25 jul 2014 04:00

23 jan 2015 15:47

Flemming Mouritsen: Att man aldrig får vara glad!

I våras skrev jag en krönika om schlagerfestivalen och Conchita Wurst som gav Putin och hans anhang en rejäl skrevspark rätt upp i deras homofoba wust med sin seger.

Dessutom tog jag upp att jag tyckte synd om de ryska tjejerna som blev utbuade varje gång de fick poäng. Om nu någon är inbjuden till en tävling så skall deltagarna inte få klä skott när deras makthavare gör något dumt.

Den krönikan skrotade jag innan den publicerades då Niclas Lindstrand tog upp ämnet i sin ledare någon dag innan.

Sedan hände det igen för ett tag sedan då en annan krönikör några dagar innan min krönika skulle publiceras skrev om samma ämne som jag och åter igen fick jag panikskriva något nytt.

Och nu... ta mig tusan har det hänt en gång till!

Jag skrev på onsdagskvällen en krönika som egentligen skulle ha stått här om den hemliga sammansvärjning som jag tyckte mig se växa fram i Skövde. Ett kaos där folk ställde ut konstverk här och var utan att be om lov. Först nakna tanten vid Boulognersjön och nu senast i form av ett konstverk vid tunneln till Garpaparken.

I texten resonerade jag om vad det kunde finnas för skäl till varför detta skedde och jag letade konspirationsteorier för glatta livet. Ni skall få ett litet utdrag:

”Är det politiskt? Det är ju val i år. Kan det vara Leif Walterum, eller kanske Marie Ekman som står i sin hemliga konstateljé och skapar verk för att få oss att rösta på dem?

Eller är det en organisation? Amnesty och Greenpeace är ju ofta ute och försöker värva medlemmar. Har det gått så trögt att de hittat på ett radikalt nytt sätt att få uppmärksamhet när de så småningom avslöjar sanningen?

Och var passar i så fall den kände konstnären till nakna tanten in? Är hon blott en katalysator som ovetande har råkat starta en ny trend? Eller är hon en del av sammansvärjningen?”

Och sedan visar det sig bara vara gatukontoret som håller på att installera konstfärdigt utformade belysningsarmaturer för att öka säkerheten för nattvandrare. Ja, det är väl behjärtansvärt, även om jag tycker att det hade varit roligare med en hemlig konstkonspiration där deltagarna smyger omkring på nätterna med bylten under armarna för att sedan i lönndom placera ut verken på något oväntat ställe. För visst vore det kul med lite konstnärlig anarki, så länge det inte är folk som planlöst kladdar med sprayburkar. Där går min gräns.

Hiss: Glass är gott!

Diss: Föraren i polisbilen som i måndags svängde in till Vallegrillen... utan att blinka. Föredömen?

I våras skrev jag en krönika om schlagerfestivalen och Conchita Wurst som gav Putin och hans anhang en rejäl skrevspark rätt upp i deras homofoba wust med sin seger.

Dessutom tog jag upp att jag tyckte synd om de ryska tjejerna som blev utbuade varje gång de fick poäng. Om nu någon är inbjuden till en tävling så skall deltagarna inte få klä skott när deras makthavare gör något dumt.

Den krönikan skrotade jag innan den publicerades då Niclas Lindstrand tog upp ämnet i sin ledare någon dag innan.

Sedan hände det igen för ett tag sedan då en annan krönikör några dagar innan min krönika skulle publiceras skrev om samma ämne som jag och åter igen fick jag panikskriva något nytt.

Och nu... ta mig tusan har det hänt en gång till!

Jag skrev på onsdagskvällen en krönika som egentligen skulle ha stått här om den hemliga sammansvärjning som jag tyckte mig se växa fram i Skövde. Ett kaos där folk ställde ut konstverk här och var utan att be om lov. Först nakna tanten vid Boulognersjön och nu senast i form av ett konstverk vid tunneln till Garpaparken.

I texten resonerade jag om vad det kunde finnas för skäl till varför detta skedde och jag letade konspirationsteorier för glatta livet. Ni skall få ett litet utdrag:

”Är det politiskt? Det är ju val i år. Kan det vara Leif Walterum, eller kanske Marie Ekman som står i sin hemliga konstateljé och skapar verk för att få oss att rösta på dem?

Eller är det en organisation? Amnesty och Greenpeace är ju ofta ute och försöker värva medlemmar. Har det gått så trögt att de hittat på ett radikalt nytt sätt att få uppmärksamhet när de så småningom avslöjar sanningen?

Och var passar i så fall den kände konstnären till nakna tanten in? Är hon blott en katalysator som ovetande har råkat starta en ny trend? Eller är hon en del av sammansvärjningen?”

Och sedan visar det sig bara vara gatukontoret som håller på att installera konstfärdigt utformade belysningsarmaturer för att öka säkerheten för nattvandrare. Ja, det är väl behjärtansvärt, även om jag tycker att det hade varit roligare med en hemlig konstkonspiration där deltagarna smyger omkring på nätterna med bylten under armarna för att sedan i lönndom placera ut verken på något oväntat ställe. För visst vore det kul med lite konstnärlig anarki, så länge det inte är folk som planlöst kladdar med sprayburkar. Där går min gräns.

Hiss: Glass är gott!

Diss: Föraren i polisbilen som i måndags svängde in till Vallegrillen... utan att blinka. Föredömen?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.