25 feb 2015 06:00

25 feb 2015 06:00

Lär jag mig av mitt misstag?

Äntligen hittade jag bilen jag ville ha, eller ja. Jag har varit så velig fram och tillbaka med vilken bil jag kan tänka mig, ska det vara kombi eller sedan, diesel eller bensin. Det enda jag har varit riktigt säker på var att den antingen skulle vara svart eller vit. Perfekta färger om man gillar att tvätta bilen, eller hur. Jag var hos flera olika bilhandlare och provkörde en hel drös med bilar, men ingen kändes helt hundra, eller jo självklart hittade jag bilar som jag mer än gärna skulle vilja ha men då skulle jag få leva på vatten och bröd resten av tiden, och det kändes inte värt, jag som älskar mat.

Kollade en hel del på nätet och hittade en vit Audi a4 som låg bra i pris och var i jättefint skick. Ringde säljaren som var en bilfirma i Jönköping och vi kom överens om att han skulle hålla den till mig då det var en bit att åka. Äntligen hade jag hittat något som passade mig. På väg dit ringde mobilen och jag såg att det var ifrån bilfirman. Säljaren i andra änden av luren stakade sig lite och sa nervöst att hans kollega råkat sälja bilen till en annan. Jaha, och vad svarar man på det. Det var ju bara att tacka för informationen och vända hem bilen igen. Var nu både ledsen och besviken. Nu var jag ju på ruta ett igen. Men, men. La det där med billetandet på hyllan några veckor tills jag en kväll gick in på nätet och började söka efter Saab. Min sambo hade precis köpt en och jag tyckte att den både var fin och bekväm att köra.

Och efter några sidor så hittade jag den, min svarta pärla. Den fanns i Göteborg, vi bestämde då träff och några timmar senare var jag en stolt Saab-ägare. Det blev en svart diesel kombi och den hade tydligen riktigt fräscha fälgar, haha. Min förra bil skötte jag väl inte direkt exemplariskt, den var alltid full av väskor och kläder och tvättades väl inte alltför ofta. Men nu är jag riktigt pedant när det gäller min nya. För någon vecka sen fick jag lite skäll av min sambo då jag var väldigt oförsiktig och enbart la i backen och backade utan att titta i några speglar när vi skulle ut ifrån gården. Jaja, det gör jag nästa gång tänkte jag. Dagen efter var jag extremt stressad till stallet, hoppar in i bilen, lägger i backen och PANG. NEEEEEEJ skrek jag rakt ut. Min svägerska hade parkerat precis bakom mig med min brors glansiga och välskötta Volvo V50. Kastar mig ut för att kolla hur det gick, min bil hade inte en skråma, men brorsans bil var helt tilltryckt. Ringde förtvivlat till min sambo som inte blev förvånad men försökte ändå trösta mig. Kände mig som ett riktigt klantarsle. Brorsan jublade väl inte direkt av nyheten då hans bil precis blivit lagad efter att en annan stjärna kört in i den. Efter denna incident så är jag sjukt försiktig när jag backar och tittar nog kanske lite överdrivet många gånger i speglarna innan jag kör. Man ska ju tydligen lära sig av sina misstag så förhoppningsvis så händer detta aldrig igen.

 

Hiss: Kombi. Alla kan åka med och mina väskor slipper stå i baksätet.

Diss: Denna årstid håller bilen ren i hela två minuter

Äntligen hittade jag bilen jag ville ha, eller ja. Jag har varit så velig fram och tillbaka med vilken bil jag kan tänka mig, ska det vara kombi eller sedan, diesel eller bensin. Det enda jag har varit riktigt säker på var att den antingen skulle vara svart eller vit. Perfekta färger om man gillar att tvätta bilen, eller hur. Jag var hos flera olika bilhandlare och provkörde en hel drös med bilar, men ingen kändes helt hundra, eller jo självklart hittade jag bilar som jag mer än gärna skulle vilja ha men då skulle jag få leva på vatten och bröd resten av tiden, och det kändes inte värt, jag som älskar mat.

Kollade en hel del på nätet och hittade en vit Audi a4 som låg bra i pris och var i jättefint skick. Ringde säljaren som var en bilfirma i Jönköping och vi kom överens om att han skulle hålla den till mig då det var en bit att åka. Äntligen hade jag hittat något som passade mig. På väg dit ringde mobilen och jag såg att det var ifrån bilfirman. Säljaren i andra änden av luren stakade sig lite och sa nervöst att hans kollega råkat sälja bilen till en annan. Jaha, och vad svarar man på det. Det var ju bara att tacka för informationen och vända hem bilen igen. Var nu både ledsen och besviken. Nu var jag ju på ruta ett igen. Men, men. La det där med billetandet på hyllan några veckor tills jag en kväll gick in på nätet och började söka efter Saab. Min sambo hade precis köpt en och jag tyckte att den både var fin och bekväm att köra.

Och efter några sidor så hittade jag den, min svarta pärla. Den fanns i Göteborg, vi bestämde då träff och några timmar senare var jag en stolt Saab-ägare. Det blev en svart diesel kombi och den hade tydligen riktigt fräscha fälgar, haha. Min förra bil skötte jag väl inte direkt exemplariskt, den var alltid full av väskor och kläder och tvättades väl inte alltför ofta. Men nu är jag riktigt pedant när det gäller min nya. För någon vecka sen fick jag lite skäll av min sambo då jag var väldigt oförsiktig och enbart la i backen och backade utan att titta i några speglar när vi skulle ut ifrån gården. Jaja, det gör jag nästa gång tänkte jag. Dagen efter var jag extremt stressad till stallet, hoppar in i bilen, lägger i backen och PANG. NEEEEEEJ skrek jag rakt ut. Min svägerska hade parkerat precis bakom mig med min brors glansiga och välskötta Volvo V50. Kastar mig ut för att kolla hur det gick, min bil hade inte en skråma, men brorsans bil var helt tilltryckt. Ringde förtvivlat till min sambo som inte blev förvånad men försökte ändå trösta mig. Kände mig som ett riktigt klantarsle. Brorsan jublade väl inte direkt av nyheten då hans bil precis blivit lagad efter att en annan stjärna kört in i den. Efter denna incident så är jag sjukt försiktig när jag backar och tittar nog kanske lite överdrivet många gånger i speglarna innan jag kör. Man ska ju tydligen lära sig av sina misstag så förhoppningsvis så händer detta aldrig igen.

 

Hiss: Kombi. Alla kan åka med och mina väskor slipper stå i baksätet.

Diss: Denna årstid håller bilen ren i hela två minuter

  • JOHANNA BEIJBOM

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.