29 apr 2015 04:00

29 apr 2015 04:00

Övervikt i London kunde slutat dyrt

JOHANNA BEIJBOM

Som en del av er kanske har läst här i SLA så ska jag åka till Wien och köra åt Danmark i Eurovision Song Contest nu i Maj.

Efter min kör-medverkan på två andra låtar i den danska Melodi Grand Prix nu i år så fick jag ett samtal och förfrågan om att åka med det danska teamet och köra på deras vinnarlåt i Österrike. Eftersom jag vet hur otroligt rolig upplevelse det är att vara med i den tävlingen så tackade jag självklart ja, och med det blir alltså detta min fjärde gång i ESC.

Nu börjar det som sagt att närma sig avfärd och det betyder att jag, Johanna har ett väldigt stort och jobbigt projekt framför mig, packa!

Jag tror att jag har resväskor i alla möjliga storlekar, stora som små. Men till denna resa vet jag att det måste bli packning i den absolut största.

Det första jag gör när jag ska iväg är att gå in på flygbolagets hemsida för att kolla maxvikt på bagaget. Vet att jag någon gång varit överlycklig och slängt i nästan allt jag har för att sedan inse att jag vänt på de förbaskade siffrorna och måste ta bort nästan tio kilo. Vill inte göra om det misstaget. Denna gång får jag ha 23 kilo i den stora väskan och 8 kilo i handbagage, det är lagom tycker jag.

För rätt många år sedan var jag i London på en riktigt rolig tjej och shoppingresa.

Eftersom det blev en hel del handlande och vi tjejer trodde oss vara smarta att packa två och två för att då slippa betala för varsin väska så blev det ju en brottningsmatch utan dess like när vi sen inför hemresan försökte få igen dragkedjan på den. Jag insåg rätt snabbt att detta inte skulle gå då den både blev för tung och på gränsen till explosionsbenägen, så jag köpte en väska till för att packa ner det överflödiga i och ha som handbagage.

Väl på flygplatsen när vi skulle checka in så fick vi veta att vi ändå hade alldeles för mycket övervikt och det skulle kosta oss ett x antal hundralappar för att få med oss det hem. Aldrig tänkte jag och kom då på den mest briljanta idén att vi passagerare kan väl inte riskera övervikt. Så snabbt in med väskan på toaletten och på med massa plagg för att sedan komma ut som Michelingubbar påpälsade till max.

Jag hade tre par jeans, två linnen, fyra tröjor och en extra jacka på mig plus att jag hade tryckt ner ett par skor i handväskan. Gick sedan tillbaka till incheckningen och log stort till kvinnan bakom disken, hon bara tittade på mig och himlade med ögonen.

Det gick ju fint men stötte snabbt på nästa grej. Nu var man tvungen att passa in handbagaget i ett ställ för att kolla så det höll måttet. Samma kvinna som tog emot oss vid incheckningen skötte även denna station. Jag tog upp väskan och började pressa, skit också, det tog stop. Kvinnan småskrattade lite och sa

–Att tyvärr så måste du nog gå tillbaka hela vägen och checka in den här väskan också. Nej nu jäklar, tog upp foten och tryckte till rejält på ovansidan, pang! Yes, där var den nere. Ha, se där sa jag till kvinnan. Då log hon mot mig och sa

-Grattis, nu ska du få upp den också. Där stod jag sen och slet ett bra tag tills den till slut var helt uppe. Lite skamsen och helt dösvett gick jag eller rättare sagt vaggade jag sedan på planet med mitt tilltryckta lilla handbagage.

Hiss: Att flygresan till Wien inte är så lång, phuu!

Diss: Att packa upp efter resan

Efter min kör-medverkan på två andra låtar i den danska Melodi Grand Prix nu i år så fick jag ett samtal och förfrågan om att åka med det danska teamet och köra på deras vinnarlåt i Österrike. Eftersom jag vet hur otroligt rolig upplevelse det är att vara med i den tävlingen så tackade jag självklart ja, och med det blir alltså detta min fjärde gång i ESC.

Nu börjar det som sagt att närma sig avfärd och det betyder att jag, Johanna har ett väldigt stort och jobbigt projekt framför mig, packa!

Jag tror att jag har resväskor i alla möjliga storlekar, stora som små. Men till denna resa vet jag att det måste bli packning i den absolut största.

Det första jag gör när jag ska iväg är att gå in på flygbolagets hemsida för att kolla maxvikt på bagaget. Vet att jag någon gång varit överlycklig och slängt i nästan allt jag har för att sedan inse att jag vänt på de förbaskade siffrorna och måste ta bort nästan tio kilo. Vill inte göra om det misstaget. Denna gång får jag ha 23 kilo i den stora väskan och 8 kilo i handbagage, det är lagom tycker jag.

För rätt många år sedan var jag i London på en riktigt rolig tjej och shoppingresa.

Eftersom det blev en hel del handlande och vi tjejer trodde oss vara smarta att packa två och två för att då slippa betala för varsin väska så blev det ju en brottningsmatch utan dess like när vi sen inför hemresan försökte få igen dragkedjan på den. Jag insåg rätt snabbt att detta inte skulle gå då den både blev för tung och på gränsen till explosionsbenägen, så jag köpte en väska till för att packa ner det överflödiga i och ha som handbagage.

Väl på flygplatsen när vi skulle checka in så fick vi veta att vi ändå hade alldeles för mycket övervikt och det skulle kosta oss ett x antal hundralappar för att få med oss det hem. Aldrig tänkte jag och kom då på den mest briljanta idén att vi passagerare kan väl inte riskera övervikt. Så snabbt in med väskan på toaletten och på med massa plagg för att sedan komma ut som Michelingubbar påpälsade till max.

Jag hade tre par jeans, två linnen, fyra tröjor och en extra jacka på mig plus att jag hade tryckt ner ett par skor i handväskan. Gick sedan tillbaka till incheckningen och log stort till kvinnan bakom disken, hon bara tittade på mig och himlade med ögonen.

Det gick ju fint men stötte snabbt på nästa grej. Nu var man tvungen att passa in handbagaget i ett ställ för att kolla så det höll måttet. Samma kvinna som tog emot oss vid incheckningen skötte även denna station. Jag tog upp väskan och började pressa, skit också, det tog stop. Kvinnan småskrattade lite och sa

–Att tyvärr så måste du nog gå tillbaka hela vägen och checka in den här väskan också. Nej nu jäklar, tog upp foten och tryckte till rejält på ovansidan, pang! Yes, där var den nere. Ha, se där sa jag till kvinnan. Då log hon mot mig och sa

-Grattis, nu ska du få upp den också. Där stod jag sen och slet ett bra tag tills den till slut var helt uppe. Lite skamsen och helt dösvett gick jag eller rättare sagt vaggade jag sedan på planet med mitt tilltryckta lilla handbagage.

Hiss: Att flygresan till Wien inte är så lång, phuu!

Diss: Att packa upp efter resan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.