09 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:56

Mouritsen: Visst är det kul med nya upplevelser

Nu har vi tagit oss en styv vecka in i 2015. Det är spännande med ett nytt år och jag kan inte låta bli att undra hur det kommer att utveckla sig.

Men om det fortsätter som det börjat så kommer det att bli ett onekligen intressant, men tämligen svettigt år. Fästmön och jag har på dessa dagar konfronterats med följande:

Nyårsfest, nackspärr, vinterkräksjuka, veterinärbesök, inbrott på fästmöns arbetsplats, teaterpremiär, tandläkarbesök och begravning.

Fästmön inledde årets begivenheter direkt efter tolvslaget med att få nackspärr av kramandet då vi alla kramade varandra gott nytt år. Mycket märkligt!

Nyårsfesten var väldigt trevlig och helt befriad från fyrverkerier. Vi åt gott, skålade in det nya året och dessutom testade vi den nya och omåttligt populära sällskapsleken vinterkräksjukslotteri.

Nästan alla vann.

Vi var tjugofyra personer på nyårsfesten och i skrivande stund vet jag hur det gick för arton av oss. Fjorton hade insjuknat i vinterkräksjuka något dygn senare medan fyra av oss klarade sig, däribland jag. Fästmön däremot upplevde en intensiv men föga rolig natt natten till fredagen. Dessutom gjorde hennes nackspärr det inte bättre.

Det är väldigt svårt att hitta något glamoröst med vinterkräksjuka. Upplevelsen i sig när det håller på är tämligen befriad från njutningar. Den drabbade uppnår inte precis sitt alla fräschaste utseende och doften som följer med på köpet finns av förklarliga skäl inte att köpa som parfym.

Dagen efter var fästmön tämligen utslagen och nästan chockad över att något överhuvudtaget kunde vara så vidrigt. Det visade sig nämligen att hon aldrig hade upplevt något liknande innan, inte ens en gammal hederlig maginfluensa. Visst är det kul med nya upplevelser?

Nu är vinterkräksjuka tydligen otroligt smittsam och man rekommenderas att hålla sig borta från jobbet i två dygn efter att man blivit symptomfri. Det gjorde att vi fick ställa in några träffar med vänner och släktingar för att inte riskera att smitta ner dem. Teatern gick vi på tre och ett halvt dygn efter att fästmön blivit av med symptomen så dit vågade vi oss. Men vi läste på och räknade efter noggrant innan vi tog beslutet. Vi skulle nämligen träffa ensemblen efteråt och tanken på att vara skuld till att de också blev sjuka och att Revymakarna skulle bli tvungna att ställa in föreställningar kändes inte lockande. Den versionen av Grease som de gjorde var nämligen mycket bra och redan när vi gick ut ur salongen så efterfrågade fästmön ett da-capo. Så, vem vet? Vi kanske går för att se den igen och då duger det inte att huvuddelen av ensemblen står på knä med sina huvuden nere i toalettstolar och ger ifrån sig lustiga ljud.

Hiss: Ledigheterna över helgerna. Jädrar så många lediga dagar det blev!

Diss: Skulle den senaste fnuttsnön verkligen vara nödvändig?

Men om det fortsätter som det börjat så kommer det att bli ett onekligen intressant, men tämligen svettigt år. Fästmön och jag har på dessa dagar konfronterats med följande:

Nyårsfest, nackspärr, vinterkräksjuka, veterinärbesök, inbrott på fästmöns arbetsplats, teaterpremiär, tandläkarbesök och begravning.

Fästmön inledde årets begivenheter direkt efter tolvslaget med att få nackspärr av kramandet då vi alla kramade varandra gott nytt år. Mycket märkligt!

Nyårsfesten var väldigt trevlig och helt befriad från fyrverkerier. Vi åt gott, skålade in det nya året och dessutom testade vi den nya och omåttligt populära sällskapsleken vinterkräksjukslotteri.

Nästan alla vann.

Vi var tjugofyra personer på nyårsfesten och i skrivande stund vet jag hur det gick för arton av oss. Fjorton hade insjuknat i vinterkräksjuka något dygn senare medan fyra av oss klarade sig, däribland jag. Fästmön däremot upplevde en intensiv men föga rolig natt natten till fredagen. Dessutom gjorde hennes nackspärr det inte bättre.

Det är väldigt svårt att hitta något glamoröst med vinterkräksjuka. Upplevelsen i sig när det håller på är tämligen befriad från njutningar. Den drabbade uppnår inte precis sitt alla fräschaste utseende och doften som följer med på köpet finns av förklarliga skäl inte att köpa som parfym.

Dagen efter var fästmön tämligen utslagen och nästan chockad över att något överhuvudtaget kunde vara så vidrigt. Det visade sig nämligen att hon aldrig hade upplevt något liknande innan, inte ens en gammal hederlig maginfluensa. Visst är det kul med nya upplevelser?

Nu är vinterkräksjuka tydligen otroligt smittsam och man rekommenderas att hålla sig borta från jobbet i två dygn efter att man blivit symptomfri. Det gjorde att vi fick ställa in några träffar med vänner och släktingar för att inte riskera att smitta ner dem. Teatern gick vi på tre och ett halvt dygn efter att fästmön blivit av med symptomen så dit vågade vi oss. Men vi läste på och räknade efter noggrant innan vi tog beslutet. Vi skulle nämligen träffa ensemblen efteråt och tanken på att vara skuld till att de också blev sjuka och att Revymakarna skulle bli tvungna att ställa in föreställningar kändes inte lockande. Den versionen av Grease som de gjorde var nämligen mycket bra och redan när vi gick ut ur salongen så efterfrågade fästmön ett da-capo. Så, vem vet? Vi kanske går för att se den igen och då duger det inte att huvuddelen av ensemblen står på knä med sina huvuden nere i toalettstolar och ger ifrån sig lustiga ljud.

Hiss: Ledigheterna över helgerna. Jädrar så många lediga dagar det blev!

Diss: Skulle den senaste fnuttsnön verkligen vara nödvändig?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.