12 maj 2015 06:00

12 maj 2015 06:00

Jag har blivit vän med Mia

En person som går rakt igenom tv-rutan och in i mitt vardagsrum är (ja, förutom Leif GW Persson då) Mia Parnevik. Av en ren tillfällighet lärde vi känna varandra för några veckor sedan och jag kan säga att denna varma, ödmjuka och intelligenta människa med härlig självdistans har blivit en favorit. Nej, okej, vi har väl inte direkt träffat varandra och jag kan omöjligen veta att hon är precis så där som visas i tv – och jag har egentligen bara sett några få avsnitt. Men jag föreställer mig att det enbart skulle vara en mycket skicklig skådespelare som annars skulle klara av att skratta så att man gråter, vara medkännande med andra så att man gråter, få människor man aldrig mött att öppna sig och berätta om sina liv.

”De har fett betalt för att visa upp sin familj i tv så där, det är klart att hon fejkar. Familjen behöver pengar” sade en person till mig när vi diskuterade Mia.

Och på ett sätt är jag benägen att hålla med. Att man vill exponera sin familj är för mig en gåta, men samtidigt känner jag att den här familjen verkar så trygg att det knappast skadar den.

”Det är väl inget problem att gå omkring och vara trevlig och förstående och glad när men lever det lyxliv som Parneviks lever?” är en annan synpunkt jag mötts av.

Nej, visst, en vettig synpunkt det också. Men allvarligt. Gå till er själva och fundera på hur ni skulle agera – även om ni får betalt eller redan är väldigt rika? Skulle ni klara av att visa enbart denna härliga, varma, förstående yta någon längre stund?

Jag kan bara gå till mig och ärligt svara: Nej, det vore en omöjlighet. Kan man spela så bra hör man definitivt hemma som superstjärna på Dramaten. Jag tror att hon är exakt så ansvarsfull, humoristisk, glad, öppen, förstående och bara allmänt skön som man ser henne i tv. Hennes skratt smittar av sig och jag tror väl aldrig att jag tidigare skrattat, och nästan gråtit, med någon i en dokusåpa.

Det tråkiga är att jag förmodligen aldrig kommer att träffa henne, kan bara låta min inspireras av denna fina människa som verkligen fullt ut ser och hör de människor hon har runt sig. Hon verkar ha plats för alla i sitt hjärta även om hon förstås värderar familjen högst. Och visst, hennes man Jesper verkar skön han också, framför allt verkar trivas finfint ihop och det spiller över på alla människor som finns i deras närhet.

Kom tillbaka i tv-rutan snart Mia!

 

Hiss & Diss

Hiss: Alla ni som är som Mia! Jag beundrar er.

Diss: Kylan. Försvinn. Nu.

En person som går rakt igenom tv-rutan och in i mitt vardagsrum är (ja, förutom Leif GW Persson då) Mia Parnevik. Av en ren tillfällighet lärde vi känna varandra för några veckor sedan och jag kan säga att denna varma, ödmjuka och intelligenta människa med härlig självdistans har blivit en favorit. Nej, okej, vi har väl inte direkt träffat varandra och jag kan omöjligen veta att hon är precis så där som visas i tv – och jag har egentligen bara sett några få avsnitt. Men jag föreställer mig att det enbart skulle vara en mycket skicklig skådespelare som annars skulle klara av att skratta så att man gråter, vara medkännande med andra så att man gråter, få människor man aldrig mött att öppna sig och berätta om sina liv.

”De har fett betalt för att visa upp sin familj i tv så där, det är klart att hon fejkar. Familjen behöver pengar” sade en person till mig när vi diskuterade Mia.

Och på ett sätt är jag benägen att hålla med. Att man vill exponera sin familj är för mig en gåta, men samtidigt känner jag att den här familjen verkar så trygg att det knappast skadar den.

”Det är väl inget problem att gå omkring och vara trevlig och förstående och glad när men lever det lyxliv som Parneviks lever?” är en annan synpunkt jag mötts av.

Nej, visst, en vettig synpunkt det också. Men allvarligt. Gå till er själva och fundera på hur ni skulle agera – även om ni får betalt eller redan är väldigt rika? Skulle ni klara av att visa enbart denna härliga, varma, förstående yta någon längre stund?

Jag kan bara gå till mig och ärligt svara: Nej, det vore en omöjlighet. Kan man spela så bra hör man definitivt hemma som superstjärna på Dramaten. Jag tror att hon är exakt så ansvarsfull, humoristisk, glad, öppen, förstående och bara allmänt skön som man ser henne i tv. Hennes skratt smittar av sig och jag tror väl aldrig att jag tidigare skrattat, och nästan gråtit, med någon i en dokusåpa.

Det tråkiga är att jag förmodligen aldrig kommer att träffa henne, kan bara låta min inspireras av denna fina människa som verkligen fullt ut ser och hör de människor hon har runt sig. Hon verkar ha plats för alla i sitt hjärta även om hon förstås värderar familjen högst. Och visst, hennes man Jesper verkar skön han också, framför allt verkar trivas finfint ihop och det spiller över på alla människor som finns i deras närhet.

Kom tillbaka i tv-rutan snart Mia!

 

Hiss & Diss

Hiss: Alla ni som är som Mia! Jag beundrar er.

Diss: Kylan. Försvinn. Nu.

  • LENA JONSSON

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.