01 apr 2015 05:00

01 apr 2015 13:58

Kanske råkar sno Jessicas glittriga mickstativ

JOHANNA BEIJBOM

I flera veckor har vi repat och planerat inför vårens show Svenska Hits i Trollhättan. Som jag berättade i en av mina senaste krönikor så blev jag tillfrågad i höstas att tillsammans med Jessica Andersson göra en krogshow.

I och med att hon även var med i Melodifestivalen i år så har vi mellan hennes tävlingar fått försöka trycka in lite tid att ses på för att få ihop alla nummer. Men det gick lysande och nu har vi äntligen haft premiär. Vi är ett stort gäng och jag som är ny i bandet har verkligen tagits emot med öppna armar och jag känner mig redan som en av dem.

Jessica känner jag ju sen innan och vi har spelat tillsammans en hel del men de andra är helt nya ansikten för mig vilket är jättekul. Vi har även med två störtsköna komiker som är helt galet roliga både på och bakom scenen, så skrattar gör vi nästan hela tiden.

Det är mycket som ska sitta, koreografi, stämmor, allt snack och byten av scenkläder. Det är till exempel vid ett tillfälle i showen som är helt sjukt stressig för mig. När jag går av scenen i ett nummer iklädd 50/60-tals klänning och peruk så börjar bandet spela på min nästa låt. Så då har jag max 15 sekunder på mig att fixa till håret efter peruken och få på mig helt andra kläder. Som tur är så har vi en grym stylist som heter Anders som hjälper oss med alla byten, smink och hår, utan honom hade det aldrig gått. Både han, Jessica och jag älskar glitter så ni kan förstå vilka glittrande diskokulor vi ser ut som på scen. Allt glittrar. Och på tal om det, Jessicas mick och mickstativ som hon hade i Melodifestivalen på sin låt Can´t hurt me now har hon tagit med sig till vår show och de är helt klädda i Swarovskistenar. Det riktigt sprakar om dem i strålkastarna. Kan meddela att jag är lite smått avundsjuk på henne, eller rättare sagt jag är helt gråtfärdigt avundsjuk. Kanske råkar få med mig dem hem i bilen efter sista showen. Haha.

Andra kvällen vi körde så var det fullsatt igen och stämningen var på topp. I del två av showen har Jessica ett eget nummer där hon kör några av sina egna låtar som jag då körar på bakom henne. Men mitt under en av låtarna snurrade det till rejält i huvudet och jag fick ta tag i mickstativet för att hålla balansen. Det började flimra framför ögonen och jag förstod att jag var på väg att svimma. Så jag smyger av scenen lite diskret och väl bakom tar Anders emot mig då han ser hur dålig jag är. Han lägger mig ner på golvet med fötterna upp på en stol och bara häller i mig vatten. Mitt upp i allt detta så vägrar jag låta bli att fortsätta köra på Jessicas låtar. Så med klackarna i vädret ligger jag på golvet och sjunger med för full hals i alla de andra låtarna.

När hennes nummer var slut och komikerna tar över en stund rusar Jessica oroligt ut för att se vad som har hänt, hon förstod att det säkert var allvarligt då hon vet att jag aldrig går av en scen annars hur dålig jag än är. Hon tyckte jag var helt galen som orkat köra ändå. Som det verkade så hade jag fått vätskebrist för efter att jag halsat två Lokaflaskor så var jag fit for fight igen, så då var det bara att slänga på sig en av de mest glittriga känningarna jag hade och ge sig tillbaka ut på scenen. Premiärhelgen gick trots allt jättebra och vi alla var supernöjda. Men till nästa show ska jag ladda rejält med vätska och glittra ännu mera.

 

Hiss: Att det aldrig kan bli för mycket glitter på scenen

Diss: Vätskebrist

I och med att hon även var med i Melodifestivalen i år så har vi mellan hennes tävlingar fått försöka trycka in lite tid att ses på för att få ihop alla nummer. Men det gick lysande och nu har vi äntligen haft premiär. Vi är ett stort gäng och jag som är ny i bandet har verkligen tagits emot med öppna armar och jag känner mig redan som en av dem.

Jessica känner jag ju sen innan och vi har spelat tillsammans en hel del men de andra är helt nya ansikten för mig vilket är jättekul. Vi har även med två störtsköna komiker som är helt galet roliga både på och bakom scenen, så skrattar gör vi nästan hela tiden.

Det är mycket som ska sitta, koreografi, stämmor, allt snack och byten av scenkläder. Det är till exempel vid ett tillfälle i showen som är helt sjukt stressig för mig. När jag går av scenen i ett nummer iklädd 50/60-tals klänning och peruk så börjar bandet spela på min nästa låt. Så då har jag max 15 sekunder på mig att fixa till håret efter peruken och få på mig helt andra kläder. Som tur är så har vi en grym stylist som heter Anders som hjälper oss med alla byten, smink och hår, utan honom hade det aldrig gått. Både han, Jessica och jag älskar glitter så ni kan förstå vilka glittrande diskokulor vi ser ut som på scen. Allt glittrar. Och på tal om det, Jessicas mick och mickstativ som hon hade i Melodifestivalen på sin låt Can´t hurt me now har hon tagit med sig till vår show och de är helt klädda i Swarovskistenar. Det riktigt sprakar om dem i strålkastarna. Kan meddela att jag är lite smått avundsjuk på henne, eller rättare sagt jag är helt gråtfärdigt avundsjuk. Kanske råkar få med mig dem hem i bilen efter sista showen. Haha.

Andra kvällen vi körde så var det fullsatt igen och stämningen var på topp. I del två av showen har Jessica ett eget nummer där hon kör några av sina egna låtar som jag då körar på bakom henne. Men mitt under en av låtarna snurrade det till rejält i huvudet och jag fick ta tag i mickstativet för att hålla balansen. Det började flimra framför ögonen och jag förstod att jag var på väg att svimma. Så jag smyger av scenen lite diskret och väl bakom tar Anders emot mig då han ser hur dålig jag är. Han lägger mig ner på golvet med fötterna upp på en stol och bara häller i mig vatten. Mitt upp i allt detta så vägrar jag låta bli att fortsätta köra på Jessicas låtar. Så med klackarna i vädret ligger jag på golvet och sjunger med för full hals i alla de andra låtarna.

När hennes nummer var slut och komikerna tar över en stund rusar Jessica oroligt ut för att se vad som har hänt, hon förstod att det säkert var allvarligt då hon vet att jag aldrig går av en scen annars hur dålig jag än är. Hon tyckte jag var helt galen som orkat köra ändå. Som det verkade så hade jag fått vätskebrist för efter att jag halsat två Lokaflaskor så var jag fit for fight igen, så då var det bara att slänga på sig en av de mest glittriga känningarna jag hade och ge sig tillbaka ut på scenen. Premiärhelgen gick trots allt jättebra och vi alla var supernöjda. Men till nästa show ska jag ladda rejält med vätska och glittra ännu mera.

 

Hiss: Att det aldrig kan bli för mycket glitter på scenen

Diss: Vätskebrist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.