11 aug 2014 04:00

23 jan 2015 15:48

Petra Lundgren: Historien om den gröna stekpannan

Jag skulle bara köpa en vitlökspress. Det gick ju så där. Jag kom ut från affären med en hel kasse med pryttlar. En grön vitlökspress, två nya gröna skärbrädor, grythandske (heter det så), grytlapp, ett jättelitet rivjärn, randiga färgglada servetter och en stekpanna som var grön (utom inuti för där var den svart) och hade gult handtag.

– Vilken fin, är den för induktionsspis? frågade en kollega.

– Ja, jag vet inte, sa jag för jag vet inte ens vad induktionsspis är.

– Är den för induktionsspis? frågade en annan kollega och försökte tyda krumelurerna som stod på insidan av stekpannan.

– Ja, jag vet inte. Men den är snygg, sa jag.

Sedan kom jag till stationen och skulle åka hem och då träffade jag en före detta kollega som jag visade stekpannan för.

– Men den är ju för induktionsspis, sa han och gapflabbade.

– Det har inte jag. Men den är ju snygg, sa jag igen.

Sedan kom jag fram till att jag väl fick hänga upp den på väggen i stället. Eller ge bort den till någon. Typ pappa. Det kändes som om han skulle kunna ha en induktionsspis.

Själv vågade jag inte använda stekpannan. Den var ju grön under. Det skulle säkert smälta bort om jag ställde den på plattan på min vanliga spis. Så jag instagrammade och facebookade om hur otroligt pantad jag var som köpt en stekpanna för induktionsspis och skrev att den kunde komma till användning hos pappa och hans fru.

– Vi har ingen induktionsspis, skrev hon.

Och jag suckade lite och undrade igen vad en induktionsspis kunde vara för något. Jag googlade det, men tyckte det verkade för komplicerat att läsa om så jag sökte i stället på stekpannan och kom fram till att den inte var för induktion. Absolut inte. Så frågan var ju vad den kunde användas till. Jag funderade på att gå tillbaka till butiken och fråga, även om det verkade skämmigt. Men det behövde jag inte. För jag kände visst ett biträde som jobbar i samma butikskedja.

– Den går att steka med som vanligt, sa hon.

Sedan packade jag upp alla grejor jag köpt. Sist kom stekpannan. Jag tog bort lappen som satt inne i den och vände på den. Och se där, där stod alla spisar man kunde använda den på.

Hiss

Roliga och glada människor

Diss

Motsatsen

– Vilken fin, är den för induktionsspis? frågade en kollega.

– Ja, jag vet inte, sa jag för jag vet inte ens vad induktionsspis är.

– Är den för induktionsspis? frågade en annan kollega och försökte tyda krumelurerna som stod på insidan av stekpannan.

– Ja, jag vet inte. Men den är snygg, sa jag.

Sedan kom jag till stationen och skulle åka hem och då träffade jag en före detta kollega som jag visade stekpannan för.

– Men den är ju för induktionsspis, sa han och gapflabbade.

– Det har inte jag. Men den är ju snygg, sa jag igen.

Sedan kom jag fram till att jag väl fick hänga upp den på väggen i stället. Eller ge bort den till någon. Typ pappa. Det kändes som om han skulle kunna ha en induktionsspis.

Själv vågade jag inte använda stekpannan. Den var ju grön under. Det skulle säkert smälta bort om jag ställde den på plattan på min vanliga spis. Så jag instagrammade och facebookade om hur otroligt pantad jag var som köpt en stekpanna för induktionsspis och skrev att den kunde komma till användning hos pappa och hans fru.

– Vi har ingen induktionsspis, skrev hon.

Och jag suckade lite och undrade igen vad en induktionsspis kunde vara för något. Jag googlade det, men tyckte det verkade för komplicerat att läsa om så jag sökte i stället på stekpannan och kom fram till att den inte var för induktion. Absolut inte. Så frågan var ju vad den kunde användas till. Jag funderade på att gå tillbaka till butiken och fråga, även om det verkade skämmigt. Men det behövde jag inte. För jag kände visst ett biträde som jobbar i samma butikskedja.

– Den går att steka med som vanligt, sa hon.

Sedan packade jag upp alla grejor jag köpt. Sist kom stekpannan. Jag tog bort lappen som satt inne i den och vände på den. Och se där, där stod alla spisar man kunde använda den på.

Hiss

Roliga och glada människor

Diss

Motsatsen

  • Petra Lundgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.