30 jul 2014 04:00

23 jan 2015 15:47

Johanna Beijbom: Värmeslag och vattenslang

Nej, jag ska inte klaga. Jag har ju gått och längtat efter sol och värme i flera månader. Direkt efter att jag kom hem från min semester i Spanien i maj så har jag nästan var och varannan dag googlat på nya resor till solen.

Jag är en äkta soldyrkare och älskar vår gula vän uppe på himlen. Men nu mina vänner har vi väl ändå haft det väldigt varmt här i Skövde. Hemma hos oss har det legat på över 30 grader. Det är stora värmevarningar i landet och alla sjöar är invaderade av människor. Visst är det härligt med sommar och sol men denna gång har jag noll energi och nästan inga krafter till att ta mig an saker och ting.

Häromdagen satt jag ute i trädgården och försökte jobba lite. Nu ställer ni er säkert frågan på varför jag måste sitta ute om det är så varmt och jobbigt. Jo, för jag har inte ro till att sitta inne när det är så fint väder. Man vet ju aldrig när man får se solens strålar nästa gång. Jag vill ta vara på varenda minut. Jag visste att om jag åker till en sjö och sätter mig med datorn så kommer jag inte få något gjort alls.

Så vad gör jag då, jo. jag tar vattnet hit till mig, till min trädgård. For iväg till Rusta då jag visste att jag sett pooler där. Perfekt. Hittade en barnpool modell större. Vilken djungel av tillbehör det fanns. Poolskydd, reningsverk, klortabletter, håvar, uppvärmningssystem. Herregud. Först höll jag på att köpa med mig allt hem, men till slut nöjde jag mig enbart med poolen. Skyndade hem då värmen började bli olidlig.

Väl hemma packade jag upp mitt fynd. Då stötte jag plötsligt på problem ett. Sidorna var tvungna att blåsas upp med en pump. Jaha, och en sådan äger ju inte jag. Kul! Bara att ta till vara på sina stora lungor. Där låg jag nu på alla fyra på gräsmattan och blåste och blåste. Att göra detta i över 30 grader var inte att rekommendera. Till slut såg jag stjärnor och var bara någon sekund ifrån att svimma, först då fick jag en avbytare. När det väl var gjort stötte jag på problem två, vår vattenslang i trädgården är inte direkt generös med vattentrycket. Läste i instruktionerna att den skulle fyllas med 2 500 liter. Insåg rätt snabbt att detta kommer ta en evighet.

Härligt! Som tur är har vi egen brunn, inte bra att slösa så mycket vatten i dessa torktider annars. Efter 3,5 timma var i alla fall poolen klar för att invigas. Nu kom problem tre. Temperaturen i vattnet låg på 12,5 grad. Doppade tårna som bara efter några sekunder blev helt bortdomnade. Då fick jag nog, packade in mig i bilen och åkte till Boulognersjön istället. Detta poolprojekt som nu hade gjort mig lätt frustrerad och förbannad blev ändå en succé till slut. Efter att den värmts upp av solen har den i flera dagar varit vår bästa vän och svalkat oss i denna värme.

Dock måste vi byta vatten och göra om hela proceduren två gånger i veckan. Men vad gör man inte för lite svalka. Tar även mitt jobb som poolansvarig på fullaste allvar och rensar den från gräs med min lilla håv flera gånger om dagen. Det som kändes som en riktig flopp blev nog mitt bästa köp för denna sommar. Så nu kan jag både jobba, bada och njuta av solen. Underbart!

Hiss: Billiga barnpooler.

Diss: Att inte äga en luftpump.

Jag är en äkta soldyrkare och älskar vår gula vän uppe på himlen. Men nu mina vänner har vi väl ändå haft det väldigt varmt här i Skövde. Hemma hos oss har det legat på över 30 grader. Det är stora värmevarningar i landet och alla sjöar är invaderade av människor. Visst är det härligt med sommar och sol men denna gång har jag noll energi och nästan inga krafter till att ta mig an saker och ting.

Häromdagen satt jag ute i trädgården och försökte jobba lite. Nu ställer ni er säkert frågan på varför jag måste sitta ute om det är så varmt och jobbigt. Jo, för jag har inte ro till att sitta inne när det är så fint väder. Man vet ju aldrig när man får se solens strålar nästa gång. Jag vill ta vara på varenda minut. Jag visste att om jag åker till en sjö och sätter mig med datorn så kommer jag inte få något gjort alls.

Så vad gör jag då, jo. jag tar vattnet hit till mig, till min trädgård. For iväg till Rusta då jag visste att jag sett pooler där. Perfekt. Hittade en barnpool modell större. Vilken djungel av tillbehör det fanns. Poolskydd, reningsverk, klortabletter, håvar, uppvärmningssystem. Herregud. Först höll jag på att köpa med mig allt hem, men till slut nöjde jag mig enbart med poolen. Skyndade hem då värmen började bli olidlig.

Väl hemma packade jag upp mitt fynd. Då stötte jag plötsligt på problem ett. Sidorna var tvungna att blåsas upp med en pump. Jaha, och en sådan äger ju inte jag. Kul! Bara att ta till vara på sina stora lungor. Där låg jag nu på alla fyra på gräsmattan och blåste och blåste. Att göra detta i över 30 grader var inte att rekommendera. Till slut såg jag stjärnor och var bara någon sekund ifrån att svimma, först då fick jag en avbytare. När det väl var gjort stötte jag på problem två, vår vattenslang i trädgården är inte direkt generös med vattentrycket. Läste i instruktionerna att den skulle fyllas med 2 500 liter. Insåg rätt snabbt att detta kommer ta en evighet.

Härligt! Som tur är har vi egen brunn, inte bra att slösa så mycket vatten i dessa torktider annars. Efter 3,5 timma var i alla fall poolen klar för att invigas. Nu kom problem tre. Temperaturen i vattnet låg på 12,5 grad. Doppade tårna som bara efter några sekunder blev helt bortdomnade. Då fick jag nog, packade in mig i bilen och åkte till Boulognersjön istället. Detta poolprojekt som nu hade gjort mig lätt frustrerad och förbannad blev ändå en succé till slut. Efter att den värmts upp av solen har den i flera dagar varit vår bästa vän och svalkat oss i denna värme.

Dock måste vi byta vatten och göra om hela proceduren två gånger i veckan. Men vad gör man inte för lite svalka. Tar även mitt jobb som poolansvarig på fullaste allvar och rensar den från gräs med min lilla håv flera gånger om dagen. Det som kändes som en riktig flopp blev nog mitt bästa köp för denna sommar. Så nu kan jag både jobba, bada och njuta av solen. Underbart!

Hiss: Billiga barnpooler.

Diss: Att inte äga en luftpump.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.