17 sep 2014 04:00

23 jan 2015 15:50

Johanna Beijbom: Galen färd på lerig åker

Går bland hyllorna på ICA och fyller kundkorgen med alla goda tillbehör till kvällens tjejmys. Det blir ett säkert kort, kycklingsallad. Vi har provat på andra rätter också, typ tacos. Men vi faller alltid tillbaka på denna ändå. Jag är ju absolut ingen salladstjej annars, jag vill nästan alltid äta kött och potatis. Men kan faktiskt erkänna att denna sallad är lite godare än alla andras.

Vi har i allt möjligt, alltifrån ostar till frukt. Och sen har vi ugnsbakat vitlöksbröd till också, helt magiskt gott. Det kan vara så att sällskapet gör att allt smakar lite bättre än om man skulle göra samma rätt ensam hemma. Vi är ett gäng tjejer som träffats under olika stadier i livet. Några av oss har växt upp ihop, vissa av oss träffades under högstadiet och några började hänga på gänget under gymnasietiden.

Folk brukar faktiskt vara imponerade över att vi efter så många år fortfarande ses så ofta som vi faktiskt gör. En kväll med tjejerna kan vara bland det bästa på hela veckan. Så härligt att bara få sitta ner och prata om precis allt och ingenting. Något vi är väldigt bra på är att skratta, gärna åt varandras tabbar, som den här incidenten jag ska berätta om nu.

För någon vecka sen hade vi bestämt att åka hem till en av tjejerna som precis fått en liten son. Annelie som nu är nybliven mamma bor på en stor fin gård mellan Skara och Lidköping så det var en bit att åka. Jag, Jenny och Johanna samåkte i min bil, eller rättare sagt i pappas bil som han så snällt lånat ut till mig denna dag. De andra tjejerna åkte i Sannas bil och lämnade Skövde lite senare.

Jag var tvungen att prata i mobilen och skriva ner lite saker samtidigt så Johanna fick köra. Även fast vi har varit hos Annelie ett flertal gånger så är det alltid lika svårt att hitta dit. Det är alltid någon infart vi missar och måste åka en omväg eller försöka oss på en genväg. Denna gång var inget undantag.

Vi åkte, åkte och åkte. Äntligen såg vi huset. Men det fanns bara ett problem, vägen vi åkte på ledde oss inte till målet utan till en stor åker med enbart två gropiga, stora traktorspår i. Då blev vi alla frustrerade, irriterade och att vi var hungriga gjorde inte saken bättre så det fanns inget annat val än att satsa järnet över på åkern. Vi inbillade oss nog att pappas bil var en fyrhjulsdriven jeep som tar sig fram i alla marker, tyvärr är den inte det så jag insåg rätt fort att vi kommer fastna om vi inte har tillräckligt med fart.

GASA, skrek jag och Jenny till stackars Johanna bakom ratten. Och det gjorde hon kan jag meddela. Leran sprutade som en fontän över hela bilen. Vi såg knappt något på grund av den lertäckta vindrutan, men fram kom vi. När vi svängde in på gården möts vi av en chockad Annelie som stått på trappan utanför huset och sett hela händelsen. Det kan ha vart den mest konstiga och galnaste syn hon haft.

När de andra tjejerna anlände blev det mycket skratt och dumförklaringar kan jag lova. Men man får se det från den ljusa sidan, nu har vi ju något att garva åt några veckor framåt. Och just det, förlåt pappa. Du ska få tre stjärntvättar och en bamsekram som tack för lånet av bilen.

Hiss: Mina underbara tjejer

Diss: Adresser som inte hittas på gps

Vi har i allt möjligt, alltifrån ostar till frukt. Och sen har vi ugnsbakat vitlöksbröd till också, helt magiskt gott. Det kan vara så att sällskapet gör att allt smakar lite bättre än om man skulle göra samma rätt ensam hemma. Vi är ett gäng tjejer som träffats under olika stadier i livet. Några av oss har växt upp ihop, vissa av oss träffades under högstadiet och några började hänga på gänget under gymnasietiden.

Folk brukar faktiskt vara imponerade över att vi efter så många år fortfarande ses så ofta som vi faktiskt gör. En kväll med tjejerna kan vara bland det bästa på hela veckan. Så härligt att bara få sitta ner och prata om precis allt och ingenting. Något vi är väldigt bra på är att skratta, gärna åt varandras tabbar, som den här incidenten jag ska berätta om nu.

För någon vecka sen hade vi bestämt att åka hem till en av tjejerna som precis fått en liten son. Annelie som nu är nybliven mamma bor på en stor fin gård mellan Skara och Lidköping så det var en bit att åka. Jag, Jenny och Johanna samåkte i min bil, eller rättare sagt i pappas bil som han så snällt lånat ut till mig denna dag. De andra tjejerna åkte i Sannas bil och lämnade Skövde lite senare.

Jag var tvungen att prata i mobilen och skriva ner lite saker samtidigt så Johanna fick köra. Även fast vi har varit hos Annelie ett flertal gånger så är det alltid lika svårt att hitta dit. Det är alltid någon infart vi missar och måste åka en omväg eller försöka oss på en genväg. Denna gång var inget undantag.

Vi åkte, åkte och åkte. Äntligen såg vi huset. Men det fanns bara ett problem, vägen vi åkte på ledde oss inte till målet utan till en stor åker med enbart två gropiga, stora traktorspår i. Då blev vi alla frustrerade, irriterade och att vi var hungriga gjorde inte saken bättre så det fanns inget annat val än att satsa järnet över på åkern. Vi inbillade oss nog att pappas bil var en fyrhjulsdriven jeep som tar sig fram i alla marker, tyvärr är den inte det så jag insåg rätt fort att vi kommer fastna om vi inte har tillräckligt med fart.

GASA, skrek jag och Jenny till stackars Johanna bakom ratten. Och det gjorde hon kan jag meddela. Leran sprutade som en fontän över hela bilen. Vi såg knappt något på grund av den lertäckta vindrutan, men fram kom vi. När vi svängde in på gården möts vi av en chockad Annelie som stått på trappan utanför huset och sett hela händelsen. Det kan ha vart den mest konstiga och galnaste syn hon haft.

När de andra tjejerna anlände blev det mycket skratt och dumförklaringar kan jag lova. Men man får se det från den ljusa sidan, nu har vi ju något att garva åt några veckor framåt. Och just det, förlåt pappa. Du ska få tre stjärntvättar och en bamsekram som tack för lånet av bilen.

Hiss: Mina underbara tjejer

Diss: Adresser som inte hittas på gps

  • Johanna Beijbom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.