08 sep 2014 04:00

23 jan 2015 15:49

Petra Lundgren: Bot för en inbiten nagelgnagare

När min personliga tränare slutade på gymmet hemma i stan fick hon en melon av mig. Jag är inte personlig tränare (än) men har också fått paket...

Jag fick det av en kompis som i mina ögon har extremt långa naglar. Hon hade köpt en present till, som hon sa, sin PT vilket i det här fallet betyder personlig tjatare. Jag har ju tjatat med henne till gymmet för att träna några gånger.

– Vad är det i då? Stopp och väx eller? frågade jag.

Hon log bara hemlighetsfullt och det knäppte lite spännande i hennes naglar. Inbillar jag mig.

Av någon anledning så dröjde det länge innan jag fick paketet. Då hade jag både hunnit cykla förbi hennes hus utan att veta om det (hon har flyttat) och träffat henne på gymmet några gånger (hon hade ju kunnat ta med det dit kan man tycka).

Men så en dag när jag försökt locka med henne till gymmet ett antal gånger och liksom tröttnat på det för det var alltid något annat som kom i vägen, lyckades jag lura med henne på glassprovning (nio kulor glass, kex och topping) i stället och då behövde jag inte tjata alls (hm!).

Hon kom och hämtade mig i bil och i hennes knä ståtade ett mycket färgglatt paket som jag rev upp. Och se där i var det inte bara en present utan två. Det första var en ljuslykta som det stod mitt namn på. Med hål, så tänder man ljuset så lyser det ”Petra”.

Men jag hade ju som sagt frågat om det var Stopp och väx. Så Stop and grow, som det tydligen heter nu, fanns också instucket.

Samma kväll målade jag på detta beska medel. Man märker inte hur ofta man nuddar munnen med fingrarna förrän man kletat på sådant kan jag säga.

Men jag härdade ut och bet inte på naglarna. Plötsligt hade det hade börjat växa ut lite vita kanter på naglarna.

– Du bör känna dig hotad, naglarna växer, meddelade jag min kompis med ett sms.

Hon tog inte hotet på allvar men skrev glatt:

– Vad det gjorde med en flaska alltså. Kul!

När en vecka gått gratulerade jag mig själv så väldigt och rev mig samtidigt bakom örat med långfingernageln.

Dagen därpå klippte jag ner naglarna till vanlig längd. Jag trivs med korta naglar och till mitt försvar vill jag bara säga att jag åtminstone inte bet ner dem. Även om det blivit snyggare.

Hiss

Kalasbra väder - även i september

Diss

Alla som inte använder reflex när det är mörkt

Jag fick det av en kompis som i mina ögon har extremt långa naglar. Hon hade köpt en present till, som hon sa, sin PT vilket i det här fallet betyder personlig tjatare. Jag har ju tjatat med henne till gymmet för att träna några gånger.

– Vad är det i då? Stopp och väx eller? frågade jag.

Hon log bara hemlighetsfullt och det knäppte lite spännande i hennes naglar. Inbillar jag mig.

Av någon anledning så dröjde det länge innan jag fick paketet. Då hade jag både hunnit cykla förbi hennes hus utan att veta om det (hon har flyttat) och träffat henne på gymmet några gånger (hon hade ju kunnat ta med det dit kan man tycka).

Men så en dag när jag försökt locka med henne till gymmet ett antal gånger och liksom tröttnat på det för det var alltid något annat som kom i vägen, lyckades jag lura med henne på glassprovning (nio kulor glass, kex och topping) i stället och då behövde jag inte tjata alls (hm!).

Hon kom och hämtade mig i bil och i hennes knä ståtade ett mycket färgglatt paket som jag rev upp. Och se där i var det inte bara en present utan två. Det första var en ljuslykta som det stod mitt namn på. Med hål, så tänder man ljuset så lyser det ”Petra”.

Men jag hade ju som sagt frågat om det var Stopp och väx. Så Stop and grow, som det tydligen heter nu, fanns också instucket.

Samma kväll målade jag på detta beska medel. Man märker inte hur ofta man nuddar munnen med fingrarna förrän man kletat på sådant kan jag säga.

Men jag härdade ut och bet inte på naglarna. Plötsligt hade det hade börjat växa ut lite vita kanter på naglarna.

– Du bör känna dig hotad, naglarna växer, meddelade jag min kompis med ett sms.

Hon tog inte hotet på allvar men skrev glatt:

– Vad det gjorde med en flaska alltså. Kul!

När en vecka gått gratulerade jag mig själv så väldigt och rev mig samtidigt bakom örat med långfingernageln.

Dagen därpå klippte jag ner naglarna till vanlig längd. Jag trivs med korta naglar och till mitt försvar vill jag bara säga att jag åtminstone inte bet ner dem. Även om det blivit snyggare.

Hiss

Kalasbra väder - även i september

Diss

Alla som inte använder reflex när det är mörkt

  • Petra Lundgren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.