också relatera till dessa små varelser.

Tar ofta till den gamla ramsan inne i mitt huvud ett, två, tre på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det och på det sjätte smäller det. Denna fras kan dock få upprepas ett antal gånger innan jag snabb som blixten sjunker ner under ytan. Sedan far jag upp som en katapult och springer fort in till land igen.

Detta hände alltså förra veckan i vår nya lilla badsjö. Senast jag såg någon bada i Boulogner var på vår studentvecka i skolan. De som gick i tvåan hade anordnat lite olika tävlingsgrenar för oss som gick i trean. Självklart var en av grenarna att så fort som möjligt simma igenom ankdammen som ligger alldeles intill den stora sjön. Just då var dammen inte alls så fräsch och bestod av brunt illaluktande vattnet med hundratals fjädrar i efter alla ankor. Som tur är drog jag inte nitlotten att behöva genomföra detta men några av mina stackars klasskompisar kämpade sig tappert igenom grenen. Tyvärr blev det en och en annan kallsup vilket resulterade i att många av de tävlande stoppade fingrarna i halsen efteråt för att slippa bli sjuka.

Nu hoppas jag verkligen av hela mitt hjärta att alla som kommer för att besöka sjön hjälper till att hålla den fin och ren, men framförallt säker. Blev så otroligt förbannad och ledsen när jag läste i tidningen att det redan har hittats glassplitter på botten. Så fruktansvärt onödigt och framför allt idiotiskt. Varför? Nej, sluta upp med sådana dumheter och gör något vettigt istället.

Min första upplevelse av Boulognersjön var i alla fall väldigt härlig men kall. Lovar att jag inte kommer ta till lösningen att själv värma upp vattnet som en liten flicka bredvid mig gjorde och samtidigt skrek till sin pappa.

– Det blir inte gult när jag kissar, bara varmt.

Man kan verkligen gå en bra bit ut i sjön utan att behöva doppa magen, vilket är den absolut värsta delen på hela kroppen att kyla ner tycker jag. Fötterna och vaderna går alltid bra, sen börjar pinan. Ju länge upp vattnet kommer på kroppen så börjar man till slut ta till flaxandet med armarna likt en hungrig liten fågelunge. Och kan även meddela att ljuden som kommer kan man nog också relatera till dessa små varelser.

Tar ofta till den gamla ramsan inne i mitt huvud ett, två, tre på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det och på det sjätte smäller det. Denna fras kan dock få upprepas ett antal gånger innan jag snabb som blixten sjunker ner under ytan. Sedan far jag upp som en katapult och springer fort in till land igen.

Detta hände alltså förra veckan i vår nya lilla badsjö. Senast jag såg någon bada i Boulogner var på vår studentvecka i skolan. De som gick i tvåan hade anordnat lite olika tävlingsgrenar för oss som gick i trean. Självklart var en av grenarna att så fort som möjligt simma igenom ankdammen som ligger alldeles intill den stora sjön. Just då var dammen inte alls så fräsch och bestod av brunt illaluktande vattnet med hundratals fjädrar i efter alla ankor. Som tur är drog jag inte nitlotten att behöva genomföra detta men några av mina stackars klasskompisar kämpade sig tappert igenom grenen. Tyvärr blev det en och en annan kallsup vilket resulterade i att många av de tävlande stoppade fingrarna i halsen efteråt för att slippa bli sjuka.

Nu hoppas jag verkligen av hela mitt hjärta att alla som kommer för att besöka sjön hjälper till att hålla den fin och ren, men framförallt säker. Blev så otroligt förbannad och ledsen när jag läste i tidningen att det redan har hittats glassplitter på botten. Så fruktansvärt onödigt och framför allt idiotiskt. Varför? Nej, sluta upp med sådana dumheter och gör något vettigt istället.

Min första upplevelse av Boulognersjön var i alla fall väldigt härlig men kall. Lovar att jag inte kommer ta till lösningen att själv värma upp vattnet som en liten flicka bredvid mig gjorde och samtidigt skrek till sin pappa.

– Det blir inte gult när jag kissar, bara varmt.

  • Johanna Beijbom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.