04 feb 2015 06:00

04 feb 2015 14:09

På lördag gäller det

I dag när ni läser denna krönika sitter jag snart på ett flyg på väg till danska Ålborg.

Självklart för att min flygrädsla ska utmanas lite så har SAS lyckats klämma in en fin liten mellanlandning i Köpenhamn. Detta innebär att det blir två starter och två landningar, usch får handsvett bara jag tänker på det. Men det ska nog gå bra.

Nu kanske ni är några som undrar vad jag ska göra i vårt lilla grannland. Jo, jag ska köra på två låtar i Melodi Grand Prix, alltså den danska motsvarigheten till vår Melodifestival. Skövdes blonda, långhåriga schlagerkung G:son har tillsammans med vår gemensamma vän Henrik Sethsson lyckats få med ett bidrag i deras tävling. Låten heter Mi Amore och är en mäktig duett som det bara skriker Eurovision om. Jag fullkomligt älskar den och kommer förmodligen att ha med den i min egen repertoar efter tävlingen.

Den andra låten heter Hotel A och är skriven av ytterligare tre svenskar, Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren och Kristian Lagerström. En skön poplåt som har franska influenser. Refrängen sätter sig på hjärnan direkt och jag har vid flera tillfällen blivit lite smått irriterad på mig själv då jag legat sömnlös och nynnat på den om och om igen. En äkta hit med andra ord.

Jag har nu varit i Köpenhamn vid två tillfällen och träffat artisterna, de andra körmedlemmarna och resten av det härliga teamet som ligger bakom all planering och hela tv-produktionen. Under första tillfället vi träffades så fick vi sjunga ihop oss så att vi lät bra tillsammans, och sedan hade de gjort en kopia av scenen som vi kommer att stå på i arenan i Ålborg så vi kunde öva på koreografin. Som tur var så var det inga avancerade steg, annat var det när jag körade för Malta i Eurovision Song Contest 2007. Då tillbringade vi en vecka i Valetta med en rysk, stenhård, kvinnlig koreograf som piskade oss flera timmar om dagen i danslokalen. Och inte nog med det så var vi tvungna att använda två solfjädrar som vi skulle snärta ut på exakt rätt sekund i låten och för att lite senare vifta med dem som stora fågelvingar. Där snackar vi blod, svett och tårar. Jag lärde mig många ryska svordomar under den resan kan jag meddela. Men oj, va roligt vi hade, och va vältränad man kan bli på en vecka. Haha.

Vid andra tillfället nu i Köpenhamn så fick vi träffa alla i ljudteamet och de spelad då in oss för att lyssna på alla små detaljer och även ställa in rätt ljudnivåer så att allt känns bra sen när vi ställer oss på den riktiga scenen.

Jag kommer alltså att vara på plats nu idag 4/2. Och fram till den stora dagen som är nu på lördag 7/2 så kommer det vara flera repetitioner både med och utan publik. Det är mycket som ska sitta, alltifrån hur vi tar oss till och från scenen, klädbyten, hålla koll på alla kameravinklar, stämmor och alla danssteg. Men jag ser fram emot denna resa otroligt mycket och jag är så tacksam att få vara med om dessa roliga upplevelser. Så nu på lördag kväll vet vi vilken låt som kommer representera Danmark i Eurovision Song Contest i Wien i år, kan det bli en av de låtarna som jag körar på eller någon av de andra, det återstår att se. Nu kör vi!

 

Hiss: Googletranslate. Danska är inte helt lätt alltid.

 

Diss: Att bara en kan vinna.

Självklart för att min flygrädsla ska utmanas lite så har SAS lyckats klämma in en fin liten mellanlandning i Köpenhamn. Detta innebär att det blir två starter och två landningar, usch får handsvett bara jag tänker på det. Men det ska nog gå bra.

Nu kanske ni är några som undrar vad jag ska göra i vårt lilla grannland. Jo, jag ska köra på två låtar i Melodi Grand Prix, alltså den danska motsvarigheten till vår Melodifestival. Skövdes blonda, långhåriga schlagerkung G:son har tillsammans med vår gemensamma vän Henrik Sethsson lyckats få med ett bidrag i deras tävling. Låten heter Mi Amore och är en mäktig duett som det bara skriker Eurovision om. Jag fullkomligt älskar den och kommer förmodligen att ha med den i min egen repertoar efter tävlingen.

Den andra låten heter Hotel A och är skriven av ytterligare tre svenskar, Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren och Kristian Lagerström. En skön poplåt som har franska influenser. Refrängen sätter sig på hjärnan direkt och jag har vid flera tillfällen blivit lite smått irriterad på mig själv då jag legat sömnlös och nynnat på den om och om igen. En äkta hit med andra ord.

Jag har nu varit i Köpenhamn vid två tillfällen och träffat artisterna, de andra körmedlemmarna och resten av det härliga teamet som ligger bakom all planering och hela tv-produktionen. Under första tillfället vi träffades så fick vi sjunga ihop oss så att vi lät bra tillsammans, och sedan hade de gjort en kopia av scenen som vi kommer att stå på i arenan i Ålborg så vi kunde öva på koreografin. Som tur var så var det inga avancerade steg, annat var det när jag körade för Malta i Eurovision Song Contest 2007. Då tillbringade vi en vecka i Valetta med en rysk, stenhård, kvinnlig koreograf som piskade oss flera timmar om dagen i danslokalen. Och inte nog med det så var vi tvungna att använda två solfjädrar som vi skulle snärta ut på exakt rätt sekund i låten och för att lite senare vifta med dem som stora fågelvingar. Där snackar vi blod, svett och tårar. Jag lärde mig många ryska svordomar under den resan kan jag meddela. Men oj, va roligt vi hade, och va vältränad man kan bli på en vecka. Haha.

Vid andra tillfället nu i Köpenhamn så fick vi träffa alla i ljudteamet och de spelad då in oss för att lyssna på alla små detaljer och även ställa in rätt ljudnivåer så att allt känns bra sen när vi ställer oss på den riktiga scenen.

Jag kommer alltså att vara på plats nu idag 4/2. Och fram till den stora dagen som är nu på lördag 7/2 så kommer det vara flera repetitioner både med och utan publik. Det är mycket som ska sitta, alltifrån hur vi tar oss till och från scenen, klädbyten, hålla koll på alla kameravinklar, stämmor och alla danssteg. Men jag ser fram emot denna resa otroligt mycket och jag är så tacksam att få vara med om dessa roliga upplevelser. Så nu på lördag kväll vet vi vilken låt som kommer representera Danmark i Eurovision Song Contest i Wien i år, kan det bli en av de låtarna som jag körar på eller någon av de andra, det återstår att se. Nu kör vi!

 

Hiss: Googletranslate. Danska är inte helt lätt alltid.

 

Diss: Att bara en kan vinna.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.