10 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:55

Blir det en skaraborgsk seger igen?

Så var det klart. Nu är alla artister och låtar presenterade inför nästan års Melodifestival. Har hört många olika reaktioner på detta och det går väl inte att undgå att många förvånas över till exempel Paradise hoteldeltagare i startfältet.

Men det måste ju alltid finnas en snackis, annars är det ju inte Melodifestivalen.

Även fast jag själv kan erkänna att det känns lite för knas.

Det verkar ändå som om de har fått ett startfält där det finns något för alla. Det finns en Eric Saade för alla småtjejer, en Hasse Kvinnaböske för mormor och morfar, en Magnus Carlsson för schlagerfantasterna och det finns till och med en opera-musikalduett för alla dem som gillar det. Det jag är gladast över är att det är så mycket Skaraborgare med i tävlingen. Först och främst så är det hatten av för vår schlagerkung Thomas G:son som har fått med hela fyra bidrag. Om det ska fortsätta såhär bra så kommer det sluta med att vi istället kommer ha en G:sonfestival i framtiden. Att nu Neverstore är ett av G:sons bidrag är också riktigt roligt. Spelade tillsammans med sångaren i bandet Jacob Widén i somras på Allsång på krogen. Han var en extremt jordnära och genomgod kille med en guldröst, så att han fick en plats var inte mer än rätt.

Att Jessica Andersson är med för 6:e gången är ju helt fantastiskt.

Hon är ju faktiskt en av våra mest folkkära artister vi har i Sverige och så kommer hon ifrån Skövde, det är coolt tycker jag. I vår, efter alla deltävlingar, andra chanser och final så kommer jag och Jessica göra en krogshow tillsammans. Fick förfrågan i höstas och kände att detta verkligen var något jag ville göra, och att få göra det ihop med Jessica känns toppen då hon är en god vän till mig och vi har fruktansvärt kul när vi ses.

Många tycker säkert att det var bättre förr när det bara var en enda tävling som bara pågick i någon timma. Snabbt, smidigt och enkelt. Jag älskar ju dock att det håller på i flera veckor och att det är mycket fler bidrag nuförtiden, det innebär ju att fler får chansen att få vara med. Under flera år har jag körat på de mesta som G:son fått med i melodifestivalen och i år körar jag på Magnus Carlssons låt Möt mig i gamla stan. I den svenska tävlingen får man ha förinspelad kör i numret men det får man dock inte på Eurovision Song Contest vilket jag är extremt tacksam för då jag har fått chansen att ha varit med och körat live hela tre gånger i olika länder. Kan vara den bästa regeln någonsin.

Så nu håller vi tummarna för våra skaraborgare i nästa års tävling. Skulle ju sitta fint med en seger igen med antingen G:son eller Jessica. Kör hårt!

Men det måste ju alltid finnas en snackis, annars är det ju inte Melodifestivalen.

Även fast jag själv kan erkänna att det känns lite för knas.

Det verkar ändå som om de har fått ett startfält där det finns något för alla. Det finns en Eric Saade för alla småtjejer, en Hasse Kvinnaböske för mormor och morfar, en Magnus Carlsson för schlagerfantasterna och det finns till och med en opera-musikalduett för alla dem som gillar det. Det jag är gladast över är att det är så mycket Skaraborgare med i tävlingen. Först och främst så är det hatten av för vår schlagerkung Thomas G:son som har fått med hela fyra bidrag. Om det ska fortsätta såhär bra så kommer det sluta med att vi istället kommer ha en G:sonfestival i framtiden. Att nu Neverstore är ett av G:sons bidrag är också riktigt roligt. Spelade tillsammans med sångaren i bandet Jacob Widén i somras på Allsång på krogen. Han var en extremt jordnära och genomgod kille med en guldröst, så att han fick en plats var inte mer än rätt.

Att Jessica Andersson är med för 6:e gången är ju helt fantastiskt.

Hon är ju faktiskt en av våra mest folkkära artister vi har i Sverige och så kommer hon ifrån Skövde, det är coolt tycker jag. I vår, efter alla deltävlingar, andra chanser och final så kommer jag och Jessica göra en krogshow tillsammans. Fick förfrågan i höstas och kände att detta verkligen var något jag ville göra, och att få göra det ihop med Jessica känns toppen då hon är en god vän till mig och vi har fruktansvärt kul när vi ses.

Många tycker säkert att det var bättre förr när det bara var en enda tävling som bara pågick i någon timma. Snabbt, smidigt och enkelt. Jag älskar ju dock att det håller på i flera veckor och att det är mycket fler bidrag nuförtiden, det innebär ju att fler får chansen att få vara med. Under flera år har jag körat på de mesta som G:son fått med i melodifestivalen och i år körar jag på Magnus Carlssons låt Möt mig i gamla stan. I den svenska tävlingen får man ha förinspelad kör i numret men det får man dock inte på Eurovision Song Contest vilket jag är extremt tacksam för då jag har fått chansen att ha varit med och körat live hela tre gånger i olika länder. Kan vara den bästa regeln någonsin.

Så nu håller vi tummarna för våra skaraborgare i nästa års tävling. Skulle ju sitta fint med en seger igen med antingen G:son eller Jessica. Kör hårt!

  • Johanna Beijbom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.