18 mar 2015 06:00

18 mar 2015 06:00

Pappa körde över min fot

Vi hade som tradition under flera år att åka upp till våra vänner i Jämtland vid påsk. Där kunde man alltid räkna med meterhög snö, nedförsåkning, pimpelfiske och flera timmars skoterturer.

För några år sedan gjorde vi som vi brukar och packade in oss i bilen för att bege oss norrut. Jag, min bror och hans dåvarande flickvän Therese satt i baksätet och halvsov mest under hela resan. Joakim som brorsan heter hade känt sig lite halvkass i magen i någon timme men bet ihop rätt bra ändå. Men till slut kunde han inte hålla emot och mitt på motorvägen ser både jag och Therese att Jocke blir helt kritvit i ansiktet och börjar kämpa för att inte spy rakt ut i bilen. Panik utbryter i baksätet på både mig och Therese då båda reflexmässigt trycker hans ansikte åt den andres håll då båda var livrädda för att bli kamouflerade av hans maginnehåll.

Vi skriker skräckslagna att pappa måste stanna bilen NU!!! Som tur kommer en avfartsväg och pappa slirar nästan på två hjul in då han förstår att det snart händer en olycka. Pappa pressar bromsen och precis då ser jag att brorsan böjer sig över åt mitt håll och kan inte hålla emot längre. I ren och skär panik öppnar jag bildörren och hoppar ut, nu mina vänner hade vi fortfarande en fart på kanske 20 km/h, det låter inte mycket men det kan jag lova kändes rätt rejält när jag flög ut och landande på en grusig, stenhård asfalt,

Men inte nog med den smärtan så lyckas jag även att få in högerfoten under ena bakdäcket på bilen och den bokstavligt talat blir helt överkörd. Tänk de bilister som passerar denna syn. En idiot öppnar bildörren i farten och flyger ut, får foten överkörd och efter denna galning hänger en annan stackare ut ur baksätet med bilbältet fortfarande fastspänt och fullkomligt kaskadspyr Smärtan var obeskrivlig men någonstans kändes den ändå rätt okej då jag samtidigt var överlycklig över att ha lyckats undvika att bli nerspydd.

Efter några minuters gråtande av smärtan började vi alla i familjen se det komiska i det hela och brast ut i skratt, även min likbleka, tömda bror skrattade åt min idiotgrej. Vi såg ett Statoil lite längre bort och insåg att vi måste få mig omplåstrad då det blödde en hel del ifrån min lilla fossing. Personalen på bensinmacken visste nog inte riktigt hur de skulle reagera när jag hoppandes på ett ben säger att min pappa mosat min fot med bilen.

Men de var så gulliga och de satte upp mig på disken och började tvätta och plåstra om mig. Till slut stod det massa kunder runt omkring oss och oj-ade sig över min skada. Vi fortsatte sedan vår resa och efter några dagars vila av foten trotsade jag svullnaden och drog en rulle silvertejp runt den för att kunna få ner den i snowboardskorna och även göra den lite stabilare. Kan ju inte åka 70 mil för att sitta med en överkörd fot i högläge. Nej, den silvriga tejpen fixar det mesta.

 

Hiss: Silvertejp, funkar till allt.
Diss: Att det gör fruktansvärt ont att få foten överkörd

Vi hade som tradition under flera år att åka upp till våra vänner i Jämtland vid påsk. Där kunde man alltid räkna med meterhög snö, nedförsåkning, pimpelfiske och flera timmars skoterturer.

För några år sedan gjorde vi som vi brukar och packade in oss i bilen för att bege oss norrut. Jag, min bror och hans dåvarande flickvän Therese satt i baksätet och halvsov mest under hela resan. Joakim som brorsan heter hade känt sig lite halvkass i magen i någon timme men bet ihop rätt bra ändå. Men till slut kunde han inte hålla emot och mitt på motorvägen ser både jag och Therese att Jocke blir helt kritvit i ansiktet och börjar kämpa för att inte spy rakt ut i bilen. Panik utbryter i baksätet på både mig och Therese då båda reflexmässigt trycker hans ansikte åt den andres håll då båda var livrädda för att bli kamouflerade av hans maginnehåll.

Vi skriker skräckslagna att pappa måste stanna bilen NU!!! Som tur kommer en avfartsväg och pappa slirar nästan på två hjul in då han förstår att det snart händer en olycka. Pappa pressar bromsen och precis då ser jag att brorsan böjer sig över åt mitt håll och kan inte hålla emot längre. I ren och skär panik öppnar jag bildörren och hoppar ut, nu mina vänner hade vi fortfarande en fart på kanske 20 km/h, det låter inte mycket men det kan jag lova kändes rätt rejält när jag flög ut och landande på en grusig, stenhård asfalt,

Men inte nog med den smärtan så lyckas jag även att få in högerfoten under ena bakdäcket på bilen och den bokstavligt talat blir helt överkörd. Tänk de bilister som passerar denna syn. En idiot öppnar bildörren i farten och flyger ut, får foten överkörd och efter denna galning hänger en annan stackare ut ur baksätet med bilbältet fortfarande fastspänt och fullkomligt kaskadspyr Smärtan var obeskrivlig men någonstans kändes den ändå rätt okej då jag samtidigt var överlycklig över att ha lyckats undvika att bli nerspydd.

Efter några minuters gråtande av smärtan började vi alla i familjen se det komiska i det hela och brast ut i skratt, även min likbleka, tömda bror skrattade åt min idiotgrej. Vi såg ett Statoil lite längre bort och insåg att vi måste få mig omplåstrad då det blödde en hel del ifrån min lilla fossing. Personalen på bensinmacken visste nog inte riktigt hur de skulle reagera när jag hoppandes på ett ben säger att min pappa mosat min fot med bilen.

Men de var så gulliga och de satte upp mig på disken och började tvätta och plåstra om mig. Till slut stod det massa kunder runt omkring oss och oj-ade sig över min skada. Vi fortsatte sedan vår resa och efter några dagars vila av foten trotsade jag svullnaden och drog en rulle silvertejp runt den för att kunna få ner den i snowboardskorna och även göra den lite stabilare. Kan ju inte åka 70 mil för att sitta med en överkörd fot i högläge. Nej, den silvriga tejpen fixar det mesta.

 

Hiss: Silvertejp, funkar till allt.
Diss: Att det gör fruktansvärt ont att få foten överkörd

  • JOHANNA BEIJBOM

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.