22 nov 2014 04:00

23 jan 2015 15:54

Handlingskraftigt agerande i affären

Nu vet jag hur det är att speedshoppa.Vi avverkade en veckohandling på stiliga tolv minuter.

En del av torsdagskvällen var avsatt till den traditionella veckohandlingen. Affären stänger 21 och vi skulle åka dit vid 20-tiden. Tänkte vi i alla fall. Verkligheten blev annorlunda, inte förrän tjugo minuter före nio kom mitt handlingssällskap hem. Vi var vid affären kvart i.

”Vad är klockan”, frågade hon innan jag rev åt mig plastbrickan man sätter i låset på kundvagnen.

Jag svarade i flykten och vi gav oss in bland hyllor, diskar och pallar. Vi skulle handla för veckan, inklusive en middagsbjudning på fredagskvällen vilket gjorde att den marginal som brukar finnas var bortblåst.

Vid avdelningen för frukt och grönt gick vi raskt mot det vi skulle ha. Sallad, paprika, både ekologisk och icke ekologisk, frukt och en del annat hamnade i vagnen. Vi delade upp oss, jag rusade till hyllan där kaffet finns och hämtade ett paket. Återsamling vid kryddavdelningen, där vi hjälptes åt att hitta chilipulver, chilipeppar, nejlikor och kummin bland alla de burkar och påsar som gör att man måste vara både logisk och läskunnig (och dessutom ha bra syn) för att raskt hitta det man vill ha.

Sedan attackerade vi avdelningen för mejeriprodukter. Creme fraiche, grädde, mjölk, smör och jäst var inga problem att hitta. Rutin är viktigt och vi sparade in en hel del tid där.

Men jakten efter en flaska med porter höll på att spräcka handlingsrundan, vilket kunde ha fått konsekvenser för fredagsmiddagen där just porter var en viktig ingrediens. Vi hittade mest en massa läskedrycker men till slut kunde vi pusta ut. En (1) ynka flaska stod och gömde sig på en hylla. Det räckte och vi skyndade vidare.

Flingorna, och de fanns i massor, stod på sitt vanliga ställe.

Resten hittades snabbt och strax var vi vid kassorna, där en var bemannad.

Vi stod i kö en kort stund, började plocka upp varorna på bandet, innan tjejen i kassan scannade in våra varor för betalning. Vi betalade, packade kassarna och körde i väg dem i vagnen.

Vid utgången stod en vakt, han tittade på oss och sedan på sin klocka.

Jag kollade snabbt på min klocka.

20.57!

Nu vet vi vad speedshopping är.

Hiss:

SM-guldet delas ut i vår, men just nu är Frölunda hockeyeleganter i topp.

Diss:

Fuktigt och rått väder har vi haft för mycket av de senaste veckorna.

En del av torsdagskvällen var avsatt till den traditionella veckohandlingen. Affären stänger 21 och vi skulle åka dit vid 20-tiden. Tänkte vi i alla fall. Verkligheten blev annorlunda, inte förrän tjugo minuter före nio kom mitt handlingssällskap hem. Vi var vid affären kvart i.

”Vad är klockan”, frågade hon innan jag rev åt mig plastbrickan man sätter i låset på kundvagnen.

Jag svarade i flykten och vi gav oss in bland hyllor, diskar och pallar. Vi skulle handla för veckan, inklusive en middagsbjudning på fredagskvällen vilket gjorde att den marginal som brukar finnas var bortblåst.

Vid avdelningen för frukt och grönt gick vi raskt mot det vi skulle ha. Sallad, paprika, både ekologisk och icke ekologisk, frukt och en del annat hamnade i vagnen. Vi delade upp oss, jag rusade till hyllan där kaffet finns och hämtade ett paket. Återsamling vid kryddavdelningen, där vi hjälptes åt att hitta chilipulver, chilipeppar, nejlikor och kummin bland alla de burkar och påsar som gör att man måste vara både logisk och läskunnig (och dessutom ha bra syn) för att raskt hitta det man vill ha.

Sedan attackerade vi avdelningen för mejeriprodukter. Creme fraiche, grädde, mjölk, smör och jäst var inga problem att hitta. Rutin är viktigt och vi sparade in en hel del tid där.

Men jakten efter en flaska med porter höll på att spräcka handlingsrundan, vilket kunde ha fått konsekvenser för fredagsmiddagen där just porter var en viktig ingrediens. Vi hittade mest en massa läskedrycker men till slut kunde vi pusta ut. En (1) ynka flaska stod och gömde sig på en hylla. Det räckte och vi skyndade vidare.

Flingorna, och de fanns i massor, stod på sitt vanliga ställe.

Resten hittades snabbt och strax var vi vid kassorna, där en var bemannad.

Vi stod i kö en kort stund, började plocka upp varorna på bandet, innan tjejen i kassan scannade in våra varor för betalning. Vi betalade, packade kassarna och körde i väg dem i vagnen.

Vid utgången stod en vakt, han tittade på oss och sedan på sin klocka.

Jag kollade snabbt på min klocka.

20.57!

Nu vet vi vad speedshopping är.

Hiss:

SM-guldet delas ut i vår, men just nu är Frölunda hockeyeleganter i topp.

Diss:

Fuktigt och rått väder har vi haft för mycket av de senaste veckorna.

  • Alf Ehn

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.